Pyhitys ja pyrkiminen pyhitykseen

Tämän tahdon mukaisesti meidät on pyhitetty ainutkertaisella uhrilla, kun Jeesus Kristus uhrasi oman ruumiinsa. Hebr. 10:10 (10:14, 9:26)

Jumalan sanan mukaan meidät on pyhitetty ainutkertaisella uhrilla, Kristuksen antaessa henkensä puolestamme. Toisaalta sanassa sanotaan selvästi: pyrkikää pyhitykseen. (Hebr. 12:14, ks. myös Room. 6:19, 1. Tim. 4:7, 3. Moos. 19:2) Miten nämä asiat ovat sovitettavissa yhteen?

Jeesus on meidän vanhurskautemme ja pyhityksemme. (Ja myös lunastuksemme ja viisautemme. 1. Kor. 1:30) Tämä on sanan vapauttava opetus ja meidän ainoa vaihtoehtomme, jos mielimme pelastua. Jos meiltä vaadittaisiin Jumalan mielen mukainen elämänpyhyys, jotta sen turvin voisimme päästä taivaaseen, me olisimme hukassa.

Me emme siis pyri pyhitykseen pelastuaksemme, vaan siksi, että meidät on pelastettu. Me kiitämme Jumalaa pelastuksen lahjasta pyrkimällä elämään sanan opetusten mukaan. Joka rakastaa Jeesusta, pitää hänen sanansa. Pyhä Henki antakoon meille siihen voimaa, sillä meistä ei ole itsemme pyhittäjiksi.

Juha Vähäsarja, Joka päivä Jumalan kämmenellä, s. 47, SLEY-Kirjat, 2005. Sulut ovat allekirjoittaneen lisäys.

19 kommenttia

 • Reijo Mänttäri sanoo:

  Oikein kirjoitat. Meistä ei ole itsemme eikä muitten pyhittäjiksi. Pyrkiä pyhitykseen on mielestäni suostua pyytää Jeesusta meissä vaikuttamaan pyhitystä. Meidän osuutemme on tuo pyyntö, halu tehdä Hänen tahtonsa, täyttää Hänen käskynsä, mitkä eivät ole raskaat. Tämä ilmaistaan sadoilla tavoilla, kuten “ilman minua te ette voi mitään tehdä”.

  Itseasiassa meidän “tekomme” on valvoa suhdettamme Jeesukseen. Tässä suhteessa Jumalan Voima tekee meissä työtään. Silloin kiusaukset ovat vain kiljuvan jalopeuran karjuntaa, sen sijaan, että kuulisimme seireenien laulua.

  Jumala ei tee mitään ihmiselle, ellei hän sitä salli. Ihmisellä on täydellinen valta omaan pelastukseensa nähden. Jumalan ihmiseen asettama vapaa tahto tahtoo Jumalan puoleen tai omien inhimillisien kiusausten puoleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Ei Jeesus mitään ruumista uhrannut vaan palasi kirkon opin mukaan takaisin taivaaseen junalakavereidensä isänsä ja Pyhän Hengen kaveriksi . Jättämälla elämän rakastettunsa Marian mahdollisine omine lapsineen täysin heitteille. Rakkautta ?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Ihmeellistä Raamatun lukua ja selvää sanaa vastaan väittämistä, jos mielestäsi Jeesus ei ole lainkaan ollut ristillä. Tästä ollaan ennenkin puhuttu, mutta Jeesuksella ei ollut Raamatun mukaan mitään seksisuhteita.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Reino Suni sanoo:

   En ole missään sanonut, etteikö Jeesus olisi ollut ristillä Ystävällisesti tutustun et Raamatun rakentajien tarkoitusperiin. Jeesuksen opetuslapsen Filippuksen evankeliumi. ” Vapahtajan puoliso oli Maria Magdaleena. Kristu rakasti häntä enemmän kuin muita opetuslapsia, ja suuteli häntä usein suulle “.

