Täten julistetaan kommentointirauha!

Ensi perjantain äänestys (tasa-arvoisesta avioliittolaista) eduskunnassa tuntuu nostattavan Kotimaa24:n kommenttiketjuissa ylivirittyneitä äänensävyjä. Myös kielenkäytössä on toivomisen varaa.

Ylläpito toivoo asiallisuutta ja malttia. Ikävä sanoa, mutta eräät viimeaikaiset keskustelut eivät välttämättä ole kunniaksi kaikille niihin osallistuneille.

Kiihkeimpien keskustelijoiden olisi hyvä joskus tarkastella mielenilmauksiaan ikään kuin ulkopuolisen silmin. Se saattaa hillitä epäonnistuneimpia sanavalintoja ja ajatuksenkulkuja.

Kotimaa24:ssä on viimeisen 30 päivän aikana ollut (Google Analytics) noin 115 000 eri kävijää. Epäsiallisen kommentoinnin näkee moni silmäpari.

Asiallisuutta!

Malttia!

Ja toisten keskustelijoiden kunnioittamista – oli heidän mielipiteistään mitä mieltä tahansa.

4 kommenttia

 • Ari Lahtinen sanoo:

  Voiskos arkkipiiskakin pysyä neutraalina, eikä ainakaan ajaa kirkon opin ja siis kirjatun käsityksen vastaista propagandaa juuri äänestyksen alla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Jotta voisimme pysyä maltillisessa tasapuolisuudessa, niin kirkollisessa lehdessä on aihetta vielä kerrata kirkon virallinen kanta lakiesitykseen.

  Kirkolla on lakiesitykseen virallinen kanta.

  Kirkon virallista kantaa esittelee Kotimaan juttu:

  https://www.kotimaa.fi/artikkeli/kirkko-ei-kannata-avioliittolain-muuttamista/

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Kangasluoma sanoo:

   Kirkon viralliset kannat muuttuvat ajan myötä. Olisi aika takapajuinen media, jos uutisointi rajoittuisi kirkon virallisiin kantoihin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Kajander sanoo:

  … sillä se, joka kommentointirauhan rikkoo ja jollakin K24:n sääntöjen vastaisella taikka sopimattomalla käytöksellä äänestyksen alla häiriköi, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka säännöt kustakin rikkomuksesta erikseen säätävät.

  Ilmoita asiaton kommentti