Työmotivaatio

Ajattelu ja toiminta ovat yhteydessä toisiinsa. Tapahtumat virittävät keskustelua. Mietitään esimerkiksi, millä tavoin kotouttaminen hoidetaan. Pohditaan myös sitä, millaiselta on näyttänyt äskettäin esitetty eduskunnan verokeskustelu. Kiinnostuneina mietitään eduskunnan koostumustakin, jos  eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.  Pohditaan tarkkaan, mitä kyselyjen tulokset kertovat harjoitettavan politiikan sisällöstä.

Nuorten jääkiekko on ollut hyvin esillä turnauksissa. Pelaajat ovat "itse, omin käsin, ilman apua" saavuttaneet tuloksen. Pelaamisen työmotivaatio on ollut korkealla. Aikuisten jääkiekkoa on myös seurattu. Jääkiekosta ja muista asioista keskustellaan tähänkin tapaan:

- Ihmetyttää, kun merkittävässä jääkiekkopelissä toisella joukkueella oli kentällä maalivahti ja kuusi kenttäpelaajaa, yksi liikaa. Tuomari ei puuttunut peliin viheltämällä.

- Tuomarin on oltava tarkka tuomarityöskentelyssään ja työmotivaatiossaan. Selkeät pelisäännöt on kehitetty ja ovat ennustettavia. Jotkut ovat vähätelleet syntynyttä tilannetta.

- Sinä olet puhunut monessa yhteydessä työmotivaatiosta, josta asiasta olisi mukava tietää lisää.

- On motivoivaa kuulla, että toimintani kiinnostaa enemmänkin, jopa vapun lähestyessä. Vappu on liputus- ja työn päivä, jota vietetään perinteisesti.

- Aikaisemmin olemme todenneet antiikin aikaan liittyvissä keskusteluissamme, että vuoden alussa  oli tapana luvata asioita "kaksikasvoiselle jumalalle, jonka  ajateltiin pystyvän näkemään menneitä ja tulevia tapahtumia", joita ovat muun muassa vapun sään ennustaminen.

- Olisi hyvä, jos työmotivaatiota pidetään yllä ja tehostetaan hyvällä johtamisella ja päätöksenteolla. Työolot ja työpaikan ilmapiiri ovat tärkeitä työmotivaation kannalta.

- Vappu on tulossa, kevennykset lienevät paikallaan, vaikka on kysymys arvostetusta suomalaisen työn päivästä. Sinulla lienee mielessä huumorisävytteinen kysymyssarja, jonka esitit Itä-Puijon asukasyhdistys ry:n yhteislaulutilaisuudessa viime sunnuntaina 24.4.2016.

- Niin, minulla on työmotivaatio korkealla. - Haluan tietää, miten korkealla. - Se on toisessa kerroksessa, sillä teen huoneremonttia. - Työmotivaatiosi on aika korkealla. Minulla on taas instrumentin soittamiseni työmotivaatio korkealla. - Voitko kertoa, miten korkealla?     - Soitan toisella tasolla. Mitenkähän kukin vastaukseni tulkinnee?

Historiasta on vaikutusyhteyksiä nykyaikaan, esimerkiksi vappukokkojen polttaminen. Vappuna käydään usein toreilla kuuntelemassa puheita ja tapaamassa tuttuja. Mielenkiintoista on kuunnella, mitä poliittiset tahot esittävät Suomen hyväksi tekemästään työstä.

Viime vappuna kerrottiin melko voimallisesti sisäpolitiikan alueella tapahtuvista ratkaisuista, miten Suomea tullaan kehittämään: velkaantumiseen puututaan, työttömyyttä vähennetään, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus menee eteenpäin ja koulutuksesta ei leikata. Päätöksenteon työmotivaatio näytti olevan korkealla. Sisäpolitiikan ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan päätöksentekoa seurataan tarkoin.

Hyvää suomalaisen työn päivää.

 

Terveisin

 

YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi

Suomen tietokirjailija

http://www.veikkovilmi.fi

 

Kuopio

7 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Motivaatio on korkealla jos voi keskittyä vain yhteen asiaan. Nyt tuli asiaa aika paljon enemmän.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Kuka näitä Veikko Vilmin ”hauki on kala”- blogeja jaksaa lukea? Yritin taas. Petyin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Kimmo

  Onko puheenvuorosi ilmausta happamia sanoi kettu pihlajanmarjoja -tyylisestä kateudesta?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Roto: ”Onko puheenvuorosi ilmausta happamia sanoi kettu pihlajanmarjoja -tyylisestä kateudesta?”

   No ilman muuta on. Kun katson peiliin, näen vieläkin kateudesta vihertävät, katkeruuden runtelemat kasvoni, vaikka jo eilen tämän luin.

   Noin kantaaottavia, mielenkiintoisia ja sisällöltään asiapitoisia blogeja meistä vain harva pystyy kirjoittamaan – jos kukaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Veikko Vilmi sanoo:

  Arvoisat lukijat

  Arvostan suuresti, kun olette huomanneet kirjoittamani artikkelin. Kommentoinnit vievät asioita eteenpäin.

  Olin tänään 27.4.2016 Kansallisen veteraanipäivän tilaisuudessa, joka pidettiin Kuopion musiikkikeskuksella. Juhlan ohjelmassa oli muun muassa ekumeeninen hartaus ja seppelpartioiden lähettäminen muistomerkeille. Tilaisuudessa esiintyi Ilmavoimien soittokunta, Kuopion Sotaveteraanien Mieskuoro, Haapaniemen koulun 3. ja 6. musiikkiluokka, jotka esittivät erittäin puhuttelevan ”Veteraanin iltahuuto”-musiikkikappaleen.

  Kansallista veteraanipäivää.

  Terveisin

  YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi

  Suomen tietokirjailija

  http://www.veikkovilmi.fi

  Kuopio

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Meillä vappuperinteisiin on kuulunut viettää se työn merkeissä mökillä pihoja haravoiden. Tänä vuonna(kin) pihat olivat haravointikunnossa jo huhtikuussa, joten nyt ei tarvitse haravoida, mutta muuta työtä kyllä riittää. Työnteko kunniaan!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Veikko Vilmi sanoo:

  Tavatessa keskustellaan, niin tässäkin:

  – Vappu on tulossa, kevennykset lienevät paikallaan, vaikka on kysymys arvostetusta suomalaisen työn päivästä. Ilmeestäsi jo näkyy, että sinulla on mielessä jotain huumorisävytteistä tietoa jaettavaksi.

  – Mitähän tuohon sanoisin? Niin, minulla on työmotivaatio korkealla. – Haluan tietää, miten korkealla. – Se on toisessa kerroksessa, sillä teen huoneremonttia. – Työmotivaatiosi on aika korkealla. Minulla on taas instrumentin soittamiseni työmotivaatio korkealla. – Voitko kertoa, miten korkealla? – Soitan toisella tasolla. Mitenkähän kukin vastaukseni tulkinnee?

  Vapputerveisin

  Veikko Vilmi

  Kuopion Inkilänmäen korkeudelta.

  Ilmoita asiaton kommentti