Mielipidekirjoitus: Tasa-arvon edistäminen kirkossa ei ole ääripää

Toimituksen blogissa julkaistiin eilen 254 allekirjoittajan mielipidekirjoitus Tasa-arvon edistäminen kirkossa ei ole ääripää. Kyseessä oli inhimillinen virhe. Tämä blogi on tarkoitettu toimituksen jäsenille.

Sen sijaan kirjoitus on nyt julkaistu oikealla paikallaan vierasblogissa. Sen pääsee lukemaan klikkaamalla tästä.

Toimitus pahoittelee virhettä.

5 kommenttia

 • Sari Roman-Lagerspetz sanoo:

  Yhdellä sanalla: ERINOMAISTA! Kiitos jokaiselle allekirjoittaneelle!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kuosmanen sanoo:

  En nyt ota kantaa kannanoton sisältöön vaan ihmettelen sitä, että kirjoitus julkaistaan Kotimaa24 toimitus -blogina. Tällä palstalla yleensä toimituksen jäsenet julkaisevat omalla allekirjoituksellaan omia kirjoituksiaan.

  Nyt 254 allekirjoittaa julkaisee Kotimaa24 toimitus -blogin nimissä tekstin, jossa voimakkaasti kritisoidaan Kotimaan yhden toimittajan kolumnia. Onko tämä tulkittavissa niin, että Kotimaan muu toimitus näin irtisanoutuu Jussi Rytkösen näkemyksistä ja on kollektiivina naispappien mielipidekirjoituksen takana. Jos näin on, joudun kyllä hivenen ihmettelemään toimituksen journalistista ratkaisua – varsinkin kun toimitus ei mitenkään perustele ratkaisuaan.

  Minun mielestäni mielipidekirjoituksen oikea julkaisupaikka olisi ollut Vierasblogi, jossa julkaistaan yksittäisiä tekstejä kirjoittajilta, joilla ei ole omaa blogia Kotimaassa. Kuten juuri nyt emerituspiispa Mikko Heikan samaa aihepiiriä koskeva kirjoitus.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kuosmanen sanoo:

   Hauska huomata, että mielipidekirjoitus on löytänyt nyt oikean paikkansa ja Jussi Rytkönenkin on päässyt vapaaksi eriseuraisuuden epäilystä!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Virta sanoo:

  Kaikkea hyvää Jussi Rytköselle. Jussi Rytkönen on oikeastaan ainoa syy miksi luen ja jaksan vielä tilata Kotimaa-lehteä. Allekirjoittaneiden luettelo on tosiaan vaikuttava ja poikkeuksellinen. Toivottavasti jatkossa voisi julkaistamielipiteitä enemmänkin, niin ei tarvitsisi täyttää palstatilaa tällaisilla luetteloilla joiden funktio ei oikein avaudu. Juttu olisi varmaan riittänyt ja allekirjoitukseksi FB:n naispapit ryhmän 254 pappia.

  Luin nimiluettelon, en itse juttua.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sami Paajanen sanoo:

  Kannattaa kyllä ottaa tämä palaute vakavasti.

  Ilmoita asiaton kommentti