Nainen – kauniinpi sukupuoli

Jaakob rakasti Raakelia; niin hän sanoi: "Minä palvelen sinua seitsemän vuotta saadakseni Raakelin, nuoremman tyttäresi". Laaban vastasi: "Parempi on, että annan hänet sinulle, kuin että antaisin hänet jollekin toiselle; jää luokseni". Jaakob palveli siis seitsemän vuotta saadakseen Raakelin, ja ne tuntuivat hänestä muutamilta päiviltä; niin hän rakasti häntä. (1. Moos. 29:18‭-‬20 / FB38)

Meistä jokainen tietää kauniinman sukupuolen tarkoittavan naisia vai tarkoittaako?

Miten sinusta naiset eroavat miehistä?

Kelpo vaimon kuka löytää? Sellaisen arvo on helmiä paljon kalliimpi. (Sananl. 31:10 / FB38)

 

55 kommenttia

 • ismo malinen sanoo:

  ”Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.” 2.Kor.5:20-21

  Kaikenlaista kalaa on jäänyt verkkoon… Jumala lähettiläät ovat monenmoista porukkaa… Vankilaan lähetetään romuluista Jumalan porukkaa… Kirkko kahveilla voi myös istua entisiä murha miehiä…Ja porttoja… Pantterin on mahdotonta muuttaa pilkkujaan… Ihmisiä on moneen lähtöön myös seurakunnissa.

  Olisi hyvä, että emme tuntisi enää toisiamme lihan mukaan, vaan tuntisimme toisemme vain Kristuksessa, sillä olemme kaikki kuolleita synnin tähden, mutta herätettyä Kristuksen tähden. Jumala näkee meidät vain Kristuksen kautta, miksi emme siis mekin katselisi toisiamme samoin?

  Eli Ihan sama millaisiin vaatteisiin lihamme… mutta on kuitenkin hyvä kunnioittaa ja rakastaa toisiamme, jopa niin, että noudatamme hyviä tapoja, emmekä loukkaa niitä, joilla on heikko usko. On myös hyvä asettua toisen asemaan ja samalla pyrkiä hillitsemään omaa turhamaisuutta. Aika on itsekeskeinen ja omahyväinen, ja se myös näkyy ja kuuluu kaikkialla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  ”Murhamiehet” ja ”portot” jotenkin verrannollisia ? Unohtuiko ”porttojen” asiakkaat ? Hehän ylläpitävät ilmiötä.

  Mistä tietää, onko jollakin ”heikko usko” ? Ja siis pukeutumiskoodi sen mukaan ? Jos kaikki pitäisi ottaa huomioon, on parempi olla menemättä. Ei tarvitse olla ihmisten orjia.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Charlotta, kiitos hyvistä kommenteista. 

   Ehkä reakoit turhan herkästi johonkin sanamuotoihin, mutta asiaa kirjoitat. Ihan monenlaisia ihmisiä kirkossa on. Taustat ovat monenlaiset. 

   Hyväksymmekö muut? Kuinka suvaitsevia todella olemme?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pirjo Pyhäjärvi sanoo:

  Juha, olet löytänyt kivan ja omaperäisen tavan kirjoittaa näitä blogeja! Aloitat siteeraamalla Raamattua, sitten tulee ehkä oma pieni kommentti ja lopuksi suora kysymys lukijoille kommentoitavaksi. Keskustelu tosin usein lähtee syrjäpoluille, mutta ehkä se ei haittaa. Jään odottamaan seuraavaa kiperää kysymystä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit