Teesi n:ro 3

Ole aina jäsenen puolella

Ihmiset kuuluvat kirkkoon ja seurakuntaan eri syistä. Joku vanhasta muistista, toinen harkinnan seurauksena. Kolmas sanoo, ettei usko niin kuin kirkko opettaa, neljäs haluaa uskoa pilkunpaikatkin kirkon opista. Viides ehkä tulkitsee kaiken uusiksi.

Oli jäsenyyden syy mikä tahansa, älä aliarvioi tai yliarvioi ketään. Jokainen jäsen on yhtä arvokas. Puolusta jäsenyyttä, oli se minkälaista tahansa. Sillä – tätä älä unohda – jäsenet maksavat palkkasi. Jäsenet ovat antaneet sinulle tehtäväksi edistää tiettyjä uskonnon harjoituksen piiriin kuuluvia asioita. Et saa palkkaasi sen vuoksi, että sinulla on yksityinen johdatus tai missio. Saati, että tiedät asiat paremmin.

Siispä rakasta jokaisen jäsenen jokaista mielipidettä ja näkökantaa. Puolusta ja rohkaise jäseniä maailmankatsomuksellisessa keskustelussa sekä uskon kasvussa ja toivon vahvistamisessa. Se on palvelijan osa.

*

Kotimaa julkaisee viikoittain yhden teesin reformaation juhlavuoden innostamana (5.11.2017 saakka). - Teesien kirjoittaja/kokoaja on Olli Seppälä. – Keskustelu sallittua, jopa toivottavaa.

10 kommenttia

 • Jouni Parviainen sanoo:

  Asettuisinko siis pieni- vai isoäänisemmän rinnalle, jos heillä mielenkiinnon kohteet sattuvat olemaan ristiriidassa?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Asetu pieniäänisemmän rinnalle ja auta hänen ääntänsä kuulumaan paremmin, vaikka hänen kantansa olisikin vastakkainen sinun kannallesi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Tämän teesin ohjeet taitavat käydä mahdottomiksi toteuttaa, sillä kukaan ei voi olla kaikille mieliksi. ”Jeesus sanoi ”Jos joku ei ole meidän puolellamme, niin hän on meitä vastaan”.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Olli Seppälä sanoo:

   Ei kyse ole mieliksi olemisesta, vaan jäsenen puolella olemisesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Niin, mutta jos pitää olla kaikkien eri tavoin ajattelevien jäsenien puolella, niin miten se onnistuu ilman että hajoaa kappaleiksi? Ihminenhän ei ole kameleontti. 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Olli Seppälä sanoo:

   Miten valitset mieluisat jäsenet, jos kaikki yhdessä maksavat palkkasi. Ajatko osan pois kirkosta väärien näkemysten takia? – Eri asia, jos rakennat samoinajattelevien yhdistystä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   En huomannut, että mukana oli palkanmaksu. Hmm. Yleensähän sitä sanotaan, että ”sen lauluja laulat, jonka leipää syöt”. Tässä tapauksessa täytyy varmaan opetella hyvin monenlaisia lauluja, että leipä riittää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Sanoiko Jeesus: ”Jos joku ei ole meidän puolellamme, me olemme häntä vastaan”? Ei. Hän sanoi: ”Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Kuudes sanoo. Maksan kirkollisveroni ja olen kirkon jäsen, koska en halua joutua ikuiseen helvetin tuleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Me ihmiset olemme kuin akanat tuulessa tai ruoho joka hetken vihertää ja illalla on jo pois. (Ps.90) Eikö meidän tulisi tuntea toisemme Totuuden mukaan, eikä riidoissa toisiamme tuomiten? Jos Kirkossa on riitaa ja jäsenet ovat eksyksissä, niin eikä kuitenkin Paimen osaa opastaa meitä takaisin yhteen? Ihmiset ovat jäseniä monessa ruumiissa, mutta Kristuksessa ei voi olla montaa mieltä, vaan jäsenten yksimielisyys on heidän tunnuksensa. Kaikki jotka Herrassa elävät, ovat Jumalan lapsia.

  ”Niin minä painoin mieleeni kaiken tämän ja pyrin saamaan kaikkea tätä selville, kuinka näet vanhurskaat ja viisaat ja heidän tekonsa ovat Jumalan kädessä. Ei rakkauskaan eikä viha ole ihmisen tiedettävissä; kaikkea voi hänellä olla edessä. Kaikkea voi tapahtua kaikille. Sama kohtalo on vanhurskaalla ja jumalattomalla, hyvällä, puhtaalla ja saastaisella, uhraajalla ja uhraamattomalla; hyvän käy niinkuin syntisenkin, vannojan niinkuin valaa pelkäävänkin. Se on onnettomuus kaikessa, mitä tapahtuu auringon alla, että kaikilla on sama kohtalo, ja myös se, että ihmislasten sydän on täynnä pahaa ja että mielettömyys on heillä sydämessä heidän elinaikansa; ja senjälkeen-vainajien tykö!” Saarn.9:1-3

  Ilmoita asiaton kommentti