Olen, koska minua tarkkaillaan

Olen elämäni aikana asioinut muutamassa autoliikkeessä. Jossain kuulen kohteliaan äänen: Voinko palvella? Useimmiten sanon, että minä vai katselen ja sitten saan rauhassa katsella. Jossain toisessa paikassa minua ei huomata ja voi jäädä kauppa tekemättä. Nyt luulisi, että on hauskempaa katsella netin kautta valikoimia ihan rauhassa, mutta saanko? En saa, kohta yleisönpalvelija ilmestuu eli minut on bongattu. Olen katsonut jotain muuta sivua, jota en edes muista mikä se oli. Puhelimeni soi ja minulle ilmoitetaan mitä sivua olen katsellut netissä ja nyt se katselu edellyttää jatkotoimia ja melkein pakko olisi ottaa vastaan kuudenkympin lahja kolmenkympin tilauksesta. Koitan sanoa joka väliin, että en tilaa mitään enkä maksa mitään mistään, mutta ei tahdo mennä perille, kun en kuitenkaan haluaisi heittää luuria korvaan.

Toinen asia, joka kummastuttaa on seuraava. Sinänsä hyvä yhteisö laittaa mainoksen, että tule kympillä mukaan hyvän asian puolesta. Kun vastaan, että ok kympillä mukaan kuukausittain. Minulle tulee puhelu ja kiitetään kympistä, mutta kaiki muut ovatkin laittaneet vähintään viisitoista ekeä. No harmistuneena sanon, että olkoon sitten jos kaikki muutkin. Eipä aikaakaan, kun puhelin soi taasen ja ensin kiitellään kovasti lahjoituksista, mutta nyt se pitäisikin melkein kaksinkertaistaa, kun on niin hyvät asiat. Hyvä asia ja ärtymys kamppailevat hetken mielessäni ja hyvä asia ottaa minusta niskalenkin. Kuitenkin minulle jää hyväksikäytetyn olo.

1 kommentti

 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Näissä soittopyyntöjen kautta tulevissa kohteissa , vaatii todellakin kylmää päätä sanoa ei.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen
  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. Nyt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa.. Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L M Lahtinen youtube.com

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit