Mysteerikuva: Ketkä kokoustavat miehissä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Mika Nyman

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa joukko miehiä istuu neuvottelupöydän ääressä. Kyseessä on itse asiassa melko tavallinen asetelma vanhoissa kuvissa. Mutta keitä ovat kuvan ihmiset? Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvasta tunnistettiin useita henkilöitä. Erityisesti kuvan ainoa nainen tiedettiin, hän on vaasalainen Eeva Kauppi, psykiatri ja kokoomuksen kansanedustaja. Kuvassa on useita muitakin kansanedustajia: Jorma Fred (vasemmalla), Antero Juntumaa (kellon alla) ja Sakari Knuuttila. Kuvassa on myös kaksi pappiskansanedustajaa, Aimo Ajo ja Lauri Impiö. Lisäksi kuvassa ovat Kotimaan päätoimittaja Erkki Kario (käsi taskussa) ja hänen takanaan Kotimaan toimitusjohtaja Paavo Rinkineva.

Kuva on joulukuulta 1981, kun eduskunnan raamattupiiri kävi tutustumassa Kotimaan silloiseen toimitaloon Helsingin Lauttasaaressa.

Oikaisu 19.3. kello 19.45: Edellisen kuvan ratkaisussa mainittiin aiemmin virheellisesti, että Kotimaan toimitalosta vuonna 1981 otetussa kuvassa olisi ollut mukana kansanedustaja Olavi Majlander. Hän kuoli Rissalan lento-onnettomuudessa 1978.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä palloilevat ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä ihmeen mielenosoitus? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä ovat puutarhassa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä syövät pullapitkoa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.