Saksan kirkkopäivät 1: Hellettä ja ohjelmaähkyä

stuttgart_presse

[Stuttgart, Saksa] Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää. Näin ei lue Saksan evankelisten kirkkopäivien juhlaportissa, sillä erillistä yhtä juhlaporttia ei ole. Mutta nuo sanat nousevat sen raukan huulille, joka avaa kirkkopäivien ohjelmakirjan: siinä on 620 sivua. Tapahtumia on noin 2500. Apuva!

Saavuin Stuttgartiin aamupäivällä. Helle alkoi olla jo suomalaisittain kesän huippulukemissa. Perjantaiksi luvataan vielä lisää löylyä. Mutta sattuuhan sitä joskus kotimaisillakin hengellisillä kesäjuhlilla, että aurinko paistaa piikkinä juhlakentälle.

Ensimmäisen päivän käytin muun muassa tutustumalla hieman mahdollisuuksien markkinoihin. Ne löytyvät kymmenestä suuresta esittelyteltasta. Osallistuin myös protestanttiseen jumalapalvelukseen katolisessa kirkossa. Olo tuntui kotoisalta, sillä musiikki muistutti soundiltaan ja otteeltaan Helsingin Tuomasmessuja.

Illalla kuuntelin Schlossplatzilla Moop Mamaa, bändiä, joka oli sekoitus torvia ja rumpuja sekä räppiä. Menevää ja yleisönsä ottavaa, vaikka räpätystä saksasta ei ota selvää erkkikään.

Päätän raporttini tähän. Hotellin avoimesta ikkunasta kuuluu kadulta posetiivi ja kireitä kiihdytyksi, sillä pari jullia Ferrareillaan kokee tarvetta näyttää mistä hepo ruikkii. Stuttgartin vaakuna muuten on myös takajaloillaan seisova ori.

Kirkkopäivien teema on raakakäännöksenä ”että meistä tulisi viisaita”, tai jos halua olla suomalais-raamatullinen, ”että saisimme viisaan sydämen”.

- Olli Seppälä -

2 kommenttia

 • Tuula Hölttä sanoo:

  “[Stuttgart, Saksa] Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää.”

  Kommen Sie gut nach Hause! 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaarina Nazarenko sanoo:

  Ori? Stuttgart < Stutengarten, Stute = tamma. (Olin 1987 Frankfurtissa kirkkopäivillä. Huikea juttu.)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kotimaa toimitus
  Kotimaa toimitus

  Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.