Tänään äänestetään piispaa Turun arkkihiippakuntaan – Kotimaa24 kertoo tulokset

Turun arkkihiippakunnan piispan sauva. Kuva: Petri Hömppi / Kirkon kuvapankki

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ensimmäinen kierros käydään tänään torstaina. Vaalikokoukset alkavat hiippakunnan viidessä rovastikunnassa kello 13. Rovastikunnat ovat Nousiaisten rovastikunta, Paimion rovastikunta, Ala-Satakunnan rovastikunta, Porin rovastikunta ja Turun tuomiorovastikunta.

Äänioikeutetut ovat voineet äänestää piispaa myös ennakkoon.

Tietoja alustavista äänimääristä saadaan sitä mukaa kun rovastikunnat ilmoittavat niitä arkkihiippakunnan tuomiokapituliin. Kotimaa24 seuraa tuloksen kehittymistä koko iltapäivän.

Vaalissa on neljä ehdokasta: Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka, Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala, Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen ja Turun arkkihiippakunnan hiippakuntadekaani Mari Leppänen.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, kahden eniten ääniä saaneen välillä järjestetään toinen vaalikierros torstaina 3.12.

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalissa on 1 192 äänioikeutettua. Puolet on hiippakunnan pappeja ja lehtoreita ja puolet maallikkoäänestäjiä.

Lue myös:

Analyysi: Näin piispaehdokkaat esiintyivät ensimmäisessä kohtaamisessaan

Kannatuspuheenvuoro: Heikki Arikka Turun arkkihiippakunnan piispaksi

Kannatuspuheenvuoro: Kaisa Huhtala Turun arkkihiippakunnan piispaksi

Kannatuspuheenvuoro: Jouni Lehikoinen Turun arkkihiippakunnan piispaksi

Kannatuspuheenvuoro: Mari Leppänen Turun arkkihiippakunnan piispaksi