Nordea pakkosyöttää asiakkailleen ideologiaa

Olen pyytänyt poistaa verkkopankkini etusivulta sateenkaarilipun. Niin ei tehdä, sanovat.

Miksi pankkikonserni antautuu propagoimaan ideologiaa? Kaikki ideologiat ovat vaarallisia.

Nordeasta vastasivat, että he tahtovat edistää yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta. Näin ovat itsestään sanoneet kaikki ideologiat. Se juuri tekee ideologiasta vaarallisen. Se ei näe virhettä itsessään. Siksi todellisuudessa tapahtuu päinvastoin. Monimuotoisuuden sijaan syntyy yksimuotoisuus. Muodostuu yhden totuuden yhteiskunta. Totalitarismi.

Myös neuvostokommunismi edusti omasta mielestään kaikkea hyvää ihmiskunnalle, eikä nähnyt itsessään mitään vikaa. Siksi se oli vaarallinen ja tappoi lopulta miljoonia.

Nyt ei nähdä pride -ideologiassa mitään vikaa ja se on vaarallista! Jos et näe pride -ideologiassa mitään vikaa tai ongelmaa, olet mukana siinä. Tai vähintään olet kaikkien ideologioiden kasvuunsa tarvitsema hyödyllinen idiootti, kuten Nordean johtokunta vaikuttaisi olevan. Katsot vain sitä, mitä ideologia tahtoo sinun näkevän.

Ei mitään hyvää tämän tien päässä, Suomi.

159 kommenttia

 • Joni Toivonen sanoo:

  Juha Heinilä. Jos et voi todistaa vihjailujasi todeksi, älä vihjaile. Ainakaan minun blogissani. Minä en pidä minkäänlaisesta manipuloinnista tai suhmuroinnista. Puhu suoraan ja totta tai ole hiljaa.

  K-24:n ylläpito on leväperäisellä ja mielivaltaisella toiminnallaan edesauttanut tällaisen some-yhteisön syntyä, jolla on omat sankarinsa, konnansa, puolueensa ja salaisuutensa. Sille syntyy historiansa, sen tulkinnat ja niiden kannattajat ja vastustajat. Minä en haluaisi osallistua sellaiseen. En etsi täältä sosiaalisia kiemuroita. Haluan ottaa kantaa, seurata ja tuoda esiin itselle tärkeitä asioita, that’s it.

  Koskaan ei ole myöhäistä ryhdistäytyä. Yksi tapa lopettaa tämä teatteri olisi, että K-24 myöntäisi virheensä, pyytäisi anteeksi ja antaisi lupauksen noudattaa itsekin omia sääntöjään ja toimia täst’edes kaikin tavoin sen puolesta, ettei yksikään nimimerkki pääse hääräämään tänne.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Korhonen sanoo:

  Juha Heinilä: ”Risto, ei sinun tarvitse tietää.”

  Mielestäni tarvitsee. Kotimaan vastuulla olevassa henkilörekisterissä on minunkin tietojani. Ymmärrykseni tietosuojalainsäädännöstä on, että minun pitää saada tietää, miten rekisterin tietoja hyödynnetään ja kenelle niitä luovutetaan. Jos olen väärässä, niin ok. Jos taas oikeassa, Kotimaalla taitaa olla korjausliikkeen paikka.

  Selvitän asian.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Mielenkiintoinen asia tähän tietojen käyttöön on mistä jotkut blogistit saavat kommentoijan s-posti osotteen lähettääkseen ”paimenkirjeitä”?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Rauli Toivonen sanoo:

  Tässä keskustelu on kulkeutunut Jusu Vihervaaran kautta nimimerkkeihin ja ylläpidon rooliin keskustelujen valvojana.

  Jusu oli todella loistava keskustelija ja asioihin perehtyjä. Ikävä kyllä hän ei sitten jostakin syystä halunnut noudattaa meidän pelisääntöjä. Koin todella myönteisenä hänen kanssaan keskustelut siitä, mitä Raamattu ihan oikeasti sanoo. Joskus oltiin jopa samaakin mieltä!

