Kirkon mediasäätiö palkitsi Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan

Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinto on myönnetty ohjaaja Selma Vilhuselle elokuvasta Tyttö nimeltä Varpu. Palkinto jaettiin Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla tänään lauantaina.

Tämänvuotisen palkinnon saajan valitsi Kirkon mediasäätiön hallituksen jäsen Elina Rislakki, joka on työskennellyt muun muassa toimittajana, tuottajana ja mediapedagogina.

Syyskuussa elokuvateattereissa ensi-iltansa saanut Tyttö nimeltä Varpu kertoo 12-vuotiaasta tytöstä. Tämä lähtee etsimään isäänsä, jota ei ole koskaan tavannut. Elina Rislakin mukaan elokuva on riipaisevan rehellinen teos, joka vie katsojan pienen tytön maailmaan.

– Tarina uppoaa syvälle tajuntaan ja herättää katsojassaan vahvasti empatiaa. Loistavat näyttelijäsuoritukset ja upea näyte ohjaajan kyvykkyydestä. Elokuva meille kaikille, Rislakki luonnehtii palkitsijoiden tiedotteen mukaan.

Lasten ja nuorten elokuvia tukeva Katso minuun… -palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan. Palkinto myönnetään aina elokuvan ohjaajalle. Myöntämisperusteissa painotetaan elokuvien teknistä ja taiteellista korkealaatuisuutta sekä teemoja, jotka kutsuvat katsojat pohtimaan kristillistä arvomaailmaa. 1 500 euron arvoinen palkinto jaettiin nyt kahdeksannen kerran.

Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Säätiö tukee uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

Lue myös:

Kirkon mediasäätiö palkitsi nuorten lyhytelokuvan

Kirkon mediasäätiön palkinto Fatima-elokuvalle

Dokumentti syrjäytyneistä nuorista sai Kirkon mediasäätiön palkinnon