SUKUPUOLINEUTRAALI AVIOLIITTOPAKKO!

Augustus-Putin

Siihen aikaan antoi keisari Putin käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava sukupuolineutraali avioliittopakko. Kaikki naimaikäiset menivät ilmoittautumaan avioliittopalatsiin, kukin omaan kaupunkiinsa.  Heidän siellä ollessaan suoritettiin suurarvonta. Sitten laitettiin nimet papereihin ja sillä siisti. Yksinäisyys tuli kerta heitolla poistetuksi.

Tämä jako ei perustunut mihinkään alkuihastuksiin tai haihtuviin rakkaudentunteisiin, vaan matemaattis-luonnontieteellisiin tosiseikkoihin: Kun oppii tuntemaan puolisonsa, niin rakkaus tulee sitten jälkijunassa. Ja vaikka ei tulisikaan, niin tässä on kuitenkin passeli intiimi työtiimi. Kaikki tyytyvät ennen pitkää osaansa, sillä sukupuoli ei enää merkitse mitään.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ei tämä ajatuskoe tähän loppunut, kirjurit vain vaihtuvat. Olkaatten hyvät, lukijat, ja jatkakaa mielikuvittelua  tästä eteenpäin. Siis, huom: Jatkakaa! Älköön kukaan tuhlatko ruutia inttämällä vastaan. Tutkikaamme yhdessä myönteisessä hengessä vaihtoehtoa, jota kukaan ei vielä liene tarjonnut.

Tämä on käsky! Toimikaa!

36 kommenttia

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Se onki hyvä kysymys se millon avio alkaa. Kai siitä on virallinen ajatus olemassa mutta muistan asian liittyvän konseksukseen kummallekin kelpaavasta ja maistuvasta yhteisestä ruoasta mitä se sitten onkin ja jääkaapista. Sitten on ajattelemista kun nykysin asiasta tuntevat oikein kehottaa naimisiin menijöitä pitämään kovasti kiinni omista rahhoistaan. Onneksi näin ei oo ollu aina, eihän täsä naimisiin ois päässy ite muuten ensimmäistäkään kertaa. Kovasti pratataan myös siitä palijoko naimisissa olo viisastuttaa. Ei oo kukkaa vielä vissiin asiasta väitöstä teheny ja ei taija kannattaa tehäkään. Tärkeintä aviossa ei oo Ihmisen viisastuminen vaan sopiva nöytymään opetteleminen ylivoimasen rakkaan, joskus kertakaikkisen inhottavan vihollisen edessä. Sitten kun Ihiminen alakaa tuntemaan viisastumisen merkkiä Itessään niin se useimmiten syntyypi siitä kun Jätkä vanehenee ja ei anna kaiken asian tulla niin suureksi murheeksi kun aiemmin. Jätkä ei muute pohojosessa oo haukkumanimi. Ja sitten vielä kerran tämä kysymys, millon,, Voisko asiassa olla kyse useampivaiheisesta prosessista, mikä sitten nykysin päättyisi eiku alkaisi Papin Herran Siunauksesta tai sitten Maistraatin Onnen Toivotuksista. Usiampivaiheisen prosessin yksi osa on ainaski kaffittelu ja porinointi. Tosin päiväkaffit kannattaa nauttia vasta virallisen asemoinnin jälkeen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Tämän jälekeen olisiki sitten hyvä siirtyä Lutherin avioliittoteologiaan, mutta ei kaikkia makiaa (huom. Oululaisten uusi kaffila Letkunpuiston sydämessä) samalla syömällä. Lutherhan piti aviota täysin maallisena, juristeille kuuluvana asiana. Calvin oli samaa mieltä ja sijoitti asian samaan luokkaan maanviljelyksen, mikä onkin hyvä vertaus, suutaroinnin ja talon rakennuksen, mikä myös on hyvä vertaus, kanssa. Luther päätyi pohdinnassaan siihen, että yksi opin kohta on tärkeämpi kuin kaikki muu. Lyhyesti sanottuna, Kaikki on Jumalan käres. Tämä sopii hyvin avioasiaankin. Palijon on semmosta mihin voimme itse vaikuttaa, mutta harrastuksestamme huolimatta Yksin Jumala päättää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tarja Koivumäki sanoo:

   Eikö niiden avioliiton konstituoivien tekijöiden pitänyt olla seurakunnan edessä tunnustaminen ja aviollinen yhtyminen. Itse suhtaudun niin, että henkilöiden suhteet toisiinsa ovat heidän välisensä asia, mutta lainvoimainen liitto on kun kaikki tarvittavat kriteerit on täytetty, eli lainvoimainen vihkiminen suoritettu. Mitäpä muumeille kuuluu. Mutta jos meteoriitti putoaisi, niin on tiedettävä mistä hetkestä puolisoiden juridiset sitoumukset ovat voimassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Pekka Väisänen :”Lutherhan piti aviota täysin maallisena, juristeille kuuluvana asiana.”

  Sitten on myös meitä, joille alttarilla siunattu avioliitto tarkoittaa elinikäistä sitoutumista Rakkauteen (agape) ja myös meille avioliiton solmineille sitä, että ”Minkä Jumala on yhteen liittänyt, sitä älköön ihminen erottako” mukaanlukien meidät, jotka ihmisinä solmimme avioliiton.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  Milloin avioliitto alkaa? Tiedän ,että jo hyvin nuorena altakouluiän tiesin joskus joutuvani avioon. Oli vain käytännön kysymys törmätä sopivaan partneriin joka oli samaa mieltä.

  Eli avioliitto on psyykkinen tila joka syntyy hyvin nuorena ideana, niinkuin Jumalan idea ihmisestä jo ennen luomista. Mahdollisesti minun naimisiin menemiseni oli päätetty samaan aikaan ja avioliitto alkoi siis ennen maailman luomista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121