Muutamat kirkolliskokousedustajat haluavat laillistaa haureuden harjoittamisen - Mitä sanoo Jumala?

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, Mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi. Ja mies jättää vanhempansa ja yhtyy vaimoonsa (=feminiini eli nainen) ja vaimo liittyy mieheen ja he tulevat yhdeksi lihaksi ja lisääntyvät.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa Raamatun auktoriteettia, jossa selkeästi todetaan, että samaa sukupuolta olevien seksisuhde on haureuden harjoittamista. Jerusalemin kokouksesta (Apostolien teot 15. luku) saakka on meitä kehotettu välttämään haureutta. Nyt jotkut kirkkomme korkeimman päättävän elimen, kirkolliskokouksen, edustajat jälleen kerran puuhaavat aloitetta samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseksi tai siunaamiseksi. Eli Jumalan siunauksen pyytämistä haureuden harjoittamiselle. Miten he kehtaavat! Eivätkö he todellakaan näe kuinka Jumalan tahdon vastaista sellainen aloite on? Ja asiasta on kirkolliskokous jo päättänyt vuonna 2018.

Euroopan Unioni laittaa uhkavaatimuksia Unkarille, joka lastensuojelun nimissä kieltää homoseksuaalisuudesta opettamisen lapsille, jotta lapset voisivat kasvaa ilman seksuaalista aivopesua. Onko EU sittenkin sielunvihollisen palveluksessa? Saksalainen EU:n johtaja haukkuu ja arvostelee Unkaria. Mitä sitten seuraa? Saksassa valtavat tulvat tappavat kymmeniä ihmisiä. Luonnonvoimat, jotka selitetään ilmastonmuutoksella, mutta kuitenkin ovat yhtä suuret tulvat kuin 50 vuotta sitten. Millä ne silloin selitettiin?

Ystäväni Pauli Pyhtinen, jolla on vahvaa profeetallista armolahjaa soitti ja käski lukea Jesaja 24, joka kertoo karua kieltä, Jumalan puhetta.

Siellä sanotaan mm että Herra hävittää maan ja autioittaa sen. Maa kulottuu (siis palaa) ja kuivuu, maanpiiri riutuu ja kuivuu. Maa muuttuu saastaiseksi jalkojen alla, sillä sen asukkaat ovat hylänneet lain , rikkoneet käskyt, tehneet tyhjäksi ikuisen liiton. Kaupunki on kukistunut, se on sekasorron vallassa. Taivaan akkunat aukenevat ja maan perustukset järkkyvät, maa järisee, maa järisee, maa aaltoaa ja huojuu, maa aaltoaa ja sortuu, maa horjuu kuin juopunut, vaappuu kuin vartiolaiva tuulessa. Raskaana sitä painaa sen rikkomus, se kaatuu eikä enää nouse.  Jäljelle jääneet aloittavat ylistyksen, he iloitsevat ääneen Herran suuruudesta. Huutakaa siis lännessä ja vastatkaa huutoon aamunkoiton suunnalta, kunnioittakaa Herraa. Maan ääriltä saakka me kuulemme laulujen kaikuvan ylistykseksi Vanhurskaalle!

Olemme siis maailmanlaajuisen herätyksen edessä! Ryhdistäytykää kirkolliskokousedustajat, ja pelätkää Jumalaa, sillä kysymys on elämästä tai kuolemasta.

Tämä kirjoitus ei koske maallisia ihmisiä, ainoastaan Jeesukseen uskovia veljiä ja sisaria.

228 kommenttia

 • Riitta Sistonen sanoo:

  Kari R., en ärähtänyt enkä ole ahdistunut yhtään mistään. Kummallista miten taaskin tulee jo heti tämä että minä olen sitä tai tätä. Huomaatko nyt että taas määrittelet minua?

  Syy kyllä on olemassa tähän vastakkainasetteluun ja se on se, ettet perustelut etkä perustele kantojasi. Sitä sinä et myönnä. Mutta nyt annetaan asian olla. Meidän välinen keskustelu ei vain toimi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Kari P., kiitos ymmärtämyksestä. Anteeksipyyntö on aina paikallaan, kun myöntää ettei ole täydellinen. Odotin toiselta Karilta perusteluja Raamattua koskeviin asioihin ja kantoihinsa. En niitä saanut. Sen sijaan henkilöön meneviä kommentteja. Halusin keskusteltavan asioista, mutta siitä ei sitten tullut mitään.

  Mutta näillä mennään. Vajavaisia ollaan kukin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Samoin minäkin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Kävin tämän blogin kommentit läpi ja todellakaan et ole kysynyt minulta oikeastaan mitään vaan ainoastaan ”vastaillut” ja saarnannut”. En edes tiedä, mitä ihmeen perusteluja olet odottanut ja mihin? Kuitenkin edelleen syyttelet minua siitä, etten perustele…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Kari R., sinä kysyit esim. 10 käskystä ja himosta ja minä vastasin asiallisesti niin kuin olen asian ymmärtänyt. Sinä syytit minua vain oikeassa olemisesta ja ylimielisestä asenteesta kun kehotin lukemaan Raamattua. Mitään perusteluja siihen, miksi vastaukseni tyrmäsit, ei sinulta tullut. Haukuit vain näkemyksensä ilmaisevan henkilön eli minut.

  Onko nyt kyllin ymmärrettävää? Sinä käännät kaikki asiat päin vastoin kuin ne olivat. Aina yrität vierittää syyn toiselle. Joko väärin ymmärtäminen ja nyt taas etten kysynyt mitään. Minä kyllä kysyinkin. Kysyin perusteluja. Mutta niitähän sinulla ei ole.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Ok. Hyvää kesän jatkoa sinulle.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Erkki O Auranen

  Olen kaivosinsinööri ja pappikin jo kohta 20 vuotta. Kokemusta on kansainvälisestä kaupasta, sillä olen allekirjoittanut vientiprojektisopimuksia seitsemällä eri kielellä ja toiminut kaupallisena attasheana Pekingin suurlähetystössämme hoitaen metallisteollisuuden vientiä Kiinaan ja Pohjois-Koreaan. Konepajayrittäjänä yritykseni meni konkurssiin 1980 ja olin 27 vuotta ulosotossa varattomana kokien kaikki sen elämän "ihanuudet", mm 22 vuotta konkurssin jälkeen täysi-ikäisten lasteni omaisuuksien (asunto auto, kesämökki) ulosmittaukset sivullisen ulosmittauksena, vaikka lapset olivat 2-9 vuotiaita yrityskonkurssini ajankohtana. Olen kirjottanut viisi kirjaa, mm Kiinakaupan käsikirja, Kirjeitä niille, jotka unohtavat oikean tien, Henkivaltojen Taistelu Suomessa, Tutustu Pyhään Henkeen, Strangling the North Koreans. Radio- ja TV-ohjelmia olen tennyt useita satoja mm Radio Dei, Radio Patmos ja Taivas TV7 kanaville.