Pitkästä aikaa

Joskus vuosia sitten kirjoittelin blogia Kotimaan sivuille. Sitten systeemi kai muuttui niin, ettei kuka tahansa voinut kirjoittaa, vain harvat ja valitut. Nyt sana näyttää taas olevan vapaa.

Moneen vuoteen en ole edes lukenut näitä blogeja, kun tuntui siltä, että kierretään kehää: tingataan samoista asioista uudelleen ja uudelleen. Vähän näyttää siltä, että sama tahti jatkuu. Vai olenko väärässä?

Ajattelin kuitenkin yrittää ja kirjoitella joskus jotakin. Vaikka kyseessä on kirkollisen kustantajan tarjoama alusta, todennäköisesti en kirjoita teologiasta enkä ehkä kirkko-oikeudestakaan. Olen molemmista saanut aikoinaan määräosani.

Voisiko kirjoittaa ihan vaan tavallisista asioista - tiedustelee maalaistuomari Rovaniemen kaupungista.

4 kommenttia

 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Sitä tavallista elämää ihmiset kovasti kaipaa. Siitä kun kirjoittaa, ni kukaan ei yleensä ryhdy jankaamaan mistään. Jos alkaa , ni jättää vaikka lukematta sellaiset, ni ei tuu harmiksi asti. Omaksi iloksi täällä on ihan mukava kirjoittaa. Varsinkin ku tietää muidenkin saavan iloa näistä. Kiva kun tulet Pirjo mukaan uudelleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Teretulemast bloggariksi toivoo wanha rovaniemeläinen. Olin siellä Lappia-talossa duunissa 14 vuotta. Annoin kerran joskus 80-luvulla haastattelun Uuten Rovaniemeen koskien kirkon Segerstrålen upean alttaritaulun symboliikkaa. Symboliikkaa kun olen paljon harrastanut. Etenkin rapparien harjoittamaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Väisänen sanoo:

  Iliman muuta lähtekää mukkaan.

  Aiheet voivat täällä pitkästyttää, Teillä on kuitenki mahdollisuutta sivistää minua tavallista kuin ehkä toisiakin olemaan murehtimatta siittä mikä on ulottumattomassa vaikuttaa kun asian syyt ovat tavoittamattomissa eri syistä.

  Toivon Teille hyviä eläkepäiviä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jouni Parviainen sanoo:

  Pirjo!

  Komppaan Ollia.

  Nöyränä kysyt, sopiiko kirjoittaa ihan tavallisista asioista. Myönteistä vastausta Sinulle mielikuvitellessani tuli mieleeni esimerkkinä minua puhuttelevasta vapaasta tyylistä eräs blogisti, nimittäin Liisa Laurila. Kuin tilauksesta hän kirjoitti tänne hetki sitten tuoreita ajatuksia otsikolla Valoverho.

  Lukijablogit-sivun laajasta kirjosta löytyy riittävän usein jokin minua virkistävä ajatuskulku. Sen muistaen koetan lukea säännöllisesti hyvinkin erilaisten kirjoittajien tuotoksia. Siis: Mukavaa, että Sinä ainakin harkitset yrittää kirjoittamista tällä torilla. Tervetuloa!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pirjo Pyhäjärvi

  Kotipaikka Rovaniemi. Eläkkeellä oleva riviseurakuntalainen. Entinen kirkkovaltuutettu ja kirkolliskokousedustaja. Työura hallinto-oikeudessa esittelijänä, tuomarina ja ylituomarina. Harrastuksena monivuotiset kukat, kompostointi ja kirjat, muun muassa.