Osaahan Jumala tanssia?

Tallinnan Telliskiven alueella näin viime viikolla seinäkirjoituksen viron kielellä, jossa luki muistaakseni jotenkin niin, että sellaiseen Jumalaan voisin uskoa, joka osaa tanssia. Ehkäpä ajatus on laajemmallekin levinnyt, mutta minulle se oli ihan uusi. Ja viehätyin siihen heti!

Miten on, osaakohan Jumala tanssia? Oitis ajattelin, että ilmankos minä uskon Jumalaan, koska tottakai Jumala osaa tanssia ja varmaan Hän tanssiikin mielellään. Toisaalta ajattelin kysymyksen mahdottomuutta. Miten tulee edes mieleen kysellä moisia. Mutta vakavammin. Mitä kysymys kertoo Jumalasta, ihmisestä, maailmasta, uskonnosta tai jostain vielä muusta?

Itse en tohdi kovin tarkasti vastata, mutta tanssiva Jumala tuntuu hyvältä ja turvalliselta. Eiköhän pistetä tanssiksi me ihmisetkin nyt keskikesän juhlan kunniaksi. Kukkaseppele päähän, kokko palamaan ja kiittämään Luojamme kaikista lahjoista. Kyllä meidän Jumalan lapsien kelpaa.

Siunattua juhannusta!

2 kommenttia

 • Tuula Hölttä sanoo:

  Antti Kupiainen :”Siunattua juhannusta!”

  Kiitos samoin!

  https://www.youtube.com/watch?v=OdV2oVLbt5g

  Ilmoita asiaton kommentti
 • osaa! On kaikkivoipa! Kunpa minäki osaisin – kunnolla! Olen kahdesti ollut tanssikurssilla ja ne ovat olleet elämäni turhauttavimpia kokemuksia. Antti: Pyydä minulle tanssimisen armolahjaa! – Hyvää juhannusta! tv nimimerkki: muuten ketterä mutta tanssiessa jaloistaan kömpelö puolivallaton rovasti 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Antti Kupiainen

  Olen seurakuntapappi henkeen ja vereen, nyt pienen maalaisseurakunnan kirkkoherra itäisellä Uudellamaalla. Sydämeni on myös Virossa ja Saimaanmaalla. Olen kirkon uskollinen poika, joka rakastaa kirkkoaan, vaikkei se ihan täydellinen olekaan. Kukas meistä olisi?