Lähetysjohtaja Daniel Nummela Kansanlähetys­päivillä: "Jumalanpalvelus­­yhteistyöstä tulee kieltäytyä kaikkien sellaisten kanssa, jotka opettavat selkeästi vastoin Jumalan sanaa"

Viime syksynä Kansanlähetyksen lähetysjohtajana aloittanut Daniel Nummela piti ensimmäisen polttopistepuheensa tämän kesän Kansanlähetyspäivillä. Kuva: Videokuvakaappaus

Perinteisissä kristillisissä arvoissa ei ole mitään hävettävää tai kummallista. Jos Raamattu todella on meille rakas, meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin alistaa oma ajattelumme ja toiveemme sille, Suomen evankelis-luterilaisen Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela totesi polttopistepuheessaan.

Polttopiste on liikkeen kesäjuhlien Kansanlähetyspäivien se hetki, jossa lähetysjohtaja linjaa tulevaisuutta.

Nummela muistutti väkeään siitä, että Raamatun lukemisen tai kuuntelemisen on oltava osa arkirutiinia ja sitä tulee jokaisen soveltaa omaan elämäänsä. Hän vastuutti myös jokaista evankelioimaan lähimmäisiään lähellä ja kaukana.

Puheessaan Nummela otti kantaa myös liikkeen suhteeseen paitsi evankelis-luterilaiseen kirkkoon, myös muihin kirkkoihin.

– Jumalanpalvelusyhteistyöstä tulee kieltäytyä kaikkien sellaisten henkilöiden kanssa, jotka opettavat selkeästi vastoin Jumalan sanaa, hän linjasi ja totesi samalla, että tarkkaa rajaa yhteistyölle on äärimmäisen vaikea asettaa.

– Voiko yhteistyötä tehdä, jos ymmärrämme Raamatun opetuksen karismaattisuudesta eri tavalla? Mielestäni voi. Pienen opillisen eron ja jyrkän Raamatun opista poikkeamisen välillä on paljon rajapintaa, jossa jokainen joutuu käymään omantunnon painia Jumalan edessä yhteistyön suhteen.

Jyrkäksi Raamatusta poikkeamiseksi Nummela näytti laskevan naisten pappeuden.

– Meillä on ollut hyvät ja läheiset suhteet kirkkoon. On tänäkin päivänä, mutta paikoin olo on käynyt ahtaaksi ja on näytetty ovea, kun kirkkoherra on vaihtunut. Koskaan ei pidä tarkoituksellisesti polttaa siltoja, mutta emme saa uskoa, että kaikki jatkuu tulevaisuudessa ennallaan, Nummela sanoi.

Nummelaa huoletti se, kykeneekö Kansanlähetys itse tarjoamaan seurakuntayhteyttä niille, jotka tulevat uskoon. Liikkeen piiriyhdistykset ovat tarjonneet eri puolilla maata erilaisia hengellisiä koteja. Nyt Nummela tuntui kaipaavaan niiden yhtenäistämistä.

– Tämä edellyttää yhteistä pohdintaa ja suunnan etsimistä. Millainen olisi se hengellinen koti, jota yhdessä rakennamme?

Lue myös:

Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilä Evankeliumi­juhlassa: Toitotamme evankeliumia ja tiivistämme yhteistyötä Kansan­lähetyksen kanssa

Arkkipiispa Evankeliumi­juhlassa: Jumalan olemassa­ololla ei voi selittää asioita, se on tieteen tehtävä

Nämä ovat suurimmat yhteis­kunnalliset huolet eri herätys­liikkeissä – hengellisten kesä­juhlien super­viikonloppu alkaa

Piispa Jukka Keskitalo vanhoillis­lestadiolaisten Suvi­seuroissa: Avoimuus ja kipeiden asioiden läpi­käyminen tekee liikkeestä vahvemman

Vanhoillis­lestadiolaiset julkaisivat kannan­oton avio­liitosta – "Uskon ja opin kysymys, ei ihmisoikeus­kysymys"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela Kansanlähetyspäivillä: "Jumalanpalvelusyhteistyöstä tulee kieltäytyä kaikkien sellaisten kanssa, jotka opettavat selkeästi vastoin Jumalan sanaa"