Kirkon mediasäätiön elokuvapalkinto ohjaaja J. J. Vanhaselle

Kirkon mediasäätiön vuoden 2017 Katso minuun… -palkinto myönnettiin ohjaaja J. J. Vanhaselle nuortenelokuvasta Kukista ja mehiläisistä. Palkinto jaettiin Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla 18.11.

Palkinnon saajan valitsi tänä vuonna Kirkon mediasäätiön hallituksen jäsen Nina Granvik-Wallgren. Hän on työskennellyt toimittajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana Yleisradiossa vuodesta 1984.

Nina Granvik-Wallgren perustelee valintaansa muun muassa sillä, että lyhytelokuvan työryhmä yrittää rohkeasti tavoittaa elokuvan haasteellista kohderyhmää, teini-ikäisiä nuoria.

Elokuvassa jäyhä maanviljelijäisä ja hänen poikansa joutuvat yhteiselle apteekkimatkalle, kun teinipojalle sattuu vahinko tyttöystävänsä kanssa.

”Kertomus välittää sen, että vaikka olemme puutteellisia ihmisiä, meillä pitää olla rohkeutta taistella toistemme puolesta. Kun on rohkeutta olla rehellinen, voi saada apua. Nössö-isästä voi tulla sankari, aikuiset voivat myös näyttää tukensa”, Granvik-Wallgren toteaa.

12-minuuttisen lyhytelokuvan on tuottanut Tampereen ammattikorkeakoulu. Vuonna 2016 valmistunut Kukista ja mehiläistä on nähty useilla elokuvafestivaaleilla.

Lasten ja nuorten elokuvia tukeva Katso minuun… -palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan, ja se myönnetään elokuvan ohjaajalle. Palkinnon myöntämisperusteissa painotetaan elokuvien teknistä ja taiteellista korkealaatuisuutta sekä sellaisia teemoja, jotka kutsuvat katsojat pohtimaan kristillistä arvomaailmaa. Yhdeksättä kertaa jaettu Katso minuun… -palkinto on suuruudeltaan 1500 euroa.

Kuva: Kukista ja mehiläisistä -elokuvan juliste

Lue myös:

Kirkon mediasäätiön elokuvapalkinto Elina Hirvoselle elokuvasta Kiehumispiste

Edellinen artikkeliHäiriköintiä vai näkyväksi tulemista? – Maata näkyvissä -festareiden aihetunnistesivulle ilmestyi na
Seuraava artikkeliPuhu hyvää lähimmäisestäsi! – Kotimaa kysyi kahdeksalta ihmiseltä, ketä he haluaisivat kehua

Ei näytettäviä viestejä