Mysteerikuva: Ketkä syövät pullapitkoa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Kirsti Ritopeura

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on kolme naista ja yksi mies pitkän pöydän ääressä juomassa pullakahveja. Pulla on perinteinen pitko. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan tunnisti useampi lukija. Henrik Hämäläinen kirjoittaa:

"Kuvassa on isäni Pudasjärven kirkkoherra Timo Hämäläinen pitämässä lukukinkeriä jollakin Pudasjärven kouluista, joita oli kaikkiaan 55 ja kinkeripiirejä saman verran. Tapana oli, että ennen varsinaisia kinkereitä käytiin kouluilla ja sen takia siinä on alakoululaisia. Aluksi kinkereitä pidettiin päivisin ja myöhemmin siirryttiin pitämään iltaisin aina vuoteen 1977 saakka, johon tilastot loppuvat. Isäni tuli Pudasjärvelle 1956 Heinäveden kappalaisen virasta."

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä ihmeen oppitunti? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä istuvat pöydän ääressä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.