Kirkon Mediasäätiön palkinto Fatima-elokuvalle

Kirkon Mediasäätiö myönsi vuoden 2014 Katso minuun… -palkinnon Naima Mohamudille elokuvastaan Fatima. Palkinto jaettiin viikonloppuna päättyneillä Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuorten elokuvien festivaaleilla.

”Mohamudin elokuva lähestyy monia lapsia henkilökohtaisesti koskettavaa vanhempien avioeroa tai sen uhkaa aidosti, lapsen näkökulmasta. Se vie katsojan samaistumaan liian harvoin käsiteltyyn lapsen kokemukseen. Elokuva johdattaa nuoren päähenkilön tuntemaan epävarmuuteen, jopa masennukseen, mutta osoittaa myös millainen voima ystävyydellä on”, kuvailee palkinnon saajan valinnut elokuvaohjaaja, taiteen tohtori Timo Korhonen perusteluissaan.

Korhosen mukaan elokuvan erityinen ansio on se, ettei päähenkilöiden erilaisista kulttuuritaustoista teemaan, vaan näyttää monikulttuurisuuden luontevana ja luonnollisena perheiden arjen rikkautena.

Katso minuun… -palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa. Palkinnon tarkoitus on kannustaa elokuvantekijöitä kristillisen arvomaailman ja vastuun pohdintaan. Palkinto myönnetään elokuvan ohjaajalle, ja se on arvoltaan 1 500 euroa. Palkinto jaettiin nyt kuudennen kerran.

Edellinen artikkeliPikkujoulut ovat seurakunnan henkilöstöjuhla
Seuraava artikkeliPekka Haavisto Setlementtiliiton puheenjohtajaksi

Ei näytettäviä viestejä