Viittammeko kintaalla ?

Korkea CIA:n virkamies varoitti oman maansa presidenttiä Osaman suunnittelemasta hyökkäyksestä Yhdysvaltoihin. Presidentti viittasi asialle kintaalla ja tuo virkamies menetti paikkansa. Olisikohan maailma toisenlainen, jos sitä virkamiestä olisi kuunneltu oikeasti. 11.9 muuttui moni asia. Paljon kuoli ihmisiä silloin ja sen jälkeisissä tapahtumissa vielä paljon enemmän. Viittaammekohan mekin kintaalla Suojelupoliisin varoitukselle. Historian kun on taipumus toistaa itseään.

19 kommenttia

 • Markku Hirn sanoo:

  11.9 tapahtui Bushin aikana. Siitä oli Obaman aikaan n kuusi vuotta, Mitä hyökkäystä Obama suunnitteli Yhdysvaltoja vastaan? Uskallan epäillä että lasten kanssa yksin jääneet äidit ovat enemmän huolissaan lapsistaan kun kostotoimista Isisin häviöstä Suomessa. Suomi on heidän ainoa mahdollinen turvapaikkansa , miksi he pilaisivat lastensa mahdollisuudet täällä?

  Tämä on herätyksen aikaa SUPOlle. Suomessa ei olekaan tapahtunut mitään todella järkyttäviä terrorismi tekoja.Turun puukotuksia ei oikeastaan voi pitää kunnon terrorismina. Omat kouluampumiset ja vastaavat ovat olleet ne jotka säväyttävät. SUPOn on oikeutettava olemassaolonsa ja silloin on hyvä huutaa että susi on tulee. SUPOlla ei voi tässä vaiheessa olla kummempaa titoa näistä naisista ja heidän motiiveistaan, ainoastaan arvailuja. Sama ameriikkalaisten asiantutijoiden, niiden jotka ovat olleet kroonisesti metsässä analyysiensa kanssa.

  Äidit ja lapset Suomeen ja sianmukaiset tutkimukset käyntiin oikeusvaltion mallin mukaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jari Haukka sanoo:

   Markku H,

   Kirjoitit: ”Äidit ja lapset Suomeen ja [a]sianmukaiset tutkimukset käyntiin oikeusvaltion mallin mukaan.”.

   Lapset on syytä pelastaa, mutta todisteiden hankkiminen oikeudenkäyntiin Suomessa on Syyriasta käytännössä mahdotonta. Ei pidä hurskastella vaan todeta, että Syyriassa mahdollisesti tehdyistä hirmutöistä ei joudu vastuuseen jos onnistuu pääsemään. Suomeen. Surmatut kun eivät todista.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Pesonen sanoo:

   Mietinkin tuossa kävelyllä, että laitoinko tosiaan siihen Obaman. Näyttää siinä kuitenkin olevan s-kirjain eikä b. Kirjoitusvirheitä sattuu usein ja otan ne huumorilla. Muuten saisin surkutella aina kun jotain yritän ilmaista kirjoittamalla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Siis äidit kotiin omalla kustannuksellaan koska heillä on oikeus palata, mutta vain lasten matka on valtion maksettava.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Aikaa olisi ollut aikaa asentaa turvaovet ohjaamoihin. Siitä kieltäydyttiin, sillä se olisi aiheuttanut liikaa kustannuksia. Vasta vahingon tapahduttua herättiin tiukkoihin turvatoimenpiteisiin.

  Tuskinpa meillä on paljonkaan käsitystä siitä tietomäärästä, mikä Suojelupoliisilla on. Kaipa heillä on hiukan meitä paremmat riskianalyysit. Toisekseen ei kyse ole pelkästään siitä mahdollisuudesta, mitä Isisin kannattajat aikovat tehdä täällä, vaan erityisesti siitä pelosta, jonka he tullessaan tuovat. Terroriteot eivät niinkään ole se pahin uhka, vaan pelko.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Pekka Pesonen: ”Osaman (bin Laden) suunnittelemasta hyökkäyksestä Yhdysvaltoihin. Presidentti viittasi asialle kintaalla ja tuo virkamies menetti paikkansa.”

  Minun mielestä terrorihyökkäyksen suunittelu Yhdysvaltoihin on suuremman mittaluokan, asia kuin Isis-taistelijoiden vaimojen ja lasten tuominen Suomeen. Totta kai jälkimmäisessä operaatiossa on riskinsä, mutta kun ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja asian ratkaisemiseksi, niin niistä on valittava inhimillisin vaihtoehto ja pyrittävä hallitsemaan riskit.

  Olen samaa mieltä kuin Markku Hirn; ”Äidit ja lapset Suomeen ja asianmukaiset tutkimukset käyntiin oikeusvaltion mallin mukaan.” Mehän emme tiedä mitä nämä naiset ovat ”tuhlaajatytön retkellään” tehneet, mutta heille kuuluu lailliset oikeuden, vaikka olisivat toimineet rikollisestikin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jari Haukka sanoo:

   Hyvä Leo T,

   Oikeusvaltio toimii omilla säännöillään ja (muslimi)terroristi omillaan. On vain totuttauduttava siihen, että murhaajat jäävät ilman tuomiota ja saavat rauhassa valmistella tekojaan Suomessa ja tukea terrorismia ulkomailla. Kansalaisille pitää avoimesti kertoa että tämä on hinta oikeusvaltiosta eikä hurskastella.

   Kyse ei ole ”tuhlaajatytöistä” (ei pidä tytötellä tässäkään) vaan julman terroristijärjestön kannattajista.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Mielipiteen vapaus meillä kuitenkin onneksi yhä on. Mielipiteen ilmaisua, pelko tulee kyllä jatkossa vähentämään. Moni lukijani jättää mieluummin kommentoimatta jo nyt. Aroista aiheista ollaan mieluummin hiljaa.

  Kiitos Markku ja Leo, kun tulitte mukaan keskusteluun.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Hankala aihe on senkin tähden, että kyseiset äidit voivat lukea näitä keskusteluja ja jopa osallistua. Jopa voivat olla täällä, jo hyvinkin pian.

  Lasten erottaminen äideistään on joka tapauksessa hankalaa. Ensiksi siihen pitäisi olla äitien suostumus. Siinä voi olla ongelmaa jo tarpeeksi. Lapset ovat heille ainoa , mitä heillä on. Entäpä Kurdit, jotka tietävät, että jos lapset viedään, niin naiset jäävät heidän huolekseen lopullisesti. Onneksi ei ole meidän asia päättää näistä. Täytyy rukoilla päättäjille suurta viisautta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Jari Haukka, sanoisin, että tämmöisissä asioissa mistä nyt keskustelemme pitää ”hurskastella”, siis huomioida kristillinen rakkaus ja toimia oikeudenmukaisesti. Suomesta löytyy lait kyseessä olevaan ongelman ratkaisemiseen.

  Olen hyvilläni kun kaksi Suomen ev.lut. kirkon piispaa (Tapio Luoma ja Teemu Laajasalo) ovat ottaneet julkisuudessa myös kannan, että naiset ja lapset on tuotava koti-Suomeen. Tietenkin vapaaehtoisesti ja viranomaisten tarkassa valvonnassa.

  Käytin edellisessä kommentissani ”tulaajatyttö” sanaa vastapainoksi Raamatun tuhlaajapoijalle, jolle oltiin armollisia, vaikka hän oli tehnyt vääryyttä (syntiä) Jumalan ja ihmisten edessä. Armo näille naisille on yhtä kuin oikeudenmukainen, laillinen kohtelu.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Olen nyt aivan kertakaikkiaan ja pilkulleen raamatullinen: Se nyt vain on niin, että Jeesus hengaili syntisten naisten kanssa ja sanoi lapsia esikuvakseen. Fariseuksia, jotka tunsivat lain tai olivat tuntevinaan, hän veti alta kölin mennen tullen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jari Haukka sanoo:

   Kristityn pitää antaa anteeksi omasta puolestaan. Hän ei voi kuitenkaan vaatia, että yhteiskunta ei saa rangaista rikoksista ja käyttää näin valtaa kaikkien muiden puolesta.

   Laillinen kohtelu kuuluu kaikille, ja tässä tapauksessa se tarkoittaa käytännössä ettei seuraamuksia tule. Pidän ”hurskasteluna” sitä, että tämä kielletään.

   ”Tytöttely” väheksyy mahdollisia rikoksia ja viittaa alakäisyyteen. Raamatun tuhlaajapoika ei ollut tehnyt varsinaisia rikoksia, vaan kohdellut isäänsä halveksivasti. Tämä tästä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Rantanen. ”Se nyt vain on niin, että Jeesus hengaili syntisten naisten kanssa ja sanoi lapsia esikuvakseen”. Jeesus sanoi, että lapsen viettelijälle on pantava myllynkivi kaulaan. Jos ei näin, niin joka tapauksessa Isis-äidit on pantava tekemisiin Suomen oikeusjärjestelmän kanssa jos he palaavat tänne. Heillähän on Suomen lain mukaan oikeus palata mutta ei Suomen valtiolla ole mitään syytä kustantaa heidän matkaansa. Korkeintaan heille sukulaiset tai oman paikkakunna sosiaalitoimistro vosi lainata matkarahat, jotka he sitten toivuttuaan tyhmyyksistään voisivat maksaa takaisin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  Hesarissa oli hyvä asiallinen ja varovainen artikkeli paikan päällä olleelta reporterilta. Mutta hänkään ei osannut viitata muihin kun ameriikalaisiin asiantuntijoihin. Tänän mennessä kukaan ei ole tuntunut kuullustelleen näitä kysessä olevia naisia vaan kaikki on vain arvailua heidän vaarallisuudestaan.

  Jo joku vuosi sitten Ruotsiin alkoi palata siellä olleita miehiä. He olivat poikkeuksetta PTSD sessa tilassa, siis uusi diagnoosi vanhalle granaattischokille. Kvalifisoitu arvaus on ,että nämä naiset ovat samalla lailla trumatisoituja ja syvästi depressiivisiä ja psykiatrisen avun tarpeessa. Tusin kyvykkäitä jatkamaan jihadia pikulastensa kanssa . Voidaan ottaa myös huomioon se, että koko tuo yhteisö johon he mahdollisesti samaistuivat ,on hajonnut ja jumaloitu ”Kaliffi” on eliminoitu. He ovat myöskin menettäneet miehensä ,mikä merkitsee sitä että jos he elävät ankaran sharia -lakien maailmassa , että he ovat vapaa saalis kelle vaan joka uskaltautuu heitä pyydystämään. Kunniallisella naisella on oltava mies-suojelia ,joko oma mies tai lähisukulainen. Koska ainakin osa heistä vaikuttaa tulevan somaliasta niin on mahdollista että he, ei-arabina vat olleet seksikiertopalkintoja jos oma mies on kuollut.

  Itsemurhapommien valmistelu vaatii myös erityisosaamista. Vaikea kuvitella sitä, että juuri tämän ryhmän naiset saivat sellaista opetusta. Sitä paitsi, miten he Suomessa onnistuisivat kokoamaan tarvittavat aineet sellaisen valmistukseen?

  Eli riski on minimaalinen että he olisivat vaara Suomen turvallisuudelle. Tilanne on todellakin laukaissut epärationaalisen pelon. Eli terroismi on saavuttanut osatavoitteen toiminnallaan. Mutta pinelläkin rationaalisella ajattelulla täytyy tulla siihen tulokoseen ,että äidit ja lapset Suomeen.

  On sitten toinen asia miten tätä tilannetta käytetään hallituksen arvovallan heikentämiseksi. Tyytymättömyys suunnataan hallitukseen . Itse ei oteta vastuuta mistään.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   No tässähän jokaisn naisen kohdalla pitää selvittää, missä heidän miehensä piileskelevät? Jos tällaiset ovat elossa heiltä kyllä pommin teko voi onnistuakin, ainakin puukon heiluttelu ja Kalasnikovilla ampuminen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Saapa nähdä miten lopulta käy. Arvelen , että hallituksen on pakko tuoda kaikki kotiin. Muuta mahdollisuutta ei taida oikein olla. Asiaa ei voi jättää vuosikausiksi roikkumaan. Joku päätös heidän on pakko tehdä. Sen seurauksena jos tapahtuu jotain ikävää, niin se kaataa hallituksen. Joten tehtävä on mahoton.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Ääri – Islamissa opetetaan, että kristityt ovat äärimmäisen pahoja. Hitler yhtenänä hyvänä esimerkkinä. Kristittyjen kanssa ei saa ystävystyä. Meidän on täällä vaikea tajuta sitä, että he ajattelevat meidän olevan juuri yhtä pahoja ja vaarallisia, kuin me heistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Harva tietää, että Hitler veljeili muslimien kanssa ja arvosti heidän sotaisuuttaan ja koska heillä oli yhteinen vihollinen, niin muslimit näkivät Hitlerissä toivoa…

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Aivan, Jerusalmein mufti Hussein oli arvostettu vieras Hitlerin ”hovissa” ja hän myös oli omalta osaltaan inspiroimassa kaasun käyttöön ottoa hopcaustin toteuttamisessa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Veli Pesonen

  En osaa olla huolissani kirkon kriisistä. Sisältyyhän jokaiseen kriisiin aina myöskin mahdollisuuksia. Yllättäviä käänteitä kirkkohistoriamme on täynnä. Odotan jotain hyvää tästäkin vielä tulevan. Luovana ja jääräpäisenä tyyppinä koluan kaikki vaikeimmat tiet. Helpommalla pääsisi, kun osaisi olla hiljaa, mutta kun en osaa. Kova pää on jo saanut monta kovaa kolhua. Luulisi niiden jo riittävän. Verovirkailijan ura on takana ja siitäkin uskaltaa jo mainita. Eläkeläisenä ei näköjään saa sitäkään aikaan, mitä työelämässä sai, kun oven illalla sulki. Mitä kaikkea sitä on silloin ehtikään: puheenjohtamisia, , nuorisotyötä, lähetyssihteeri, raamattupiirejä, saarnoja ja Avioparitoimintaa. Siinä ehkä rakkaimmat vapaaehtoistehtävät. Kaikkea tuota ja paljon muuta on takana. Nyt kuluu aika näissä pohdiskeluissa. Eikä tiedä voiko edes itseään ottaa kovin vakavasti.