   Elämän realismin ymmärtäminen on elämän rikkaus. Valitettavasti näillä sivuilla utopistilla on suuri kannatus.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Sanoit kuitenkin, ettei Jeesus uhrannut ruumistaan. Ristinuhri tarkoittaa samaa kuin Jeesuksen sovituskuolema. Raamatun sana on tässäkin asiassa luotettavampi kuin ns. Filippuksen evankeliumi. Tästäkin olemme aiemmin keskustelleet.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Missä Raamattu sanoo, ettei Jeesuksella olisi ollut seksi-suhdetta? Ei missään !!! Hänellä oli mitä ilmeisimmin eli indisio-näyttöjen perusteella suhde vaimoonsa eli Maria Magdalenaan. (Tornin Mirjam eli Mirjam Mig Dol)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Raamatun mukaan erityisesti lopussa tulee näitä pilkkaajia, jotka kieltävät Kristuksen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Missä Raamattu sanoo, että Jeesuksella olisi ollut seksisuhde? Ei missään!!!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Jeesuksen ihmisille osoittama ystävällinen rakkaus oli Agape-rakkautta, joka ei ollut mitenkään eroottista luonteeltaan. Pietarin kerrotaan heltyneen itkuun aina kun muisti sitä lempeyttä, jota Kristus jokapäiväisessä seurustelussa osoitti.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kuten sanottu Mika niin indisoita suhteesta Maria Magdaleenan kanssa on paljon.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa. Room. 8:28.

  Se on Jumalan työ ja taito, että hän voi tehdä asiat hyviksi, kun me olemme ne turmelleet ja niitä huolimattomasti käyttäneet. Minä olen usein ymmärtämättömästi ja hurjasti toimittanut monta asiaa, minkä tähden sitten olen suuresti hämmästynyt tietämättä, kuinka niistä taas pääsisin, jotka minun hurjuuteni kautta ovat häiriintyneet ja turmiolle tulleet. Mutta Herra on niin toimittanut, että se on parannettu, jota minä käytin huolimattomasti ja turmelin. Ja niin hallitsee Jumala kaikki pyhänsä, että he kyllä saattavat eksyä ja virheitä tehdä, mutta kuitenkin lopulta heille käy hyvin tai vähintäänkin pääsevät suuresta vahingosta. Jumala tekee tyhjästä kaiken, sen tähden voi hän myöskin pahasta hyvän tehdä.

  Martti Luther, Raamatun kultajyviä, s. 108, Aurinko kustannus ja Arkki-kirjat, 2013.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Yksi on varma, nimittäin se, että Kristus on rakastanut ja rakastaa meitä ja on uhrannut itsensä meidän edestämme, niin, koko maailman kaikkien syntisten edestä, niin ettei yksikään, joka uskoo häneen, hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän.

  F. G. Hedbergin kirjeestä Rosa Lucanderille, josta tuli hänen leskeksi jäätyään hänen kolmas vaimonsa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  In your life you can also follow wisdom: NOT BIG INCOME BUT LITTLE COSTS.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Elämässä voi noudattaa myös seuraavaa viisautta: EI NE SUURET TULOT, VAAN PIENET MENOT!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pietari Kuittinen sanoo:

   Tuo oli hyvä ja toimii ;))). Jopa yritysmaailmassa!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sami Paajanen sanoo:

   “Me emme siis pyri pyhitykseen pelastuaksemme, vaan siksi, että meidät on pelastettu. ”

   Tässä luterilaisuus ymmärtää Raamatun tekstit toisin kuin vanhakirkollinen teologia. Jaakob kirjoittaa usko ilman tekoja on kuollut. Turhaan Raamattu ei toista, pyhityksen kuuluvan tärkeänä osana pelastuksemme. Kuten ristiryöväri sanoi muista minua…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Ensiksi uskomme Jeesukseen ja sen jälkeen seuraavat kilvoitus ja hyvät teot. Tietysti elävässä uskossa oleva saa aikaan kilvoitusta ja hyviä tekoja. Jos niitä ei lainkaan seuraa, usko on kuollut.

   Uskonpuhdistuksen suurin löytö oli syntisen pelastuminen armosta, Kristuksen tähden, uskon kautta.

   Ryöväri ristillä tunnusti uskonsa Jeesukseen. Hän ei ehtinyt tekemään hyviä tekoja elämässään, koska kuoli pian. Puhutaankin hienosti ryövärin armosta.

   Ilmoita asiaton kommentti