Jeesus kutsuu luokseen heikot

Jeesus Kristus sanoi: "Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon." (Matt. 11:28)

Jeesus kutsuu väsyneitä

Miksi omantunnon tuskat voivat olla hirvittävät?

Miksi ainut lääke omantunnon tuskiin, jota Jumalan laki on nostanut esiin, on evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta?

Miksi Jeesus kutsuu luokseen syntisiä ja väärintekijöitä?

Pitääkö meidän ensiksi väsyttää ja raskauttaa itsemme, ennenkuin kelpaamme Jumalalle?

Millä perusteella tämä kutsu on (tai ei ole) lupaus täydellisestä levosta?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

. . . . .

Seuraavat blogit:

Halpa armo (2.1.2015)

279 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Tää teidän armo ja voimattomuus todistelu on hiukan epämääräinen ja harhaa.

  Siis kenelle Jeesus antoi/antaa armon kun Hän kutsuu, nöyrille jotka tunnustavat voimattomuutensa, siis ensin juutalaisille jotka tiesivät rikkoneensa Jumalan lakia vastaan ja tiesivät ansainneensa kuoleman, heitä Jeesus armahti kun he nöyrtivät tunnustamaan tämän. Sanoiko Jeesus että jatkakaa samaa rataa tehden syntiä, sanoiko Hän ettei enää tarvitse välittää Jumalan laista, kumosiko Jeesus lain?

  Kuinka ihminen pelastuu, kuulemalla evankeliumin ja nöyrymällä tekemään parannuksen ja uskomalla evankeliumin, SIIS PARANNUS on kääntymistä pois entisestä elämästä ja alkamista seuraamaan Jeesusta JUMALAN VOIMASSA kun on otettu kaste ja saatu Pyhä henki.

  Armo on juuri sitä että ennen ”hankittu” synnillisen elämän seuraus kuoleman tuomio mitätöidään ja kun tämän ymmärtää niin nöyränä alkaa elämään uutta elämää Pyhän Hengen johdattaman ja Hänen voimassaan, Jumala laittaa lakinsa uudestisyntyneen sydämeen, enää ei kuvittele pelastuvansa lakia noudattamalla vaan sydämen halusta noudattaa lakia eli näkee ja ymmärtää että Jumalan tahto on parasta itselle ja katse ei ole tässä maailmassa vaan tulevassa Jumalan valtakunnassa.

  Kukaan ei ole niin hyvä etteikö hänen pidä nöyrtyä parannukseen, siis ei kukaan eikä millään tempulla tätä voi kiertää, jokaisen on nöyrryttävä Jeesuksen edessä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, kiitos kommenteista. Nöyränä ollaan koko elämä. Parannusta tehdään joka päivä. Vasta kerran Taivaissa olemme täydellisiä. Olen heikko ja tarvitsen Jeesusta Kristusta joka päivä. Olen masennusherkkä ja hyväksyn, että vasta Taivaissa tämä sairaus on lopullisesti voitettu.

   Hän sanoi minulle: ”Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa.” (2. Kor. 12:9)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä:”Ainoastaan heikko voi auttaa toista heikkoa. Juoppo kuuntelee helpommin entistä juoppoa kuin koko ikänsä raivoraittiina ollutta.”

  Nyt selkis miksi et kuule Jeesusta, eihän Hän ole syntinen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, Jeesus on Jumala ja ihminen. Hän otti koko maailman synnit niskaansa ja kärsi syntien rangaistuksen. Meidän synnit Hän sovitti.

   Sinun väitteesi, etten kuule Jeesusta, kertoo ainoastaan sinusta kaiken.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Ari, Sinä taistelet omia olettamuksiasi vastaan.

  Et ymmärrä mitä kirjoitetaan, höpötät asian vierestä omia luulojasi ja todistelet sitten niitä vääräksi. Siinä on takkuamista kerrakseen. Eikä se lopu ennenkuin kaikki loppuu.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Iltaa Jorma Ojala, voisitko taasen tarkentaa, siis olen pyytänyt tarkennusta ennenkin.

  Jos tarkoitat Juha Heinilälle antamaani kommenttia niin eikö ”syntinen” kuule hänen teoriansa mukaan paremmin ”syntistä”? Kun oma elämä todistaa voimattomuutta niin kuulee paremmin voimattomuuden todistusta/todistajaa? Ylpeyttä on nöyrtymättömyys ettei jaksa/pysty, vaikkakin sanoo rämpivänsä kaulaa myöten suossa mutta ylpeys ei anna periksi tunnustaa ettei ole oikealla tiellä vaan pitää kiinni omasta ymmärryksestään.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, rakentelet mahtavia juttuja, mutta ne ovat vain räksytystä. Sinä voit todistaa ainoastaan omasta elämästä; elämäsi hedelmät sinä tiedät hyvin. Minä todistan Jeesuksesta Kristuksesta; Hänen avusta joka päivä, olen suuresti kiitollinen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, olen todistanut elämästäni ENNEN uudestisyntymääni, siis aikaa jolloin elin TÄYSIN erossa Jumalasta, niitä syntejä ei Jumala muistele, sain armon.

  Kun ajattelle esin kuinka elin haureudessa eli avoliitossa, omat halut ja himot veivät, entä nyt, en ole uudestisyntymiseni jälkeen, josta on yli kymmenen vuotta, koskenut naiseen seksuaalisesti, tässä on Jumalan voima olla HÄN puhdistaa, tämä oli vaan YKSI esimerkki Jumalan voimasta. Lepo ja rauha ja ilo ja R akkaus taasen ovat Pyhän Hengen hedelmiä ja Jumalan lupauksia joista saan nauttia, AAAMEN.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, ei oo mulla saimaalla torppaa eikä viiksiäkään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kun miettii sana pareja heikko – vahva niin voiko olla molempia yhtäaikaa?

  Heikko synnin edessä ja vahva opissa?

  Entä armahdettu – armoton?

  Omalle kohdalle ottaa armon kaikista synneistä, toisille armoton väärästä opista?

  Pelko – rauha?

  Pelkää ja hyökkää jos/kun joku kyseenalaistaa oman ”oikean”opin, rauha Jumalassa jota ei heiluta toisten sanomiset/tekemiset?

  Kivitetty – kivittäjä?

  Ottaa rauhassa vastaan toisten syytökset ja tuomiot, antaa kadotustuomioita vääristä opeista/väärästä uskosta?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, sinulla on hyviä pohdintaa itsesi kanssa, kiitos siitä.

   Ainoastaan silloin kun meillä on oikea kuva itsestämme, osaamme suhtautua Jumalaan ja lähimmäisiimme oikealla tavalla.

   Syntisiä olemme. Voimme päivittäin nöyränä tunnustaa Jumalalle syntimme.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Jeesus kutsuu uupuneita ja lupaa levon eli esim niitä jotka kyllä ”tunnustuvat” uskonsa oikein mutta elämän huolet ja murheet ja kuormat lannistavat ”uskovan” niin että ei ole enää voimaa elää, silloin kun Jumala vetää hyvyydellään puoleensa ja ihminen kääntyy ja saa kokea Jumalan rakkauden voiman ja rauhan niin kun tämä sama rakkaus vuodatetaan uudestisyntyneeseen niin se saa aikaan muutoksen ihmisessä, enää ei ole ”kirjain” (oikea oppi) tärkeä vaan rakkaus ja sen kautta vaikuttavat teot, enää ei tee mieli riidellä roskapussin viemisestä, enää ei aseta omia tarpeita ja haluja läheisten tarpeiden edelle, on valmis lähtemään vaikka vaimon ja lapsien kanssa jouluostoksille sensijaan että viettäisi aikaa omien harrastusten parissa ns ”ansaittua” omaa aikaa, rakkaus antaa läheiselle eikä ikinä vaadi itselle, niinkuin Jeesus on meitä rakastanut uhraten täydellisesti itsensä, siis Hänen tekonsa osoittivat täydellistä rakkautta, seuraatko siis täydellistä rakkautta, Jeesusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, on hienoa kun on aviopuoliso ja lapset. Jumala on siunannut elämäämme. Aviopuoliso on tärkein ihminen elämässäni.

   Minun tärkeysjärjestys, joka ohjaa valintojani on:

   1. Jumala

   2. Aviopuoliso

   3. Lapset

   4. Työ (maallinen ja hengellinen)

   5. Terveys, ystävät ja rentoutuminen

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit