Talousvinkkien metsästystä

Oma talous kuntoon - sanoi mainos verkkosivustolla. Mietin että totta tosiaan, oma talous. Sehän on se mikä minulle merkkaa. Se on myös se mikä sinulle merkkaa. Oikeastaan sinun taloutesi ei hetkauta minua tai minun talouttani ja toisinpäin, mutta ei ole väärin jakaa tietoa joka hyödyttää kummankin talouksia. Vaikka suomessa ollaankin.

Hyvä, aloitin tämän mainoksen myötä massiivisen säästämisen menoissani. Se meni jopa liiallisuuksiin, en enää tehnyt mitään - säästin vain. Se oli kurjaa elämää, mutta kannatti hetkellisesti tehdä. Kaikki osui mukavasti korona-aikaan, ei olisi muutenkaan voinut "tehdä" mitään. Rahaa jäi säästöön ihan suunnattomasti siihen verrattuna mitä normaalisti olisi jäänyt. Luin eri talousblogeja ja siihen liittyvää kirjallisuutta ja kuuntelin podcasteja jotka pyörivät taloudellisen riippumattomuuden ympärillä, en tehnyt vapaa-ajalla juuri mitään - vain säästin, sijoitin ja opiskelin. Sijoitin kryptoihinkin ja sain mukavan pompun. Etoron kautta, se oli vasta helppoa se. Mutta sanotaan näin että jos olisin tehnyt kaiken vain vuotta myöhemmin, olisin sijoitus sekoiluissani mennyt pahasti metsään, kryptot kun sakkasivat juuri. Onneksi ehdin lunastaa omiani pois kun olivat vielä korkealla - kurssit nimittäin.

Haluaisitko sinäkin kuulla miten pystyin säästämään vain kahdessa vuodessa liki puolet vuosituloistani? Se kuulostaa aivan älyttömältä - tosin kulutukseni ennen oli vielä älyttömämpää. Vielä älyttömämpää on etten ollut tajunnut näitä asioita itse jo 10 vuotta sitten, tai ollaan rehellisiä - olisin voinut tajuta nämä jo 20 vuotta sitten. Viimeisimmän laskelmani mukaan olisin nykyään jo reippaasti miljoonaomaisuuden omaava herrasmies, mutta ehkä joskus myöhemmin sitten?

Jatkoa seuraa...

2 kommenttia

 • Antero Syrjänen sanoo:

  Tämä on mainos, ei blogiteksti. Ja tekstin mukaan mainoksia seuraa jatkossakin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Hyvätuloinen kirjoittaa hyvätuloisille ja unohtaa – työntää tarkoituksellisesti sivuun – sen tosiasian, että suuri osa suomalaisista käyttää tulonsa välttämättömimpään, eikä heille jää, mitä säästää. Ei jäänyt pandemian aikanakaan.

  Mainosteksti, kuten AS. edellä kirjoittaa. Ylläpito voisi poistaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit