Pyhä Kolminaisuus

Kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat: ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat. (1. Joh. 5: 7-8 / Biblia)

Pyhä Kolminaisuus

Minkälainen on Kolmiyhteinen Jumala; Isä ja Poika ja Pyhä Henki?

Miten ymmärrät Jumalan kolme eri persoonaa; miksi on vain yksi Jumala?

Mitä paikkoja Raamatusta tiedät, jossa puhutaan Isästä Jumalasta tai Poika Jumalasta tai Pyhä Henki Jumalasta?

Miksi Jumalan ainoa Poika, Jeesus Kristus on meille tärkeä?

Miten Kolmiyhteinen Jumala eroaa muiden uskontojen epäjumalista?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

. . . . .

Seuraavat blogit:

Lakihenkisyys – masennus (20.11.2015)

Luther-säätiö ja minä (3.12.2015)

68 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos kaikille hyvistä kommenteista. Hienosti olemme pysyneet Kolmiyhteisessä Jumalassa. Jumalan rauhaa kaikille!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Marjakangas sanoo:

  Juha Heinilä: ”Ihmettelen suuresti oppiasi, vaikka koko Kristuksen kirkko on Kolminaisuuden kannalla, niin sinä opetat jotain aivan muuta.”

  Ihmettele pois! En ole puhunut omaa oppiani, vaan perustellut sanomaani Raamatun sanalla! Nämä perustelut eivät näytä Sinulle kelpaavan. Sinulla näyttää oleva mainitsemasi ”Kristuksen kirkko” Jumalan kuvana, samoin kuin tunnustuskirjat, joita uskot enemmän kuin Jumalan sanaa!

  Muinoin jo Elia varoitti: Miksi onnutte molemmille puolille? Jos Herra (Jahve) on Jumala, palvelkaa häntä, jos Baal (kolminaisuuksineen) on Jumala, palvelkaa häntä!

  Jeesus ei ole Jahve. Hän on Herra, mikä tarkoittaa, että Hänelle on Isä antanut kaiken vallan, jonka Hän tulee palauttamaan Hänelle takaisin, kun Hänen jalkojensa alle on kaikki alistettu! Hän on ihmiseksi, lihaan tullut Sana, Jumalan Poika, Kristus, ei Jumala! Jeesus ei salli edes, että Häntä kutsutaan hyväksi. Vain yksin Jumala on hyvä! ”Isä on minua suurempi!”

  Sanoit: ”Minä sanon Jeesukselle, kuten pyhä apostoli Tuomas sanoi: Minun Herrani ja Jumalani!”

  Tässäkään kohdassa ei Tuomas tarkoittanut, että Jeesus on Jumala, sitä Jeesus ei olisi sallinut. Jeesus oli aikaisemmin (Joh 14: 5-13) Tuomaksen kysymyksestä virinneessä keskustelussa opettanut, että Hänen kauttansa ja Hänessä näkyy myös Isä, sillä Hän tekee Isänsä tekoja, ei omiaan.

  Itse asiassa muuta Jumalan ilmestystä, teofaniaa ei ihmisille annetakaan: Vain Jeesuksen kautta ja Jeesuksessa opimme tuntemaan Isän! Meille on annettu vain Jeesus-tie nähdä ja uskoa Isään!

  Niinpä, Juha. Totean tässä, että olen oman tehtäväni, minä Jumalani ja Herrani on minun suorittamisekseni henkilökohtaisesti antanut, tehnyt! Siksi lopetan omalta osaltani kommentointini tähän! Tulet kyllä aikanaan näkemään, olenko puhunut omiani, vai onko viestini: Näin sanoo Herra! Oma käsitykseni on jälkimmäinen!

  Lopuksi tahdon vielä huomauttaa: Tuomas ei kelpaa kristityn esikuvaksi! Jeesus huomautti Tuomakselle (Joh 20), ettei hän olisi epäuskoinen, vaan uskovaimen, joka ei usko vain, kun näkee, vaan uskoo näkemättä, kuultuaan Sanan! Jeesus sanoi selvästi Tuomaalle myös, että vain sellaiset ovat autuaita, jotka uskovat näkemättä!

  Onnellista on, jos meillä olisi aina arka tunto Jumalan sanan edessä!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Reino, näköjään sinä tiedät mitä minä tai pyhä Tuomas ajatteli tai tarkoitti. Kyllä pyhä Tuomas on hyvä esimerkki meille kristityille, kuten muutkin apostolit. Ehkäpä kuitenkin on niin, että niin sinun tai minunkin uskoni kalpeaa apostolien uskon rinnalla. Meistä jokainen kaipaa välillä herättelyjä, kuten Tuomas, jonka jälkeen voimme sanoa Jeesukselle:

   Minun Herrani ja Jumalani!

   Meidän taivastie sisältää niin kunnioittavia kuin paheksuttavia hetkiä. Meistä kukaan ei ole täydellinen ja virheitä teemme paljon. Voimme luottaa siihen, että Jumala Herra Jeesus Kristus kuoli meidän syntisten puolesta ja kärsi rangaistuksen meidän rikkomuksistamme, jotta saisimme elää. Jeesus nousi kuolleista ja astui Taivaisiin. Jeesus valmistaa meille huonetta Isän kotiin Taivaan Jerusalemiin. Vasta Taivaissa olemme synnittömiä ja täydellisiä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Marjakangas sanoo:

  Juha,

  Pidän välttämättömänä lisätä vielä yhden kommentin, vaikka edellä ilmoitin lopettavani kommentoinnin!

  ”Reino, näköjään sinä tiedät mitä minä tai pyhä Tuomas ajatteli tai tarkoitti.”

  Minä en toki tiedä mitään, mutta oletko kuullut sellaisista Pyhän Hengen lahjoista kun profetoiminen ja viisauden ja tiedon sanat.

  Ne minulla julistustoiminnassani ovat toimineet vuosikymmenien ajan. Jotakin olen myös oppinut matkan varrella näiden lahjojen vajavaisesta toiminnasta. Tästä huolimatta olen joutunut viemään saamani Sanan kymmenille, joskus jopa hyvinkin vaikutusvaltaisille ihmisille ja monet niistä viesteistä ovat osoittautuneet suuttumuksen ja raivostumisen vastareaktioista huolimatta paikkansapitäviksi.

  Koiran virkahan tämä on, mutta aikoinaan opettajakorkeakoulussa eräs vanha pedagogi opetti käytännön läheisesti: ”Pitäkää sen verran opettajan arvostanne kiinni, etteivät koirat kintuille kuse!

  No, myönnettävä on, että on noita rakkeja joskus tullut potkittua lihankin vallassa etäämmäksi! Mutta Herralta saamastani virasta en silti ole eroon päässyt. Uskon, että hengellinen ihminen kyllä tällaisenkin käytöksen käsittää.

  Itse olen joutunut kyllä joka ”potkut” jälkeen päin pyytämään anteeksi ja sopimaan. Totean vain, että kaita tie on todella ahtaanpuoleinen meillekin, jotka joudumme mielestämme ”oikeassa olevina” sillä konttaamaan!

  Mitä taas Tuomakseen tulee, onhan kirjoitettu, että profeetallinen sana ei ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä. Jeesusta tarvitaan siinäkin avaamaan Kirjoitukset. Sanan tuntevana tiedät, mihin viittaan ja niiden jatkon!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit