Mysteerikuva: Ketkä palloilevat ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa joukko ihmisiä katselee ympärilleen, ikään kuin porukka olisi uudessa paikassa ja hieman hämmennyksissä. Joku voisi kysyä: "Mitäs te täällä palloilette?". Mistä kuvassa on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko ketään kuvan ihmisistä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon mysteerikuvan tunnistaminen tuotti jonkin verran vaikeuksia tai sitten tamperelaiset eivät vaivautuneet. Heli Joronen kuitenkin kirjoitti oikein, että kuva on otettu Tampereella Hakametsän jäähallin pihalla.

Kuvan arveltiin liittyvän Jeesus-marssiin, mutta siitä ei vuonna 1991 ollut kysymys, kun kyseinen marssi lähti liikkeelle osana Tampereella pidettyjä Kirkon Nuorisopäiviä. Kylteissä lienee mainittu niiden teema "Elämän leipä". Jeesus-marssi rantautui Suomeen vasta seuraavana vuonna.

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä ihmeen mielenosoitus? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä ovat puutarhassa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä syövät pullapitkoa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä ihmeen oppitunti? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.