  Tuosta tässä keskustelussa vilahtaneesta ainutkertaisesta raamatullisesta ilmauksesta ”arsenokoites” saa kyllä halutessaan täsmätietoa kieliasiantuntijoilta. Aihetta käsiteltiin juuri Jusun blogissa, joka löytyy edelleen osoitteessa : https://www.kotimaa.fi/blogit/raamattu-ei-tuomitse-homoutta/

  Blogisti saa todellakin halutessaan kommentoijan sähköpostiosoitteen ja ip- osoitteenkin selville. Aikanaan minun blogeihini ilmestyi saman tyylilajin kommentteja neljällä eri nimimerkillä ja vieläpä samasta ip-osoitteesta. Kun yksi nimimerkki lopetti niin uusi aloitti. Vasta viimeinen käytti sitten vaihtuvaa ip-osoitetta.

  Ylläpidon vaikutusta tai ei, noita nimimerkkikeskustelijoita ei ole enää aikoihin näkynyt. Ja olen ei-kirkollisena Raamattuun luottavana tullut siihen johtopäätökseen, että ilmapiiri täällä on muutoinkin parantunut. Nykyisin enemmän ratkaisee se, mitä sanotaan. Henkilö ja hänen taustansa on jäänyt hiukan vähemmälle huomiolle. Ja näin kai sen pitääkin mennä ?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Rauli Toivonen siis ””Blogisti saa todellakin halutessaan kommentoijan sähköpostiosoitteen ja ip- osoitteenkin selville”” siis kuinka?

  Onko tästä mainintaa käyttäjäehdoissa?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Käyttöehtojen juridiikasta en tiedä. Tuskin meili- tai edes ip-osoitteen julkistaminen blogistin lokitiedoissa merkitsee mitään rehelliselle keskustelijalle, joka seisoo omalla nimellään sanomisiensa takana.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Sähköpostiosoite ja IP-osoite ovat kumpikin henkilötietoja. Niiden käsittelystä säädetään Euroopan Unionin tietosuoja-asetuksessa (GDPR).

   Asetuksen mukaan henkilötiedot omistaa se henkilö, jota ne koskettavat. Kunkin henkilötietoja saa kerätä, rekisteröidä ja käsitellä vain henkilön itsensä suostumuksella ja vain siinä tarkoituksessa johon suostumusta on pyydetty ja se on annettu.

   Käyttöehdoissa tai tietosuojaselvityksessä ei mainita, että käyttäjien sähköpostiosoite ja IP-osoite talletaan järjestelmään ja luovutetaan sivuston muille käyttäjille. Tältä osin palvelutarjoaja käsittelee henkilötietoja huolimattomasti ja tietosuoja-asetuksen vastaisesti.

   Palvelu ei rekisteröintivaiheessa todenna henkilöllisyyttä vahvasti esimerkiksi pankkitunnusten avulla. Kukaan blogisti ei pysty sähköpostiosoitteen ja IP-osoitteen avulla selvittämään kommentoiko joku omalla nimellään vai nimimerkillä. IP-osoitteen haltijan henkilöllisyys on vain teleoperaattorin tiedossa, prepaid liittymää käytettäessä ei edes heillä.

   Nimimerkillä esiintyminen rikkoo sivuston käyttöehtoja, mutta ei ole rikos. Palveluntarjoajalla ei ole keinoja selvittää kuka ei käytä kommentoinnissa omaa nimeään. Palvelun luonne huomioon ottaen vahvan tunnistautumisen järjestäminen on tuskin sen kustannuksista johtuen mielekästä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Korhonen sanoo:

   Onpa Toivosella asenne. Juha Heinilä on toistuvasti uhonnut, kuinka nimimerkkikirjoittajat kyllä napataan. Jos ylläpito todella on tukenut herran salapoliisityötä luovuttamalla tietoja henkilörekisteristä, puhutaan aika vakavasta asiasta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Risto, K24 ylläpito ei todellakaan ole luovuttanut henkilötietoja. Sama tai samat häirikkökommentajat iskivät ”vihervaaran” blogiin. Myös sieltä poistettiin satoja kommentteja K24 ylläpidon avustamana. Sinulla on vilkas mielikuvitus.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Korhonen sanoo:

   Ahaa, hieno homma. Aikaisemmin joku täällä tosin kertoi päinvastaista, eli että kommentoijien osoitteet ja op-osoitteet luovutettaisiin bloggaajalle.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   K24 näyttää blogistille blogiin kommentoivien henkilöiden sähköpostiosoitteet ja IP-osoitteet.

   Osoitteista riippuen blogisti voi päätellä niistä erilaisia asioita. IP-osoite saattaa esimerkiksi paljastaa taloyhtiön osoitteen, työpaikan tai johtaa vankilaan, mielisairaalaan tai saattohoitolaitokseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Korhonen sanoo:

   ”Sinulla on vilkas mielikuvitus.”

