Punkilla päin Eurooppaa

Lordi ja Pertti Kurikan nimipäivät. Siinä suomalainen vastaus eurooppalaiseen arvokeskusteluun. Paitsi että kumpikin vastaus on vakava, ei kevyt, kuten kevyen musiikin karkeloihin kuuluu. Kaksi vääjäämättömyyttä. Kaksi toiseutta tavallisuushakuisuuden maailmassa.

Pertti Kurikan nimipäivät lähtee edustamaan Suomi-neitoa 60. Eurovision laulukipailuihin Wieniin.

Euroviisuissa punkkia on harvemmin kuultu. Kurikan porukka on paitsi musiikillinen huutomerkki, myös arvoladattu performanssi. Kiinnostavaa nähdä kuin viisufanisto ympäri maanosaamme ottaa heidät vastaan.

Euroviisuja on pilkattu ja niille on naureskeltu halki vuosikymmenten. Mutta onko toista yhtä paneurooppalaista häppeninkiä? Euroviisuja katsoessa on yhä vaikeampi vaatia rajoja kiinni ja lintukodon paluuta. Me olemme osa tuota hulabaloota, halusimme tai emme.

Go, Pertti Kurikan nimipäivät, go!

- Olli Seppälä -

4 kommenttia

 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Tämä on todella hieno “saavutus” ja samalla mitä parhainta tietouden jakamista siitä, että musiikkia pystyvät telemään kaikki. Pertti Kurikan nimipäivät-ryhmän artistit ovat rohkeita ja murtavat ennakkoluulojen muuria esiintymisellään. Onnea matkaan!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Onnittelut bändille Euroviisujen voitosta. Hieno suoritus, eikä ole niin tärkeää tuleeko euroviisujen loppukilpailussa voitto vai ei, mutta toivottavasti Pertti Kurikan nimipäivät vauhdittaa tällä voitollaan YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan sopimuksen ratifiointia Suomessa. Sopimus on astunut voimaan jo 3.5.2008 ja sen on ratifioinut 132 maata, mutta Suomessa sopimus odottaa vielä vuoroaan..

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Virtanen sanoo:

  Hieno saavutus äijiltä. Biisi tosin on tusinatavaraa, jos ei näe heidän esitystään 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kotimaa toimitus
  Kotimaa toimitus

  Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.