Veren armo

Pelastuksen Pääsiäisenä Veren armo

”Sun,Jeesus,veres armo On ruoka nälkäisen. Se yksin tyydyttääpi Mun sielun tarpehen. Se onkin herätessä Mun aamujuomani Ja päivin illoin leipä,Mun parhain ruokani.” Sk 340,3 (Uusi Sk 332,3)

Jumalan lapsena eläminen on Jeesuksen veren armossa elämistä. Niin monet ovat ne taistelut,ongelmat ja kysymykset,joiden ainoaksi vastaukseksi jää -Jumalan armo Jeesuksessa Kristuksessa. Uskovinakin syyllistymme itse aiheuttamiimme ahdistuksiin, pelkotiloihin. Haluamme itse ohjata elämäämme, perheemme, omaistemme elämää,työtämme – epäuskossa.
Jumala tietää tämän ja opettaa meitä. Tosin päinvastoin kuin me haluaisimme. Ahdingon aikoina rukoilemme kärsivällisyyttä ja Jumala lähettää meille koettelemuksia,jotka opettavat meille kärsivällisyyttä,Rm 5:3-5 ”Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;
mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.”
Rukoilemme nöyryyttä ja Jumala lähettää meille kärsimystä,sillä siitä tulee kuuliaisuus,Hb. 5:8 ”Ja niin hän, vaikka oli Poika, oppi siitä, mitä hän kärsi, kuuliaisuuden.” Rukoilemme rakkautta ja Jumala lähettää erikoisia kärsimyksiä ja lähettää ympärillemme erityisen rakkaudettomia ihmisiä ja sallii heidän lakkaamatta sanoa asioita jotka kuluttavat hermojamme ja haavoittavat sydäntämme. Sillä ”rakkaus on pitkämielinen,rakkaus on lempeä, 1.Kor 13:4-7" Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile,ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa.Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.”
Mitä siis jää jäljelle? ”2. Kor. 12:9 Mutta hän on vastannut minulle: "Minun armoni riittää sinulle.”Miten ihana asia onkaan että juuri armossa on kyllin. Siinä,että Jumalan armoa,pelastustamme,ei tarvitse ansaita,hankkia tai että se annettaisiin vain määrätyn hengellisen tason tai kokemuksen omaavalle. Ei,vaan Jumalamme armo,pelastuksemme,on Jeesuksen veressä valmiina kaikille – uskon kautta omistettavaksi. Me saamme syntiemme anteeksiantamuksen,armon,Jeesuksen tähden. En kykene katumaan syntejäni,taistelemaan syntejäni vastaan sillä menestyksellä kuin Jumala haluaisi. Siksi tarvitsen uudestaan ja uudestaan armoa,Jeesuksen veren armoa päivittäin ”ruuaksi ja juomaksi”.Ja tämän minä ja me saamme – Kristuksen tähden,Hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa tähden. Sentähden myös laulamme; ”Sun,Jeesus,veres armo Suut mykkäin aukaisee,Ja siitä veljillensä He kilvan kertoilee:Ja kiitoslauluun yhtyy Jo sydän syntisten,Kun saavat nähdä veren Ja siinä autuuden”. Sk 340:4 (Uusi Sk 332:4)

Parhain Pääsiäisterveisin

Ylläoleva kirjoitukseni oli Sley:n Kevätkukkia lehdessä 1987.

Jukka Teininen

1 kommentti

 • Juha Heinilä sanoo:

  Erinomainen blogi, kiitos Jukka!

  Siunattua pääsiäistä!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Jukka Teininen

  Saarnaaja (eläk.) Hengellinen työ Forssan Ev.lut. Srk Kirkkokuoro 1966 - 1978 Lähetyssihteeri 1975-1998 Forssan ev.lut. Srk oto Lähetystyön kannatusrenkaan ja Forssan Kristillisen Työväenyhdistyksen perustamiset 1996 Kirkon saarnalupa 1978-1995 .Piispa Kortekankaan peruutus 02.08.1995 Seppo Suokunnaksen ”tarpeettomuuslausunnon”avulla.(haamukirjoittaja) SLEY:n saarnalupa 1987 Seppo Suokunnaksen tekemä ”hyllytyspäätös” 08.05.1996 Taloudellinen tappio kirjoista 2.500 mk SRK-mestarin sijainen 1.8.1978-31.03.1985 Forssa ev.lut. Suomen Kristillisen Työväen liitto  oto saarnaaja 1979- Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys piirisihteeri 1990-eläkkeelle 1.2.1995 - Concordia r.y yhdyshenkilö 1995- Luther-säätiön perustamisasiakirja säädekirja 27.10.1999 Perustajajäsen. Luther säätiö , toimintavaltuutettu 2001-? Kirkkovaltuuston jäsen 1979-1982 Seurakuntaneuvoston jäsen 1983-1986 , 1995-1998

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit