Neljä pelastusta kahdessa minuutissa

Ota ihmeessä tästä! Ota miehellesikin! Ja mieluustihan minä otin, sillä heijastin on halpa henkivakuutus.

Käden käänteessä Salosen Eeva oli jo kääntynyt ohikulkevan kaksikon puoleen ja antanut heillekin Jouluradio.fi-heijastimet. Nauroimme yhdessä sitä, miten nopeaa kirkollinen pelastustyö nykyään on: Kahdessa minuutissa Helsingin seurakuntayhtymässä projektipäällikkönä työskentelevä Eeva antoi neljälle henkilölle mahdollisuuden loistaa pimeässä!

Kirkon osasto Helsingin Kirjamessuilla oli helposti lähestyttävä. "Sisään" oli helppo astua ja pantakauluksiset ammattilaiset loistivat yhtä lailla mukavaa mieltä.

Lopullisesti sydämeni suli, kun tajusin, että osastolta jaettiin myös virsikirjoja halukkaille. Ilmaiseksi. Jouluradio-heijastin ja virsikirja, molemmat musiikin asialla!

Kyynikko totesi, että vanhoista virsikirjoista vaan halutaan eroon ennen uuden tuloa. Mitä välii? Pääasia, että ihmiset haluavat ottaa virsikirjan. 600 ihmistä otti sen mielellään. Ties vaikka joku haluaisi hankkia itselleen sen uudenkin sitten kun se tulee.

Mitä synkempää, sen hienompaa on kaikki mikä saa loistamaan. Heijastin. Jouluradio. Virsikirja. Näy ja kuulu! Sjung och le!

Kirjoittaja

Annmari Salmela

Avara katse, iloinen mieli, elämän seurannan avainpaikka vapaaehtoistyo.fi- sekä kotimaanapu.fi-palvelujen tuottajana Kirkkopalvelut ry:n hommissa.