Keskustan kaksi piiriä käy kirkkopyhään Nousiaisiin Pyhän Henrikin kirkkoon elokuun viimeisenä sunnuntaina

Jos Herra suo, niin elokuun viimeisenä sunnuntaina 30.8.2020 vietämme

Nousiaisten Pyhän Henrikin kirkossa

Keskustan Varsinais-Suomen piirin kirkkopyhää, johon olemme kutsuneet mukaan myös Keskustan Satakunnan piirin väen.

Meillä on ilo käydä Keskustan väkenä Nousiaisten seurakunnan vieraaksi yhteistä jumalanpalvelusta viettämään seurakunnan kanssa. Tämä on vanha perinne. Niitä on vietetty eri vuosina eri puolilla Varsinais-Suomea.  

Aloitamme klo 10 Nousiaisten Pyhän Henrikin kirkosssa, Kirkkotie 212

ja sen jälkeen järjestämme kirkkokahvit seurakuntakodissa, Maskuntie 1, Nousiainen.

Jos Herra suo, niin
Liturgina toimii Vt kirkkoherra Lasse Mustonen.
Saarnan pitää rovasti Matias Roto.
Kanttorina toimii Aleksanteri Wallius.
Yksin ja yhdessä laulua esittävät Mirja Hannula ja Juha Aavikko.
Paikallinen keskustan väki järjestää  oville tervetulleeksi toivottajat, tekstinlukijat ja kolehdinkantajat sekä edelleen seurakuntatalolle kahvitarjoilun.
Kahvitilaisuudessa saamme myös kuulla Nousiaisten esittelyä sekä meille suodaan mahdollisuus keskustella ajankohtaisista aiheista. Keskustelu on vapaa, toimin puheenjohtajana.

Kahvitilaisuudessa haastatellaan myös jo yli 90 vuotiasta veteraania maanviljelysneuvos Eeri Hyrkköä, joka on toiminut mm Nousiaisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana vuosina 1970-1984 ja Varsinais-Suomen maakuntaliiton puheenjohtajana 1970-luvun alkuvuosilta vuoteen 1988.

Erotuksetta kaikki ovat tervetulleita mukaan, niin jumalanpalvelus kuin kirkkokahvitkin ovat kaikille avoimia ilman pienintäkään erotusta.

Ainoastaan korona-tilanteen takia muutoin niin tilavassa Nousiaisten vanhassa kirkossa on käytössä vain joka toiselle penkkiriville istuutuminen.

 

* * *

Olen toiminut Keskustan Varsinais-Suomen piirin Kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtajana vuodesta 2013 alkaen.  Siitä lähtien olen ollut näitä järjestelemässä.

Näitä kirkkopyhiä on järjestetty jo pitkään aikaisemminkin. Näitä on suunniteltu myös eteenpäinkin pidettäväksi:

5.9.2021 kl 10 alkaen Paraisten kirkossaKirkkoesplanadi 4

kirkkokahvit seurakuntakodissa, Kirkkoesplanadi 5, Parainen

11.9.2022 klo 10 alkaen Kosken TL kirkossaMaijankuja 6

kirkkokahvit seurakuntatalossa, Maijankuja 6, Koski TL.

10.9.2023 klo 10 alkaen Piikkiön kirkossaHadvalantie 5

kirkkokahvit seurakuntakeskuksessa, Hepojoentie 4, Piikkiö.

55 kommenttia

 • Matias Roto sanoo:

  Tarja

  Kyseessä on mustamaalaaminen silloin kun ulkopuolisena menee väittämään toisesta liikkeestä pahaa sellaisissa kysymyksissä missä aivan tilastojen valossa tämä liike onkin paremmin hoitanut hommansa kuin mitä Suomessa muualla on keskimäärin asian laita.

  Esimerkiksi aikoinaan innokasta keskustelua herättäneeseen kirjaan oli saatu puolen sataa tapausta puolen sadan vuoden ajalta, kun Suomessa kaikkien tapausten tilasto kertoo aivan toista

  Tässä lukuja koko maasta

  Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

  2013 vuonna 1 657

  2014 vuonna 1 416

  2015 vuonna 1 230

  2016 vuonna 1 242

  ja 2017 vuonna 1 168

  Nämä tiedot voi tarkistaa Tilastokeskuksen sivulta

  https://www.stat.fi/til/rpk/2017/13/rpk_2017_13_2018-05-08_tau_001_fi.html

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Matias

  Synti se mustaakin mustenpi on. Oli se sitten kenen tahansa tekemää.

  Ja ymmärrät kai sinä sen, että ne, jotka itse itseään pyhinä pitävät , olivat ne sitten katolisia tai jotain muita lahkoja ovat luupin alla enemmän kuin muut, että paljastuu se, että eivät ole sen kummempia kuin muutkaan.

  Juutalaiset eivät pidä itseään parempina kuin muutkaan ovat, mutta koska raamatussa lukee, että he ovat valittu kansa, pyrkivät ulkopuoliset pahentamaan heidät panettelulla ja pahalla puheella. Kuten hyvin tiedät jos tunnet itsesi.

  Minä en ole keksinyt näitä lestadiolaisjuttuja, ne ovat yleisesti olleet puheenaiheena ja omien jäsentensä paljastuksina. Muistan kun yksi tyttö kertoi TV;ssä, että heille sanotaan, että jos he eivät anna anteeksi, se kääntyy heille itselle synniksi. Ja yöllisistä kokouksista tulee mieleen enemmänkin pimeyden ruhtinaat tai Stalinismi, kuin oikeasti jotain, joka hyvää ja kaunista olisi. Jos ei kestä päivänvaloa, on se aina hämärän hommia.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Tarja

   Se mitä kerrot on aika tavallista tavallisten ihmisten keskuudessa, koska ei ole riittäviä tietoja asettaa puheenaiheita oikeisiin mittasuhteisiinsa. Siksi yritän tilastojen yms avulla tuoda esiin monipuolisempaa näkökulmaa, jotta tapausten suhteellinen skaala tulisi paremmin tulisi esiin.

   Usein olen pannut merkille, että vastatessani sinulle kerron asian myös monelle muullekin, jotka ovat miettineet noita samantapaisia kysymyksiä. Näin olen kokenut keskustelumme mielekkäinä ja monia muitakin hyödyttävänä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matias Roto

  Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit