Kannatuspuheenvuoro: Heikki Arikka Turun arkkihiippakunnan piispaksi

Arkkihiippakunnan piispaehdokas Heikki Arikka. Kuva: Sirpa Päivinen

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ensimmäinen kierros käydään 5.11. Kotimaa tarjoaa kaikille neljälle ehdokkaalle tilaa yhdelle kannatuskirjoitukselle. Heikki Arikan kannatuskirjoitus on julkaistu 23.10. ilmestyneessä Kotimaassa.

***

Me allekirjoittaneet, ja iso joukko meidän kanssamme, kannatamme Heikki Arikan valintaa Turun arkkihiippakunnan piispaksi. Miksi Heikki Arikka?

Heikki Arikalla on laaja-alainen työ- ja johtamiskokemus monenlaisista tehtävistä eri aloilta. Niiden myötä hänellä on myös laajat yhteydet ja verkostot. Juuri nämä asiat, kokemus ja yhteydet, ovat hyviä lähtökohtia piispanviran hoitamiselle.

Heikki Arikka työskentelee kirkkoherrana Helsingin suurimmassa seurakunnassa. Vahvaa kokemusta kirkkoherran työstä ja esimiestyöstä voidaan piispalta odottaa.

Heikki on pappina ollut myös muissa haastavissa ja kovissa paikoissa, sotilaspappina Libanonissa ja Afganistanissa. Ulkomaan kokemukseen kuuluvat myös papin ja kirkkoherran tehtävät Kööpenhaminassa ja Tallinnassa. Ulkomaan kokemukset ovat syventäneet Heikin ymmärrystä erilaisista todellisuuksista, ihmisen arvosta, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon merkityksestä ja vahvuuksista sekä mahdollistaneet kansainvälisten verkostojen rakentamisen.

***

Heikki Arikka on toiminut myös lukuisissa luottamustehtävissä kirkossa ja yhteiskunnassa. Hän oli Raision kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja nautti siinä luottamusta yli puoluerajojen. Samaan aikaan hän oli myös Raision kirkkovaltuuston puheenjohtaja. Luottamushenkilönä ja työssään hän on myös pitkäjänteisesti tehnyt ja tukenut yhteistyötä partiolaisten kanssa. Ei ole vähäinen asia, että piispalla on kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, vapaaehtoistyön tukemisesta ja seurakunnasta myös luottamushenkilön näkökulmasta.

Heikillä onkin kokemusta niin kirkkoherrana toimimisesta yksipappisessa seurakunnassa, luottamushenkilönä vaikuttamisesta sekä kirkkoherrana muutoksen keskellä toimimisesta sekä sitä kautta suunnan näyttämisestä. Pitkän ja vahvan kokemuksensa kautta hän olisi luotettava ja vertainen tuki kirkon johtajille, työntekijöille ja luottamushenkilöille.

Huomattavaa on, että Heikin takana on myös useiden satojen seurakuntalaisten ja muiden arkkihiippakunnan alueella elävien ihmisten joukko.

Me tunnemme Heikki Arikan pappina ja ihmisenä, joka on valmis rakentamaan yhteyksiä kaikkien kanssa ja kohtaamaan kaikki, asioista eri tavoillakin ajattelevat ihmiset.

Juuri siksi me suosittelemme, että Turun arkkihiippakunnan piispaksi valitaan Heikki Arikka.

Meitä Heikki Arikan tukijoita on yli 400, joukossa niin äänioikeutettuja kuin muita kannattajia.

***

Ilona Hägglund, seurakuntapastori, Martinseurakunta, Turku

Juho Kopperoinen, kirkkoherra, Parainen

Arvo Laakso, yrittäjä, kirkkovaltuuston- ja kirkkoneuvoston jäsen, Aura

Hannele Lehto-Laurila, asianajaja, kirkkovaltuuston- ja kirkkoneuvoston jäsen, Raisio

Eero Luoma, seurakuntaneuvoston ja YKV:n jäsen, Pori

Hannele Mustonen, rehtori emerita, seurakuntaneuvoston jäsen, Martinseurakunta, Turku

Sanna Pitkänen, oikeustradenomi(AMK), maanviljelijä, hpk-valtuuston jäsen, Pöytyä

Seppo Riihimäki, kappalainen, Martinseurakunta, Turku

Pertti Ruotsalo, emerituskirkkoherra, Raisio

Annika Viitaniemi, lehtori, kirkkovaltuuston-, kirkkoneuvoston ja hpk-valtuuston jäsen, Salo

Kaikkien tukijoiden lista on julkaistu Heikki Arikan verkkosivuilla.

Lue myös:

Kannatuspuheenvuoro: Kaisa Huhtala Turun arkkihiippakunnan piispaksi

Kannatuspuheenvuoro: Jouni Lehikoinen Turun arkkihiippakunnan piispaksi

Kannatuspuheenvuoro: Mari Leppänen Turun arkkihiippakunnan piispaksi