Olenko sekoamassa?

Jostain luin jutun, että joku oli jossain sanonut seuraavaa: Kirkko on siksi, että täällä kuollaan! Hirviä, joku puhuu kuolemasta ihmisille, jotka haluavat vain viihtyä, syödä hyvin ja juoda hyvin. Haluaa katsoa viihdettä valkokankaalta, televisiosta, tabletista ja kännykästä. Haluaa matkustaa kaukomaille, surffailla ja varjoliitää.  Välttämätön ja kaiken tämän mahdollistaja on työ, jota ilman näitä hyvyyksiä ei ole. Työ on muuttunut sellaiseksi, että voidakseen selviytyä ihminen tarvitsee kaiken tuon lisäksi auton, jolla pystyy ohittamaan toiset. Pitää olla moottorivene, jolla voi poiketa Ahvenanmaalla päiväseltään.

Mitä se kuoleminen sitten oikein on? Sehän on sellaisissa taloissa, joita nykyisin kannattaa erityisesti rakentaa. Siellä ovat ne, jota puolitankoon liputetulla mustalla autolla kujetetaan sieltä pois. Mistä se ihmismäärä sinne tulee, kun Suomessa on vain muutama kategoria: Lapset ja nuoret, työikäiset ja vanhukset.  Miten sitten sovitetaan usko tai uskonto tähän kuvioon? Vaikeasti, perin vaikeasti. Silmiini tulee kerjäläinen siellä temppelin portinpielessä, joka ojentelee käsiään josko joku huomaisi. Kansa vaeltaa ohi omiat tarpeitaan hoitamaan. Kerjäläinen kerjää, eikö ketään kiinnosta pelastus! Opetuslapset kysyivät Jeesukselta: Kuka sitten voi pelastua? Jeesus vastasi: Mikä on ihmiselle mahdotonta on mahdollista Jumalalle.

Miten uskon Jumalan toimivan? Hän kohtaa ihmiset yksilöinä ja yksitellen. Useasti Hän koskee meidän epäjumalaamme ja osoittaa sen voimattomuuden hädän hetkellä. Raha ei ratkaise, kun kuolemaan johtava sairaus tulee. Pankki lakkaa olemasta ystäväsi, kun velkaannut riittävästi, hän poimii elämäntyösi hetkessä. Korkea asemasi ja hyvä maineesi on mennyttä, jos olet jotenkin kohdellut kaltoin jotain henkilöä, joka voi ilmiantaa sinut ahdistelusta. Vaikka miten elämä olisi varmistettu, näiden edessä olet voimaton.

Kun et näe elämällesi mielekästä merkitystä, silloin sielusi alkaa huutaa hengellistä ravintoa, kuule sitä silloin ja toimi sen mukaan.  Kun antaudut Jeesukselle, niin perustus elämällesi tulee vahvaksi. Saatat olla edelleen sairas ja köyhä ja huonossa maineessa, mutta niiden vastapainoksi saat sisäisen rauhan ja varmuuden sen varassa voi elää köyhänä ja rikkaana, sairaana ja terveenä.

 1. Saarnaaja sanoi jo aikoinaan: ”Parempi kuin pitotaloon on mennä surutaloon, sillä siinä on kaikkien ihmisten loppu, ja elossa oleva painaa sen mieleensä.
  Suru on parempi kuin nauru, sillä sydämelle on hyväksi, että kasvot ovat murheelliset. Viisaitten sydän on surutalossa, tyhmien sydän ilotalossa.” Saarn.7:2-4

  Nykysuomessa elämä ja ihmisen mieli on pirsotutunut moneen tahoon, jossa työminä raataa, että vapaa-ajan minä saa pitää hauskaa. Kaikki tahtovat rikastua, koska sen nähdään tuovan elämän, turvan, yltäkylläisyyden ja ilon.

  Rahassa sinänsä ei ole mitään pahaa, sillä se tuo leivän pöytään, mutta rahanhimo on monen pahan alku ja juuri.
  Kuka enää puhuu, siitä, kuinka elämä valuu hukkaan siltä, joka turvaa elämäänsä yksin tämän maailman aarteisiin? Vääryys asuu meidän kaikkien povella, mutta kuka huutaa avukseen Herraa, kun ahdistukset tulevat?

  ”Muista laupeuttasi, Herra, ja armoasi, sillä ne ovat olleet hamasta iankaikkisuudesta.
  Älä muista minun nuoruuteni syntejä, älä minun rikoksiani; muista minua armosi mukaan, hyvyytesi tähden, Herra.
  Hyvä ja vakaa on Herra; sentähden hän neuvoo syntiset tielle.
  Hän johdattaa nöyriä oikein, hän opettaa nöyrille tiensä.
  Kaikki Herran polut ovat armo ja totuus niille, jotka pitävät hänen liittonsa ja todistuksensa.
  Nimesi tähden, Herra, anna anteeksi minun syntivelkani, sillä se on suuri.
  Ps.25:6-11

  • Mitä lähemmäksi paratiisia elämässä päästään, sitä vähemmän kiinnostaa iankaikkinen elämä. Koska monelle ainoa todistettava asia on tämä elämä ja siitä pitää saada mahdollisimman paljon iloa ja tyydytystä.

Kirjoittaja

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.