Ruotsin kirkko taas kiristyksen kohteena – Viime marraskuussa hakkeroituja tietoja uhataan julkaista

Ruotsin kirkkoon on kohdistunut hakkerointia ja kiristystä. Kuvassa messukulkue Vesteråsin kirkossa. Kuva: Åke Paulsson

Ruotsin kirkko on joutunut kiristyksen kohteeksi, kerrotaan kirkon tiedotteessa. Rikollinen toimija Darknetissa uhkaa julkaista tuntemattoman määrän kirkolta varastettuja tiedostoja, ellei lunnaita makseta ennen 21. toukokuuta.

Viime vuonna 23. marraskuuta Ruotsin kirkkoon ja sen 500 seurakuntaan kohdistui hakkerointi- ja kiristyshyökkäys. Tuolloin tiedostoja ja henkilötietoja päätyi vääriin käsiin.

Ruotsin kirkko ei tuolloin maksanut eikä nytkään aio maksaa kiristäjien pyytämiä lunnaita.

– On erittäin valitettavaa, että varastettuja tietoja voidaan nyt julkaista. Olemme ymmärtäneet, että riski on olemassa, ja siksi olemme tiedottaneet laajalti siitä, että henkilötietoja on saattanut joutua vääriin käsiin, kommentoi Ruotsin kirkon viestintäpäällikkö Pia Dahlén tiedotteessa.

Hyökkäyksestä ilmoitettiin Tietosuojavirastolle (IMY), ja asiasta tehtiin poliisille rikosilmoitus. Poliisia on myös informoitu uhkauksesta julkaista tietoa Darknetissä.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliAmmatti­liitot vetoavat kirkollis­kokoukseen työ­voima­pulan helpottamiseksi – ”Kirkon työn­antaja­kuva ei ole hyvä”
Seuraava artikkeliNäkökulma: Taivaaseen astuminen päätti Jeesuksen toiminnan maan päällä ja helatorstai pitää meitä kahden maan kansalaisina

Ei näytettäviä viestejä