Paistinpannuistani en luovu!

 

Eräät asiantuntijat eivät ikinä anna anteeksi lähes 72 000 tavalliselta suomalaiselta viime vaaleissa saamaani jytkyä, jota he eivät osanneet odottaa. Näin ovat monet viisaat minulle sanoneet, ja uskottava on.

 

Parlamenttityöstäni vaikenemiseen olen jo tottunut. Toimittajataustaisten ”kärkiehdokkaiden” puffaamiseen olen tottunut. Mutta loppumetrien kampitussuma alkaa olla jo koomista. Mitä meille kerrotaan?

 

Alkuviikko: Hämäläisen lehden oikeistolainen kolumnisti väitti vakavissaan, että Isä Mitro huijaa Suomen kansaa kun ei kerro äänestäjille, että hänen oikea nimensä on Mikko Repo eikä Mitro. Todettakoon, että olen nimeni saanut syyskuussa 1958 kastetoimituksessa ja olin tuolloin ensimmäinen nimen kantaja Suomessa. Nyttemmin pikku-Mitroja liikkuu ja vaikuttaa täällä Pohjan perillä jo liki kaksisataa.

 

Kolme päivää ennen vaaleja: MTV syytti minua paistinpannujen varastamisesta ”Hansin matkassa” -ohjelman kuvauksissa. Mestarikokki Hans Välimäki nauroi kippurassa tämän kuultuaan.

 

”Paistinpannuskandaali” kuulostaa hauskalta. Mutta toisaalta – vaaliehdokasta syytettiin rikoksesta MTV:n poliittisen toimituksen päällikön arvovallalla, televisiossa, koko kansan edessä. Tähänkö Suomessa on tultu? Nauraako vai lähteäkö käräjille? Anteeksipyyntöä ei ole kuulunut.

 

Kaksi päivää ennen vaaleja: HS:n pääkirjoitus – valtakunnan mahtavin lyömäase – kohdistettiin yksin minuun. Viisi vuotta parlamentin tärkeissä valiokunnissa toiminut, kokenut meppi kuulemma tunnetaan ”aivan muusta kuin EU-asiantuntemuksestaan”.

 

Lyöjänä oli toimittaja, jota ei ole Brysselin käytävillä näkynyt. Mutta joka on aiemmin julkisesti joutunut perumaan minusta levittämiään vääriä tietoja. Jotain hampaankolossa?

 

Yksi päivä ennen vaaleja: se on huomenna. Mitähän ne silloin keksivät? Odotan innolla. Tämä alkaa mennä jo viihteen puolelle.

 

Entä mitä meille ei kerrota? Meppien Facebook-tykkäämiset eivät tietenkään ole ääniä, tai edes lupauksia äänestää. Mutta kyllä ne jotain kertovat siitä, kuka on kansan mielestä hoitanut hommansa.

 

”Tykkääjieni” määrä nousi tällä viikolla yli 12 000:een ja ohitti toisen verkossa aktiivisesti kampanjoivan mepin, Sirpa Pietikäisen. Stubb on vielä edellämme. Istuvista mepeistä kolmantena on kristillisten Essayah noin 10 500 tykkäyksellään. Muut ovat kaukana, kaukana takana. Todella kaukana.

 

Lähetin asiasta tiedotteen 300 toimittajalle. Hätkähdyttävät luvut olivat kuulemma heti europarlamentin kahvilassa kiihkeän supatuksen aiheena. Kampanjatiimeissä kuohui.

 

Mutta sitten hiljaisuus. Toimittajaeliitti ja gallupmaakarit säikähtivät. Olivat unohtaneet seurata Facebook-rintamaa.

 

Myös demariehdokkaiden joukossa olen kaukana kärjessä. Razmyar sinnittelee alle 5000:ssa, Kumpula-Natri alle 2000:ssa. Jaakonsaari kuudensadan vaiheilla, vain muutamia mainitakseni. Viiden vuoden työni kansan parissa on kantanut hedelmänsä. Someen on vaikea pujahtaa mukaan viime tingassa ja vain vaalien alla.

 

Lohdutuksena mediapuukotusten keskellä oli sentään IS:n kolumnisti Jyrki Lehtola: ”Isä Mitro on yksinkertaisesti niin syötävän suloinen, että jos hän ei pääse Eurooppaan, lemmikkieläinkauppojen pitäisi alkaa vuokrata Isä Mitroa lapsiperheisiin”. Söpösti sanottu kulttuuritoimittajalta.

 

No, tämmöinen kirjoitusharjoitus. Uudet jännittävät kampitusyritykset torjutaan taas huomenna. Nyt hetkeksi pois somesta ja livenä vaalikentille! Kyllä kansa tietää!

    • Raamatullisia ilmaisuja mukaillen ja hieman muokaten: Kullakin miehellä olkoon oma paistinpannunsa, jolle tämän tulee olla uskollinen, eikä saa himoita lähimmäisensä paistinpannua.

  1. Tuula Hölttä: ”Isä Mitro, tule pois sieltä ongelta ja kerro aiotko nyt jättää politiikan?”

    Olisikohan sen politiikan sijasta syytä taas keskittyä niihin uskonasioihin? Perussuomalaisten kansanedustajan ja Helluntai seurakunnan jäseneksi tunnustautuneen Teuvo Hakkaraisen eräässä lehdessä olleen lausunnon mukaan, ”maallistumista” on hänen suhteensa tapahtunut.

Mitro Repo
Mitro Repohttp://www.mitrorepo.eu
Olen ortodoksipappi ja toimin 2009-14 Euroopan parlamentin jäsenenä.