Kotimaa Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Kotimaa Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu heinäkuun alusta. Yhtiötä vuoden 2010 alusta luotsannut Jaakko Tapaninen siirtyy kehittämään vuonna 2006 perustamaansa viestintäyhtiö Great Point Oy:ta.

Tapanisen siirtymisestä oman yhtiönsä täysiaikaiseen palvelukseen sovittiin reilu vuosi sitten. Toimintaympäristön rajun muutoksen takia tuolloin sovittiin myös, että Tapaninen jatkaa tehtävässään vuoden 2014 puoliväliin.

Tapanisen kaudella yhtiö on elänyt voimakasta rakennemuutosta. Kotimaa-lehdelle on luotu digitaalinen strategia, jonka ilmentymiä ovat suosittu Kotimaa24-uutispalvelu sekä juuri aloitettu ammattilaiskanava Kotimaa Pro. Jäsenlehtikenttään on kehitetty uusi yhteistyökonsepti ja mobiilityökalu Kirkko taskussa.

Jäsen 360 -kirkkosegmentointi ja sitä tukemaan syntyneet konsulttipalvelut ovat olleet yhtiölle tärkeä uusi avaus. Puolitoista vuotta sitten yhtiö luopui kirjaliiketoiminnasta osana omaa toimintaansa ja keskittyi kirjojen ja tarvikkeiden välitysliiketoimintaan.

Yhtiön uutena toimitusjohtajana 1.7.2014 aloittava DI Juha Ruotsalainen on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Kustannus Oy Aamulehden toimitusjohtajana sekä toimitus- tai liiketoimintajohtajana useissa muissa mediayhtiöissä. Ruotsalaisella on vahvan mediatoimialan kokemuksen lisäksi menestykselliset näytöt muutosjohtamisesta ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä toimialan murroksessa.

Kristilliseen arvopohjaan nojaavasta toiminnasta Ruotsalaisella on kokemusta muun muassa Tampereen Kaupunkilähetyksen hallituksesta.

Kotimaa Oy on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon omistama kustannusyhtiö sekä viestinnän ja jäsentiedolla johtamisen palvelutalo, jonka tunnetuimpia tuotteita ja palveluja ovat Kotimaa– ja Askel-lehdet, Kotimaa24-uutiskanava, J360-jäsentieto ja Sacrum-kauppa.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 15 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli 80 henkeä. Kotimaa Oy kuuluu Kirkkopalvelujen muodostamaan kokonaisuuteen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKysely selvitti tunnetuimmat kristilliset mediat
Seuraava artikkeliVirkamiehen kaksoisrooli Virsivisassa närkästytti vapaa-ajattelijat

Ei näytettäviä viestejä