Pyhän Hengen voimalla

Kuvassa vasemmalta lähtien: Pupee, Tyng, Phree ja Tukkata

 

Perkeleen kreikankielinen nimi on diabolos, joka tarkoittaa erilleen heittäjää. Pimeyden ruhtinaan työkuva on viedä meitä kauas toisistamme ja rakentaa välillemme erilaisia raja-aitoja. Rasismi, itsekkyys ja omaan erinomaisuuteen eksyminen ovat Perkeleen työn näkyviä hedelmiä. Jopa ilman hänen apuaan maailma on täynnä asioita, jotka vaikeuttavat keskinäistä ymmärrystä, rauhaa ja yhteiseloa.

Muistan käyneeni pitkiä keskusteluja Pyhästä Hengestä rippikoululaisten kanssa niin Suomessa kuin Thaimaassa. Näkymätöntä Pyhää Henkeä on aika vaikea käsittää. Sen takia Henkeä yritetään ymmärtää sen aikaansaamien vaikutusten kautta, vähän samaan tapaan kuin katsoisimme tuulessa heiluvia oksia. Raamatun mukaan lista on pitkä ja vaikuttava. Hengen tehtävänä on esimerkiksi synnyttää uskoa, todistaa totuuden ja Kristuksen puolesta, rohkaista ja lohduttaa. Tähän listaan voisi lisätä yhden, joka on oikeastaan eräänlainen summa kaikesta siitä, mitä Pyhä Henki saa aikaan. Pyhä Henki tuo meitä yhteen. Maailmassa, jossa meitä repivät erilleen loputtomat vihapuheet, eriarvoisuus, ymmärtämättömyys ja muukalaisviha, Pyhä Henki on toisesta maailmasta puhaltava protesti kaikkea tätä vastaan.

Me kuulumme kaikki yhteen. Tästä Pyhän Hengen voimasta on ollut vaikuttava todistus Suomen Lähetysseuran projekti #missionfinland2016. Kaksitoista Thaimaasta kotoisin olevaa teologian opiskelijaa saapuivat Suomeen 13.5.2016 ja he viettävät kuukauden täällä ilahduttaen seurakuntia, kouluja, yrityksiä, sairaaloita, eri ryhmiä ja yksittäisiä ihmisiä. Tähän joukkoon mahtuu viiden eri etnisen ryhmän edustajaa, joilla kaikilla on oma kielensä. He ovat jo nyt loikkineet yli kulttuuri- ja kielimuurien ja kohdanneet satoja suomalaisia. Kumpikin osapuoli on jäänyt vaikuttuneeksi kohtaamisesta.

Viime sunnuntaina, helluntain juhlamessussa Porvoon Tuomiokirkossa saimme kuulla näitä kaikkia kieliä mandingan, venäjän, ruotsin, englannin ja suomen lisäksi. Messun aikana minulle tuli vahva tunne siitä, että meidät oli tuonut yhteen jokin ihmistä suurempi. Erilleen heittäjälle ei annettu tällä kertaa suunvuoroa.

 

Tero Massa
Thaimaan evankelis-luterilaisen kirkon pastori

 

P.s. seuraa nuorten matkaa Suomessa Mekongilaiset Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Meidät löytää myös tägillä #missionfinland2016

1 kommentti

 • Matias Roto sanoo:

  Tero

  Kiitos tekstistäsi. Tuot miellyttävästi esille ryhmänne toiminnan.

  Tässä lukijoillamme mahdollisuus kuunnella mandinkan kieilistä Uutta testamenttia.

  http://www.bible.is/MNKBSG/Matt/1

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Missioblogi

  Missioblogi on moniääninen blogi, josta voit lukea kuulumisia kirkosta ja lähetystyöstä eri puolilta maailmaa. Sen kirjoittajat ovat Suomen Lähetysseuran tai sen yhteistyökumppanien työntekijöitä, jotka tuovat terveisiä etelän kasvavista kirkoista, ilonaiheista, ongelmista ja teologisesta keskustelusta sekä uskon, toivon ja rakkauden työstä kehittyvissä maissa. Tuoreimman Missioblogin on kirjoittanut Lähetysseuran Kirkko ja teologia ohjelma-asiantuntija Tuomas Meurman.