   Nyt en ymmärrä, mihin tuo liittyy. Mitä olen mielestäsi kuvitellut?

   Mielenkiintoista, että tässä on nyt Juhan sana Mikon sanaa vastaan. Toisaalta Juhakin on varsin selvästi ilmaissut (ainakin vihjannut) pääsevänsä käsiksi kommentoijien ip-osoitteisiin. Siksi olen taipuvainen uskomaan, että Mikon kertoma on totuus.

   Ylläpito varmaankin kommentoi asiaa viikonlopun jälkeen, odotellaanpa nyt sitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Korhonen sanoo:

   ”Palveluntarjoajalla ei ole keinoja selvittää kuka ei käytä kommentoinnissa omaa nimeään.”

   Olen samaa mieltä Mikon kanssa. Juha, olisi mukavaa että selventäisit meille, miten tuo kertomasi selvitystyö on tapahtunut. Tähän mennessä olen saanut kuvan, että esiinnyt mielelläsi ylivertaisena tietotekniikkaosaajana. Tuntuu oudolta, että kuitenkin tyydyt vain uhoamaan, etkä esitä väitteillesi todisteita.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Risto, on hienoa, että olet kiinnostunut, mutta ihan kaikkea sinun ei tarvitse tietää. Et ainakaan saa niitä minulta netin välityksellä. K24:n ylläpidosta saat tarvitsemasi tiedot . Tosin mielestäni olisi hyvä, jos sopisit jonkun K24:n ylläpidon henkilön kanssa tapaamisen, niin he voisivat sinulle kädestä pitäen opastaa ja kertoa mistä et ymmärrä. Sähköpostikyselyihin tai puhelinkyselyihin tai keskustelupalstakyselyihin ei monikaan halua vastata. On hyvä tietää kuka kysyy ja miksi. Voit myös kertoa, että Juha Heinilä poistaa omalta blogiltaan Jusu Vihervaaran, Mikko Niemisen ja Risto Korhosen kommentit. Voisimme myöhemmin ”neljästään” tavata ja voisi siinä olla jokin Kotimaan henkilö mukana (jos haluavat), niin uskon, että tapaamisen jälkeen hyväksyisin kommenttinne blogilleni. Voisin tarjota pullakahvit tai saunaoluet.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Mikko Nieminen ei tietääkseni lue eikä kommentoi Juha Heinilän blogikirjoituksia, joten hänen kommenttejaan ei ole tarvetta poistaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Mikko Nieminen, sinua koski alusta asti sama poistosäänkö kuin Jusu Vihervaaraa. Nimimerkki Jusu Vihervaara tuli monesti blogilleni häiriköimään, vaikka oli luvan pysyä poissa. Kaikesta huolimatta haluaisin tavata Riston, Mikon ja Jusun. Olen tavannut useita kymmeniä K24:ssä kommentoivia, vaikka monen kanssa ajattelen asioista aivan eri lailla. Tapaamisten jälkeen on paljon helpompi olla kanssakäymisissä eikä tule tarpeetonta yhteentörmäystä, vaikka ajattelisi eri lailla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Korhonen sanoo:

   Juha, minäkään en lue enkä kommentoi blogejasi. Kirjoitat uskonnollista julistusta ja saarnaa, mihin minulla ei ole kiinnostusta eikä tietysti sanottavaakaan. Ja tämä ei tietenkään ole kritiikkiä sisältöä tai muutakaan kohtaan, en vain kuulu kohderyhmään.

   On mahdollista, että joskus kauan sitten olen blogissasi kommentoinut, jos puhe on ollut jostain muusta. Ilmeisesti kuitenkaan en, koska en muista tuollaista kommentin poistoa kokeneeni.

   Minutkin on nyt ymmärtääkseni julistettu nimimerkiksi. Otan arvonimen ylpeänä ja huvittuneena vastaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   ”K24 näyttää blogistille blogiin kommentoivien henkilöiden sähköpostiosoitteet ja IP-osoitteet.” Mikko Nieminen

   Kuinka sinä voit tietää tuommoista kun ethän sinä ole kirjoittanut tänne yhtään blogia ainakaan Mikko Nieminen nimellä? Blogistien joukostakaan ei löydy sinun nimeäsi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Olen kirjoittanut tänne yhden blogikirjoituksen ja tiedän sen perusteella, mitä tietoa blogistit kommentoijista näkevät.

   https://www.kotimaa.fi/blogit/kirkko-avioliiton-pyorteissa/

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Mikko Nieminen,

   Pahoittelen epähuomiotani. En olekaan huomannut, että olit kirjoittanut blogin, kun en ole pitkään aikaan täällä vieraillut. Et ole kuitenkaan kertonut itsestäsi mitään taikka laittanut kuvaasi esille kuten blogistien on tapana.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Korhonen sanoo:

   Oman mokan pahoittelu on hyvä ja kaunis tapa. Se, että heti perään selittää sen tapahtuneen itse asiassa toisen osapuolen syystä, ei ehkä niinkään… 😉

   Oppia ikä kaikki.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Mikko,

  sinulla vaikuttaa olevan hyvinkin paljon tietoa tästä ko tekniikasta. Ehkä tarvitset sitä paljonkin siellä nuorten parissa seurakuntatyössäsi?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Kasvapa nyt jo aikuiseksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   ”Kasvapa nyt jo aikuiseksi.” MN

   Tuon kehoituksen olen kuullut täällä monta kertaa aiemminkin hieman eri tavoin muotoiltuna. Odotinkin että vastaat noin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   En ole varma, miksi olet noin katkera, mutta jotenkin se sopii sinulle.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Mikko,

   tunnemmeko me toisemme jo pitemmältäkin ajalta? Kirjoitat kuin vanhalle tutulle, että katkeruus sopii mielestäsi minulle. Sinä aloit kommentoimaan täällä nimellä Mikko Nieminen suunnilleen samoihin aikoihin kun minä lopetin kommentoinnin? Minä en tunne ketään Mikko Nieminen nimistä evlutkirkon työntekijää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   En halua olla mukana ruokkimassa trollaamista, joten lopetan sinulle vastailemisen tähän.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Mikko Nieminen,

   jos minä olisin trolli niin K24 ei olisi antanut minun kirjoitella tänne reilua kymmentä vuotta. Olen ottanut kantaa monipuolisesti eri aiheisiin. Oletko sinä tehnyt samoin?

   Enpä minäkään täällä enää jatkossa kommentoi juurikaan. Vastasitkin jo ihan tarpeeksi. Kiitos!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Minä ja moni muu K24:ssä kommentoija on tavannut Salmen. Nimimerkillä kommentoijia en ole tavannut.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Juhalle tiedoksi että trollaaminen ei tarkoita nimimerkillä kirjoittamista tai sitä että ei ole tavannut jotakuta henkilökohtaisesti.

   Salme Kaikusalon tapa kirjoittaa aiheeseen kuulumattomia ivallisia kommentteja, joiden tarkoituksena on saada toinen hermostumaan, on määritelmällisesti trollaamista. Sellaista en halua ruokkia vastaamalla näihin viesteihin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Mikko,

   eivätköhän en ole täällä aivan muut jotka kirjoittavat ivallisia kommentteja. Turha hermostua aiheetta. Enhän minäkään hermostu sinulle.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Korhonen sanoo:

   Kun tämä nyt tuli puheeksi… Mikko, jäitä hattuun. Olen kanssasi täysin samaa mieltä trollaamisesta ja tietyn henkilön kommentoinnin tyylistä. Lisään jatkoksi huomion siitä, että samainen henkilö suosii hit and run -tyyppistä trollaamista. Helpoimmalla pääsee, kun antaa vain olla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Salme. ”Mikko,

   eivätköhän en ole täällä aivan muut jotka kirjoittavat ivallisia kommentteja”.

   Minä kyll vähän puolustaisin Salmea, joka on aina asiallinen ja kohtelias.

   Jos tahdot ikävällä tavalla ja epäkohteliaasti komentoivien nimiä niin Seija Rantanen ja Kimmo Wallentin ovat sellaisia. Viesteissä ei juuri ole substanssia, mutta aina jotain henkilöön käyvää ikävä huomauttelua. Minus sellainen ei häiritse, mutta tyhmähän se kyllä on.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Ei näköjään häiritse. Tulitpa taas maininneeksi kahden henkilön nimet.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Pentti. ”Tulitpa taas maininneeksi kahden henkilön nimet”. Juu, on molemmist kokemusts. Nimet mainitsin konkretian takis, kuka vanhan ymmärtä, mitä trkoitan kun seuraa näiden kahden muiden tökkimistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Täällä K24ssä sattuu ja tapahtuu.. Kävin eilen katsomassa vanhoja blogejani, joista viimeinen on kirjoitettu vuosi sitten. Hämmästykseni oli suuri, kun huomasin että eräs täällä hyvin paljon ja kärkevästi kommentoinut henkilö oli käynyt pläjäyttämässä yhden päivän aikana 32 eri kommenttia kolmeen blogiini. Siis vuoden, puolentoista, jälkeen siitä, kun blogit ja aiemmat viimeiset kommentit on kirjoitettu. Siirsin kaikki 32 kommenttia roskakoriin.

  Osoittaa melkoista viitseliäisyyttä harrastaa moista provokaatiota. Kyseessähän on ilmiselvä kiusanteko. Minua kyllä säälittää tuommoisen ahkeruuden omaava henkilö. Tässä yksi syy lisää, miksi en enää ole kommentoinut tänne yli vuoteen muuta kuin satunnaisesti muutaman kerran.

  Iloista kesää!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Viitseliäisyyttä on todella montaa sorttia, ja sinun kohdallesi on osunut sellaista kolkompaa mallia. Olen kokenut vähän samanlaista, kun pysäyttelin keskustelun ”jo” muutaman sadan puheenvuoron jälkeen. Ylläpito antoi oikeuden lopettaa, vaikka oli saanut ihan valituksenkin asiasta.

   On olemassa keino pysyvästi päättää keskustelu. Nimittäin kun ottaa rastin pois kohdasta ”salli keskustelu”. Sellainen löytyy muokkaustilassa olevasta blogista kommenttien yläpuolella olevasta laatikosta ” keskustelu”.

   Ikävä, että olet Salme tympääntynyt täällä käytäviin jutusteluihin. Olisi ihan kiva lukea jatkossa myös sinun kommenttisi. Meitä Raamattuun luottavia kun ei ole missään liian suurta joukkoa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Raulilta erinomainen kommentti, kiitos! Nuo häiriköt työllistävät turhaa.

   Hyvää kesää Salmelle ja Raulille!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Korhonen sanoo:

  Jonille kiitos ja anteeksi. Kommentoinnin ryöstäytyminen ties vaikka mihin sfääreihin lienee turhauttavaa. Kaikki meistä tietenkin pitävät kommentointiaan tärkeänä, joten kiva kun sallit sen 😉

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sami Paajanen sanoo:

  Rauli kuulu kristikunnan ulkopuolella olevaan lahkoon jolla on oma raamatun väännös. jehovan todistajat omistavat ainoan oikean tulkinnan raamatusta ja tätä koko harhaoppia johdetaan auktoritäärisesti Amerikasta. Jehovalaiset eivät luota raamattuun vaan oman lahkonsa oppiin. Kiva, että Rauli keskustelee täällä ehkä hän löytää oikean Vapahtajan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Korhonen sanoo:

   Paljonko ja millaisia eroja sopii olla, että kelpaa oikeaoppisten joukkoon? Jehovantodistajat ovat mielestäsi väärässä. Onko katolisen kirkon tulkinta oikea? Entä erilaisten ortodoksikirkkojen? Mormonien? Lestadiolaisten?

   Kysyn siis ihan vakavissani. Olen miettinyt asiaa tältä kannalta: Jeesus-pohjaisia suuntauksia/kirkkoja/lahkoja on ilmeisesti tuhansittain. Syyn täytyy olla se, että kunkin mielestä kaikkien muiden meno on pielessä ja pahimmillaan uhkaa pelastusta. Mistä tuntee sen oikean?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Korhonen. ”Syyn täytyy olla se, että kunkin mielestä kaikkien muiden meno on pielessä ja pahimmillaan uhkaa pelastusta”.

   En sanoisi että kaikkien mielastä muiden meno on pielessä tms. mutta esim jehovan todistajaat ja Mormoonit eivät ole tällaisten pelastususkoa opettavien listalla, adventistit kyllä. Muuten kyllä uskosin, että toleranssia ja sympatiaakin riittää muita kohtaan. Itse olen aina työskennellyt kaikenlaisissa vanhoissa ja vapaissa kirkoissa. ja herätysliikkeissä. Tätä sanotaan yhteiskirtilliseksi tavaksi toimia. Se edellyttää, että jaksaa välttävästi perehtyaä kaikkien opetuksiin ja tapoihin toimia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Sami Paajanen sanoo:

  Risto, tuohon helppo vastata. Yhtenaisen konsiilien päätökset ovat sitovia, siinä yleinen raja.

  Ilmoita asiaton kommentti