Lapuan piispan­vaaliin asetettiin virallisesti ensimmäiset ehdokkaat

Matti Salomäki (vas.) ja Jukka Jämsén ovat Lapuan hiippakunnan piispaehdokkaita. Kuvat: Lapuan tuomiokapituli

Lapuan hiippakunnan piispanvaaliin on asetettu ensimmäiset kaksi ehdokasta. Eilen maanantaina tuomiokapituliin toimitettiin tuomiorovasti Matti Salomäen ja rovasti Jukka Jämsénin valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat.

Vuonna 1968 syntynyt Matti Salomäki on toiminut Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherrana eli tuomiorovastina vuodesta 2012. Vuosina 1994–2012 hän työskenteli pappina Pielaveden seurakunnassa, vuodesta 2003 lähtien kirkkoherrana. Salomäki on ollut pappisedustajana kirkolliskokouksessa vuodesta 2016. Koulutukseltaan hän on teologian maisteri. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1994.

Vuonna 1963 syntynyt Jukka Jämsén työskentelee asiantuntijana Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulissa vastuualueenaan lähetys- ja kansainvälinen työ. Vuosina 2000–2013 hän toimi Suomen Lähetysseuran palveluksessa Lapuan hiippakunnan lähetyssihteerinä, kunnes vuoden 2014 alusta tehtävä muuttui tuomiokapitulin viraksi. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Alavuden seurakunnan seurakuntapastorina ja vuoden ajan lähetystyöntekijänä Taiwanissa. Koulutukseltaan Jämsén on teologian maisteri. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1992.

Piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 17. kesäkuuta ja se kestää 17. elokuuta saakka. Vaalissa on noin 950 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita. Vähintään 30 äänioikeutettua voi muodostaa valitsijayhdistyksen, jolla on oikeus asettaa ehdokas.

Salomäen ja Jämsénin lisäksi vaaliin ovat kertoneet lähtevänsä mukaan myös hiippakuntadekaani Terhi Kaira ja kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä.

Piispanvaali toimitetaan marraskuussa.

Lue myös:

Rovasti Jukka Jämsén lähtee ehdokkaaksi Lapuan piispan­vaaliin

Kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä lähtee ehdolle Lapuan piispanvaaliin

Hiippakuntadekaani Terhi Kaira lähtee mukaan Lapuan piispanvaaliin

Tuomiorovasti Matti Salomäki on lähdössä ehdolle Lapuan piispan­vaaliin

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.