Uskovan virustorjunta

Vuosia sitten minulla oli amerikkalainen virustorjunta. Kun se löysi jotain arveluttavaa, niin ruutuun tuli käsi, joka piti sätkyttelevää ötökkää otteessaan.Teema alkoi jotenkin puhua siitä, miten meillä uskovina on jokaisella oma ainoa oikea käyttöjärjestelmämme. Kaikki järjestelmät eivät voi välittää asiaa toisilleen. Eivät siis ole yhteensopivia. Kun kohtaa toisenlaisen, niin virustorjunta laukeaa päälle, toisesta etsitään kuolemantautia levittävää virusta.

Mieleeni tulee alkuaikojen tietokoneet, joissa oli vain mekanismi, mutta niistä puuttui henki eli ohjelma, jolla voi jotain tehdä. Käynistämisen jälkeen piti syöttää levyltä koneeseen ikäänkuin se tietokoneen henki ja sitten saattoi saada aikaan pieniä ihmeitä. Voimme hetken mietiskellä sitä, olenko sellainen ladattava kone, johon syötetään kokouksessa hetken toimiva ohjelma, joka ei enää kotona osoita elonmerkkejä.

Nykyisin on puhuttu avoimesta koodista. Sen saa ilmaiseksi ja se on siis muokattavissa omiin tarpeisiin sopivaksi. Miksi muuten ihmisten tarpeet ovat niin erilaiset? Jos meillä on 95% samaa geenirihmastoa simpanssin kanssa, niin luulisi meidän olevan enemmän samanlaisia, koska simapnssitkin ovat? Jos näen simpanssin vaikkapa telkkarissa niin en tunnista samaksi mistään erityisestä merkistä edes seuraavana päivänä, niin sanmanlaisia ne ovat.

Olen tehnyt merkillisen havainnon uusimman käyttöjärjestelmäni yhteydessä. Asentamisen jälkeen sisäiset lämpötilat laskivat todella radikaalisti. Mitä se merkitsee? Olenko menettänyt itsenäisyyteni ja suuri osa, jota olen itse hallinnut onkin siirtynyt toisen tahon hallintaan ja itse ohjaan konettani vain näennäisesti? Olen siis liittynyt suureen tietokoneiden eeuuhun ja samalla olen ulkoa pakko-ohjattu niin, etten enää voi pullikoida vastaan. Onneksi on virustorjunta niin vihollinen ei saa kylvää lustetta. Vai saako sittenkin, en ole enää varma mistään.

Kun ihmisessä on kolme osaa: Ruumis , sielu ja henki, niin siinä onkin mysteeri. Meitä ohjaa Pyhä Henki henkeemme ja sielu on sille alamainen, vai onko? Ruumiissa asuu liha, joka taasen on vihollisen eli lusteenkylväjän liittolainen. Eikö virustorjunnan pitäisi olla herkistynyt lihaamme, maailman henkeä ja sielunvihollisen voimaa tunnistamaan. Mutta miten on, onko se useammin herkistynyt kohdatessa toisenlaista uskovaa, punainen valo alkaa vilkkua: Väärää, väärää, eksytystä!!

Ottaisinko siis avoimen koodin käyttööni ja muokkaan sen sopivaksi itselleni? Mutta, jos se ei sitten sovikkaan yhteen enää kenenkään muun kanssa? Tai jos siitä tulee sellainen, että kaikki data kulkee lävitseni ristiin rastiin minkään kontrolloimatta? Pitää rukoilla Ainoalta Oikealta Suunnittelijalta sellainen ohjelma, joka käsittelee vain oikeaa ja aitoa tietoa ja seuloo molemmat harha-aistimukset pois ja opettaa minulle sen ohjelman käytön niin, että se toimii selkäydinreaktiolla. Eikä nosta miekkaa enää veljeä eikä sisarta vastaan, joka uskoo samaan Jeesukseen ja on saanut kasteen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä. Meillä on yhtäläinen osallisuus Kristusruumiissa Jumalan armosta!

52 kommenttia

 • Tuula Hölttä sanoo:

  Ismo Malinen :”Olet eksynyt pois Armosta ja ripustaudut omiin tekoihisi…”

  Niinhän me kaikki, jotka luonnon olemassaolon taisteluun perustuva totalitaristinen kansallissoliamismi tai totalitaristinen kommunismi luokitteli ”irtolaisiksi tai muiksi loisiksi”, olemme ripustautuneet, kun mitään muuta ei ole ollut. Samaan ryhmään kuukuvat mm. Jehovan todistajat, Vapaamuurarit, Romanit yms., joilla oli toisenlainen käsitys totuudesta kuin aikansa vallankäyttäjillä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti 05.10.2016 12:30

  ””Eikö se pikemminkin ole pilkkaa, jos väittää, ettei Henki voisi tahtoessaan laskeutua vaikkapa vainoojaan tai murhaajaan. Epäuskoista vähättelyä se ainakin taitaa olla.””

  Martti Pentti onko kukaan sanonutkaan ettei voisi laskeutua vainoojaan tai murhaajaan, kyllä voi ja tästä on esimerkkinä Paavali heti Raamatusta.

  Kyse on kuitenkin KUN ihminen tekee murhan tai vainoaa niin onko silloin ihmisessä Pyhä Henki? Eli voiko Pyhän Hengen saanut murhata tai vainota (nyt ei kannata ottaa pois poikennutta esimerkiksi sillä kyllä Pyhä Henki on poistunut sellaisesta ihmisestä joka näihin lankeaa)?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit