Muista maksaa jäsenmaksusi

Kevät on eri järjestöjen jäsenmaksulaskujen aikaa. Juuri äsken näppäilin pankkiin erään pienen kristillisen yhdistyksen tämän vuoden jäsenmaksun. Kolmekymppiä lähti hyvään kohteeseen.

Omalle kohdalleni ei koidu suuria määriä näitä laskuja, mutta aina ne pysäyttävät. Vuosittain on tilinteon ja muistelun hetki. Joskus kun olen liittynyt jäseneksi, on siihen ollut jokin hyvä syy. Aina uudelleen tulee punnittua jäsenyyttä ja myönnän, että nuukuus käy myös mielessä. Siitä huolimatta olen edelleen muutaman yhdistyksen tai järjestön jäsen, joille maksan vuosittaisen pienen jäsenmaksun.

Tänä vuonna jäsenmaksujen tärkeys korostuu. Kristillisten toimijoiden talouteen tulee kuoppia esimerkiksi siksi, ettei kolehteja kerätä nyt striimattavissa jumalanpalveluksissa. Nyt on siis hyvä sauma tukea tärkeitä hankkeita.

Vaikkei jostain saisi itselleen suoraan mitään hyötyä, maksamalla pienen laskun tukee kyseisen toimijan työtä. Muutamalla kympillä voi mahdollistaa omalta osalta työn jatkuminen. Tänä vuonna en erikseen arvioi jatkamista, vaan maksan laskut kiltisti. Alunperinkään en ole lähtenyt tulemaan itselleni vähemmän tärkeitä kohteita.

Toinen asia on säännöllinen kuukausilahjoitus. Sekin voi mietityttää näin epävarmana aikana, mutta mikäli millään on mahdollista, rohkaisen jatkamaan sitäkin ja voihan myös aloittaa uuden kohteen tukemisen. Ja onhan kertalahjoituskin tärkeä. Vielä ehtii osallistua Yhteisvastuukeräykseenkin. Pistäisitkös kympin matkaan?

Kaikenlaisen avun ansaitsevat niin lähetystyö, kotimainen toiminta kuin luontokohteetkin. Elämä kuitenkin jatkuu. Niinpä muistutan nyt minua ja sinua: Muista maksaa jäsenmaksusi! Ja mieti muita tapoja osallistua.

1 kommentti

 • Tarja Parkkila sanoo:

  Kyllä kyllä..

  .Valtionvero, kunnallisvero, arvonlisävero, autovero, liikennevakuutus, kotivakuutus, yhtiövastike, autopaikka, sähkölasku, vesilasku, puhelin ja netti, ruokalasku + kengät, vaatteet, taloustarvikkeet, terveys- ja apteekki kulut, bensalasku……..autonkorjaus………renkaiden vaihto…………

  Jäsenenä Elämässä ja elämä on kallis.

  Eikä kuolemakaan halpa ole.

  Hautapaikka, seurakuntalon vuokra, haudankaivuu, haudan peittäminen, arkku ja liinavaatteet, sukat ja mekot, havut ja kukkakaupan laskut, hautaustoimiston palvelut, kuljetukset ja opastukset, arkun kannot, ruokapalvelu, kahvitus palvelu, etc. Se on monta tuhatta.

  Pakko säästää, että pystyy kuolemaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Antti Kupiainen

  Olen seurakuntapappi henkeen ja vereen, nyt pienen maalaisseurakunnan kirkkoherra itäisellä Uudellamaalla. Sydämeni on myös Virossa ja Saimaanmaalla. Olen kirkon uskollinen poika, joka rakastaa kirkkoaan, vaikkei se ihan täydellinen olekaan. Kukas meistä olisi?