Katolinen kirkko purettiin yllättäen maan tasalle Kiinassa

Kiinassa viranomaiset ovat purkaneet katolisen kirkon ilman etukäteisvaroitusta Jinanin provinssissa heinäkuussa. Asiasta kertoo uutissivusto Catholic News Agency.

Tapahtumat alkoivat, kun nelisenkymmentä poliisia ja hallituksen työntekijää astui sisälle Liangwangin katoliseen kirkkoon. He pakottivat siivoojat poistumaan, takavarikoivat heidän puhelimensa ja rikkoivat ne, kertoo katolisen kirkon omistama verkkosivusto Asia News. Myöhemmin 30 miestä saapui puskutraktorien kanssa, minkä jälkeen kirkko purettiin maan tasalle ja alttari ja kirkon kalustus tuhottiin.

Purkamisen syyksi on kerrottu suunnitelmat alueelle rakennettavista asunnoista ja rautatieasemasta. Paikallisen uskontosuhteiden viraston kanssa oli käyty keskusteluja kirkon siirtämisestä toisaalle. Purkamisesta ei kuitenkaan varoitettu eikä kirkon uudesta sijaintipaikasta ole olemassa sopimusta.

Kiinassa on tänä vuonna purettu useita kirkkoja. Maan hallitus suunnittelee, että se ottaa valvontaansa valtion tunnustaman katolilaisten järjestön Kiinalaisten patrioottisten katolilaisten yhdistyksen. Uusien säädösten mukaan kirkkojen ulkopuolelle pitää sijoittaa kylttejä, jotka kieltävät sisäänpääsyn alaikäisiltä.

Puretulla kirkolla oli Kiinan hallituksen lupa toimintaansa.

Kiinassa toimii myös maanalainen katolinen kirkko, joka on uskollinen Kiinan sijaan Vatikaanille. Kiina neuvottelee Pyhän istuimen kanssa suhteiden parantamisesta ja valtion ohjaileman katolisen kirkon ja maanalaisen katolisen kirkon sulauttamisesta.

Kuva: Jussi Rytkönen

Lue myös:

Kiina kielsi Raamattujen ostamisen verkkokaupoista – taustalla viranomaisten ohjesääntö

Kiinan ja Vatikaanin suhteissa lähentymistä – sopimus piispojen nimittämisestä ehkä lähikuukausina

Kiinassa kirkko räjäytettiin maan tasalle – Viranomainen: Seurakunnalla ei ollut tarvittavia lupia

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliTimo Honkela Loviisan Rauhanfoorumissa: Uusi tekniikka tuo toivoa maailmanrauhasta
Seuraava artikkeliMaanantaina vietetään Hiroshima-päivää – Suomen Kristillinen Rauhanliike: ”Ydinaseista puhutaan aivan liian vähän”

Ei näytettäviä viestejä