Vanhatestamentti

Joku jossakin oli tehnyt kysymyksen: Mitä varten se Vanhatestamentti on? Rupesin oikein miettimään ja kirjoitin ihan paperille jotain ja hämmästyin niin tärkeä ja ratkaisevan tärkeä on Vanhatestamentti kaikelle mitä uskonelämäksi kutsutaan.

Meinasin kommentoida vähän Pöyhösen blokia, mutta maltoin mieleni, koska haluan siihen jatkoa. Kun tuossa paria juttua kommentoin, niin ei sitten kelleen enää tullut asiaa. Pöyhösen pohdinnalle toivon siunattua jatkoa.

Jos siis hylkäämme tarpeettomana koko vanhan puolen, meille tapahtuu seuraavaa: Hylkäämme Luomistyön ja syntiinlankeemuksen ja ensimmäisen lupauksen pelastuksesta. Sekä Golgatan merkityksen.

Menetämme edellisen myötä pelastuksen perustan. Menetämme Aabrahamin siunauksen. Mitätöimme Israelin kansan ikiaikaiset siteet omaan maahansa.

Mitä voimme päätellä näistä? Voimme päätellä sen, että lihallisuutemme mielellään yhtyy siihen virteen, että Raamattu on ihmisten kirjoittama ja siten ihminen voi sitä vähän korjailla, ettei kenellekkään tule paha mieli. Jeesuksesta tulee vain omituisesti käyttäytyvä poikkeushenkilö, joka sitten raivattiin pois, kun kävi kiusalliseksi vallanpitäjille. Kuitenkin Hänestä' rakennettiin myytti, joka antaa menestystä, terveyttä ja varallisuuttakin joillekkin jonka käteen on kasvanut kolehtihaavi.

Vanhantestamentin hylkääminen sopii hyvin kaikille niille, jota eivät etsimälläkään löydä oikeuksia Luvattuun maahan Israelin kansalle.

Mitä me siis kaikenkaikkiaan palvelemme omassa elämässämme. Meidän pitäisi poistua Jumalan alueelta ja palata ihmisen alueelle. Miten tämä päättyy, vai päättyykö, miten tämä kaikki kääritään kasaan, se on Herramme suvereeni alue. Jos joku on saanut sydämelleen tutkia lopunajan asioita, se ei pitäisi olla jokamiehen harrastus. Tärkeämpää on lukea kymmentä käskyä ja siitä seuraavaa rakkauden kaksoiskäskyä.

 

21 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Vanha testamentti on erittäin väkivaltainen ja siihen yllyttävä ja myös pornahtava teos, pitäsi kieltää alle 18 vuotiailta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jos se asenne sinua tyydyttää, niin antaa mennä, en puutu siihen enmpää. Minulle se on tullut tärkeäksi, koska pelastukselta putoaa perusteet Vanhan testamentin myötä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Anita Ojala sanoo:

   Tavallisesta telkkaristakin näkee paljon enemmän väkivaltaa ja netissä valikoima on vielä merkittävästi runsaampi, myös pornon suhteen. Aloita, Seppo, siistimisvaatimuksesi sieltä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. Nyt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa.. Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L M Lahtinen youtube.com

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit