Virkamiehen kaksoisrooli Virsivisassa närkästytti vapaa-ajattelijat

Opetushallituksen virkamiehen jäsenyys Virsivisaa pyörittävän järjestön johtokunnassa herättää närää Vapaa-ajattelijain Liitossa. Opetushallituksessa uskonnonopetuksesta vastaava opetusneuvos Pekka Iivonen kuuluu Seurakuntien Lapsityön Keskuksen (SLK) johtokuntaan.

Opetushallitus tiedottaa kouluille alakoululaisille suunnatusta Virsivisasta, jonka tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat virsiin ja virsikirjaan. Virsivisan järjestää Seurakuntien Lapsityön Keskus.

Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että Opetushallituksen viesti ensi syksynä järjestettävästä Virsivisasta on aiheuttanut hämmennystä kouluissa. Hämmennyksen taustalla on se, että apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen ilmoitti kevättalvella pitävänsä kouluissa järjestettäviä uskonnollisia tilaisuuksia ongelmallisina.

Opetusneuvos Pekka Iivonen sanoi Helsingin Sanomissa, ettei Virsivisa ole uskonnon harjoittamista, vaan kyse on pedagogisesta asiasta.

HS:n uutisen jälkeen Vapaa-ajattelijain Liitto toi esiin Iivosen luottamustehtävän SLK:ssa ja kysyi tiedotteessaan, miten Iivonen voi itseään jääväämättä antaa kouluille ohjeita Virsivisan järjestämiseen.

Iivonen sanoo Kotimaa24:lle, että Opetushallitus on ollut vuonna 2003 alkunsa saaneen Virsivisan yhteistyökumppani alusta saakka, jo Iivosen edeltäjän aikana. SLK:n johtokunnan jäsen Iivonen sanoo olleensa kaksi vuotta. Iivosen mukaan hänet on pyydetty luottamustoimeen uskontokasvatukseen liittyvän ammattiosaamisensa takia.

– Virsivisa kuuluu toimenkuvaani Opetushallituksessa. Minä en ole tuonut Virsivisaa Opetushallitukseen enkä ole sitä mitenkään muuttanut. SLK:n johtokunnassa edustan Opetushallitusta, joten Opetushallitus tietää sidokseni järjestöön.

Iivosen mukaan hän ei saa luottamustehtävästä myöskään taloudellista hyötyä kuten kokouspalkkioita.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös: Helsingin Sanomat: Opetushallituksen viesti Virsivisasta hämmentää kouluissa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKotimaa Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu
Seuraava artikkeliLähetyshiippakunnan papit saivat varoituksia

Ei näytettäviä viestejä