Supermarsu voitti Kirkon mediasäätiön palkinnon – ”Koulukiusaamista käsitellään oivaltavasti”

Joona Tenan ohjaama elokuva Supermarsu voitti viikonloppuna Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinnon.

Palkintoperusteluissa todetaan, että elokuva on hauskasti käsikirjoitettu ja vauhdikkaasti ohjattu. Siinä on hyvä tarina ja se on ajankohtainen. Ympäristöongelmaa, Itämeren saastumista, käsitellään lapsille sopivalla tavalla.

Palkinnon tuomarin, Kirkko ja kaupunki -lehden uutispäällikön Pauli Juuselan mukaan elokuva käsittelee myös koulukiusaamista oivaltavasti. Elokuvassa tehdään selväksi, että kiusaamiseen tarvitaan myös sen mahdollistavat sivustakatsojat. Vaikeitakin asioita lähestytään elokuvassa huumorin keinoin.

– Supermarsu on poikkeuksellinen, lapsille sopiva ja hauska sankari. Se on pörröinen ja pehmeä, lentävä ja verryttelyasuinen. Elokuvan arvoja ovat muun muassa lähimmäisenrakkaus, ihmisarvon kunnioitus, oikeudenmukaisuus, yhteisvastuullisuus ja luonnon ja ympäristön varjeleminen, Juusela kertoo kirkon viestinnän tiedotteessa.

Supermarsu-elokuva perustuu Paula Norosen lastenkirjoihin.

Katso minuun… -palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan ja se myönnetään elokuvan ohjaajalle. Palkinnon suuruus on 1 500 euroa. Palkinto jaettiin nyt kymmenennen kerran.

Kirkon mediasäätiön palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa sekä kannustetaan elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan.

Kuva: Supermarsu-elokuvan mainosjulisteesta.

Lue myös:

2017: Kirkon mediasäätiön elokuvapalkinto ohjaaja J. J. Vanhaselle

2016: Kirkon mediasäätiö palkitsi Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan

2015: Kirkon mediasäätiö palkitsi nuorten lyhytelokuvan

2014: Kirkon Mediasäätiön palkinto Fatima-elokuvalle

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliTulkaa kaikki -liikkeelle lähes sata uutta edustajaa seurakuntien päättäjiksi eri puolilla Suomea
Seuraava artikkeliKaksi ehdokasta valmiina Porvoon piispanvaaliin – toinen rakentaa ”huomisen kirkkoa”, toinen harkitsisi erillisvihkimyksiä miehille

Ei näytettäviä viestejä