Mysteerikuva: Mikä ihmeen mielenosoitus? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on menossa mielenosoitus. Vai onko sittenkään? Kaikilla osallistujilla näkyy olevan samansisältöinen viesti: Elämän leipää. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko ketään kuvan ihmisistä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvasta kirjoitti Juhani Veikkola: "Kuva on [Kaarinassa sijaitsevasta] Morbackasta vuodelta 1992 sinne rakennetun uudisrakennuksen 'Solveigin majan' vihkiäisjuhlasta. Etualalla oikealla olen minä [Juhani Veikkola] yhdessä Kaarina Eirolan (nyk. Peltonen) kanssa ja takanamme Morbackan omistajapariskunta Gerrit ja Willemien Rijks. Vasemmalla Anna-Maija Raittila ja hänen miehensä Taisto Nieminen, joiden asunto Morbackassa tuli olemaan tässä rakennuksessa. Heidän vieressään olevaa miestä en varmuudella tunnista, en myöskään taustalla olevia henkilöitä. Kuva on otettu Solveigin majan edessä ennen rakennuksen avaamista, ilmeisesti laulamme siinä jotakin Taizé-laulua. Taustalla näkyy Morbackan päärakennuksen katto."

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä ovat puutarhassa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä syövät pullapitkoa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä ihmeen oppitunti? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä istuvat pöydän ääressä? – Katso myös edellisen kuvan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.