Pyhä henki.

Uskossa Korkeimpaan perustana pitää luonnollisesti olla mahdollisimman rehellinen ja realistinen lähtökohta. Me kaikki ihmiset saamme syntyessämme tänne maailmaan olemukseemme lähimmäisen rakkauden ja tas-arvoisen ihmisarvostuksen. Tämä on Korkeimman antama ja sen ymmärtäminen on jokaisen ihmisen oma henkilökohtainen asia. Se on elämän rikkaus ja tarkoitus.

Lähimmäisen rakkaus pitää sisällään pyhän hengen. Pyhä henki ei ole jumala. Raamatun ennenkaikkea Uuden Testamentin rakentajat vaativat kaiken muun tiedon Jeesuksesta hävitettäväksi tulevilta sukupolvilta, jossa he eivät meidän kaikkien onneksi onnistneet. Rakentajien mentaliteettiin perustuvat opin käsitykset ihmisen syntyminen perisynti olemuksessaan ja Nikean 325 ja Konstantinopolin 381 valitsemat jumalat Jeesus ja Pyhä Henki.

Korostan vielä, että syntiä sellaisenaan ei ole Jeesuksenkaan mukaan. Synti on lähinnä lähimmäisen rakkauden ymmärtämyyttä.

3 kommenttia

 • Rauli Toivonen sanoo:

  Esität tässäkin blogissa monia hyvin epätavanomaisia ajatuksia Korkeimmasta, kuten usein Jumalaa kutsut. Toteat, että uskon perustana ”pitää luonnollisesti olla mahdollisimman rehellinen ja realistinen lähtökohta”. Mikä on sinun uskosi perusta? Raamattu?

  Otsikkoosi liittyen määrittelet, että ”pyhä henki ei ole jumala”. Valtaosa maamme uskovista allekirjoittaa kolminaisuusopin, joka määrittelee Jumalan hengen Jumalaksi siinä missä Pojan ja Isänkin. Millainen käsitys sinulla on Raamatussa usein esiintyvästä pyhästä hengestä, joka useimmiten kirjoitetaan suurilla alkukirjaimilla?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Reino Suni sanoo:

   Kirjoituksessani ilmenee hyvin selvästi käsitykseni Raamatusta, sen synnystä. Myös pyhästä hengestä. Minun käsitykseni Korkeimmasta perustuu omaan ajatteluuni, jonka pohjana ovat mm. Jeesuksesta kirjoitetut 20 evankeliumia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Reijo. Jos et ole ottanut Jeesusta vastaan pelastajanasi, nyt siihen on hyvä hetki. Oletko ikinä sanonut Jumalalle näin? Olen tehnyt syntiä, enkä ansaitse pelastusta, mutta tänään pyydän syntejäni anteeksi. En parantuneen käytökseni tai tekojeni perusteella, vaan pyydän anteeksi syntejäni sillä perusteella, että uskon Jeesuksen Kristuksen kuolleen Ristillä syntieni puolesta. Pyydän että annat syntini anteeksi Jeesuksen ristillä vuodatetun veren kautta. Tule Pyhä-Henki elämääni, anna rauha sisimpääni. Jeesus ota minut omaksesi nimessäsi. Rukoilen, että jokainen tämän rukouksen lausunut ottaisi vastaan anteeksi antosi ja kiittåisisi Sinua siitä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni
  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit