Miksi kamppailemme?

Eräällä työpaikalla oli tapana laittaa aforismeja ilmoitustaululle. Joku oli laittanut seuraavan: Jos sinulla ei ole mitään tekemistä, älä tee sitä täällä. Yksi parhaista oli seuraavanlainen: Jos väittelet idiootin kanssa, varmistu, ettei hän tee samoin. Myös huutokauppatilanne kirvoittaa ihmisestä helposti esille taistelijan, joka kamppailee viimeiseen rupiaan asti, saadakseen itselle harmia. Muistan nuoruudesta tilanteen, kun osallistuin huutokauppatilaisuuteen. Eräs vähän maistellut mies huusi itselleen lastenvaunut. Kohta huutonsa jälkeen ikäänkuin realismi palasi hänen elämäänsä ja hän ihmetteli isoon ääneen: Mitä minä näillä oikein teen. Toisen maailmansodan yhtenä ratkaisuhetkenä pidetään Kurskin mutkan panssaritaistelua. Panssarit olivat kai tasaveroisia ja käyttäjät yhtä taitavia, joten äkillistä päätöstä ei saatu aikaan. Mikä sitten ratkaisi asian? Kyky valmistaa panssarivaunuja! Siperian vaunujunat pitenivät ja Saksan lyhenivät, kunnes savuavat panssarit lakkasivat savuamasta toisella puolella.

Miksi näitä pähkäilen? Mietin aikaa jolloin kristikunta piti Raamattua Jumalan ilmoituksena ihmiskunnalle. Aikaa jolloin kirkkoon käveltiin kengät kädessä ja ne laitettiin jalkaan kirkonmäellä. Aikaa jolloin papit olivat miehiä. Aikaa jolloin vihittiin mies ja nainen avioliittoon. Aikaa jolloin ei niin helposti voinut erota ja löytää uutta verta. Aikaa jolloin lapset kastettiin. Aikaa jolloin kylvettiin siementä siunaten. Aikaa jolloin oltiin kiitollisia vuodentulosta. Oltiinko silloin onnellisia? Ehkä ehkä ei, mutta silloin tiedettiin kaikessa olevan yliluonnollinen osa, jota emme pysty ohjailemaan. Silloin aforismiksi tuli: Synti on kansan häpeä!

Eräänä päivänä joku heräsi ja huomasi epäkodan, ensin yhden sitten toisen ja viimein päädyttiin täysremonttiin. Meillä on selittävä sana, joka on tullut tärkeäksi: Muutosvastarinta! Kaikki siis voidaan muuttaa ja saadaan muuttaa ja halutaan muuttaa, kunhan muutosvastarinta saadaan juuritettua pois. Nyt on suuri kysymys siinä: Onko muutosvastarinta vain ilkeyttä ja jääräpäisyyttä? Voi olla sitäkin! Mutta uskooko kukaan, että konservatiivin motiivina olisi kansan hyvinvointi Kaikkivaltiaan edessä? Vai onko kurskinmutka keskellämme, jossa vain mitataan voimia ja kestävyyttä? Onko kukaan miettinyt sitä, että vieläkin on mukana muuttuja X Jota emme tahtoisi ottaa huomioon. Oi Herra siunaa Suomen kansa!

Mikä nyt neuvoksi? Olisiko nyt niin, että kirkon tai muun yhteisön oppi ei enää kanna perille? Olisiko kilvoituksen tultava henkilökohtaiseksi? Olisiko niin, että pidämme kukin oman avioliittomme kunniassa ja antaisimme toisen palvelijalle vapaat kädet tehdä oman päänsä mukaan eli kukin omalla tavallaan? Se on kai jo tullut selväksi, että itsensä muuttaminen on vaikeaa ja toisen muuttaminen mahdotonta. Lasketaan aseet niistetään nenä ja paikataan rikkimenneet housunpolvet ja eletään ihmisiksi. Kuunnellaan julistajaa, jolta saamme sitä evästä, jota tarvitsemme. Lopetetaan lusteiden tukistelu puolin ja toisin siis hyödyttömänä asiana.

69 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti eipä niin kääntyminen riitä, Jeesus saarnasi ”tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi”, siis kun kääntyy eli tekee parannuksen ei todellakaan riitä vaan tulee uskoa evankeliumi.

  Mitä tarkoittaa evankeliumin uskominen käytännössä, ottaa lapsenkaltaisesti sen eli niin kuin Jeesus selkeästi Sanoo

  Matt. 18:3 ja sanoi: ”Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan.

  Uskon tulee olla lapsen uskon kaltaista,.

  Mitä tämä lapsen uskon kaltaisuus tarkoittaa, juuri sitä että minkä Jumala Sanoo se tapahtuu. Otetaan vaikka Jumalan rauha eli Jumala lupaa rauhansa lapsilleen, niin mikä voi saada Jumalan lapsen rauhattomaksi eli vaikka hermostumaan, ei mikään ulkopuolinen asia eli ei esim toisten ihmisten teot tai sanat, Jumalan rauha on kaikkea ylempi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Lainaan Vilhelmi Malmivaaraa: ”Ja mikäs on nyt tämä lapsen oikeus? Saada itkeä puutteitansa, saada sairastaa vaivojansa, saada sellaisena asettua kaikkitietävän Jumalan eteen, joka hänen tarpeensa ja vaivansa tuntee, ennen kuin hän rohkenee valittaakaan. Hänellä on siis Jumalan tahdon ja hoidon alle alentuneena lapsena oikeus Jumalaa hädässänsä avuksi huutaa.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti saat uskoa ketä haluat, Lutheria, Malmivaaraa tai ketä tahansa, mutta Jumalan lapsi uskoo Isää, sitä on lapsena olo.

  En lapsen uskoisena mene keltään muulta kysymään koska tiedän Isän tietävän ja ohjaavan oikealla tiellä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Jumalan lapsi uskoo Isää, sitä on lapsena olo.” Jumalan lapsi tarvitsee Isää, sitä on lapsena olo. Lapsena olemiseen kuuluu uhmaikäkin, siihenkin tarvitaan Isää. Ketä lapsi muuten uhmaisi kasvaakseen vahvaksi ja vapaaksi?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ari, olen joskus keskustellut samaan tapaan puhuvan ja opettavan kanssa ja hän opetti, että Kristus ohjaa ihmisen lain luokse, niin, että ihminen alkaa noudattamaan lakia sydämestään. Minä taas opetin hänelle, että laki ohjaa ihmisen Kristuksen luokse, joka on lain loppu, koska Hän ottaa minun kuormani pois ja antaa minulle Elämän Armosta ja täyttää lain minussa. En siis vaella enään lain alla, vaan armon.

  Kummatkin opetukset löytyvät Raamatusta, mutta ne ovat tosiaan vastaan.

  Jeesus kierteli kansan seurassa, ja joutui monesti mukaan uskovaisten kiistoihin, niinpä Fariseukset, jotka olivat parhaita uskovaisia ja lakiin nähden moitteettomia, pitivät Jeesuksen opetuksia kuitenkin harhaoppina. Mistäköhän tuo johtui?

  Fariseukset siis opettivat lain mukaan ja katsoivat olevansa esimerkillisiä, koska Jumala oli antanut heille Mooseksen lain, jota noudattamalla heidät vanhurskautettaisiin eli tehtäisiin täydelliseksi Jumalan edessä.

  Jeesus kuitenkin sanoi heille: ”Jos te olisitte sokeat, ei teillä olisi syntiä; mutta nyt te sanotte: ’Me näemme’; sentähden teidän syntinne pysyy”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen:””Minä taas opetin hänelle, että laki ohjaa ihmisen Kristuksen luokse, joka on lain loppu, koska Hän ottaa minun kuormani pois ja antaa minulle Elämän Armosta ja täyttää lain minussa. En siis vaella enään lain alla, vaan armon.””

  Ymmärrätkö edes mitä itse opetat, siis mikä ihmeen laki muka meitä pakanoita ohjaa mihinkään, ei laki ole meille.

  Toisaalta kun kerran näin opetat, laki ohjaa Kristuksen luokse, niin miten ihmeessä tämä tapahtuu, kasteessako vaiko sen jälkeen, jos jälkeen niin mitä kasteessa sitten tapahtuu jos ihmisen täytyy mennä Kristuksen luokse? Siis kerroppa nyt sitten kuinka ymppäät tähän opetukseesi vauvakasteen?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ari, mistä tiedät, että olet rikkonut Jumalaa vastaan? Etkö ole lukenut, että lain kautta ihmiselle tulee synnin tunto?

  Kristukseen kastaminen on Jumalan tekemään uuteen liittoon syntymistä. Mikä on syntynyt lihasta, on liha. Mikä taas on Jumalasta (ylhäältä) syntynyt on Henki. Kysymyksesi ja ihmettelysi tekee sinusta Nikodeemuksen kaltaisen. Oletko varma, että Nikodeemus ymmärsi mistä Jeesus puhuu? Nikodeemus oli Fariseuksena ja Israelin opettajana ja hallitusmiehenä tottunut ajattelemaan kaikkea syyn ja seurauksen kautta, eli kun ihminen tekee tai jättää tekemättä, niin sen mukaan saa palkan, eikä ymmärtänyt, kun Jeesus puhuu syntymästä, joka taas ei ole mitään tekemistä.

  ”Mutta oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä. Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: ”Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa.” Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa”. Nikodeemus sanoi hänelle: ”Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?” Jeesus vastasi: ”Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä. Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt.” Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: ”Kuinka tämä voi tapahtua?” Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä! Joh.3:1-10

  Jumala synnyttää itselleen lapsia Hengen mukaan ja me näemme sen, mutta emme ymmärrä mistä lapsia tulee ja kuitenkin sanoo: Joka ei synny vedestä ja Hengestä, se ei voi päästä Jumalan Valtakuntaan sisälle. Tuo on toteamus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen edelleenkään et vastaa selkeään kysymykseen, kuinka laki voi ohjata ihmistä Kristuksen luo JOS kerran kasteessa on jo ”puettu” Kristus ylle?

  Siis kuinka voidaan luvata kasteessa jo kaikki ja silti jotain ”täytyis tehrä”?

  En muuten ole ”lain ohjaamana” tullut uskoon, vaan hädässäni HUUSIN Jumalalta apua omaan toivottomuuteeni ja voimattomuuteeni HUUTAEN:”RAKAS JUMALA AUTA JA ANNA VOIMIA JATKAA JA JAKSAA ETEENPÄIN”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen tuot esille synnintunnon, mitä tämä tarkoittaa?

  Kun ihminen saa piston sydämeen eli synnintunnon niin onko hän JO Jumalan yhteydessä vai erossa?

  Kuinka tuossa tilassa tulee toimia, kääntyä Jumalan puoleen vai miten?

  Jos synnintunto on merkki Jumalasta erossa olemisesta ja ihmisen tulee kääntyä Jumalan puoleen (mennä Kristuksen luo), niin kuinka voi mitään vanhaa ottaa mukaan kun kerran Jeesus selkeästi Sanoo:

  Matt. 9:17 Eikä uutta viiniä lasketa vanhoihin leileihin. Silloinhan nahka halkeaa, viini valuu maahan ja leilit ovat pilalla. Ei, uusi viini lasketaan uusiin leileihin. Silloin molemmat säilyvät.” Mark. 2:22 Eikä kukaan laske uutta viiniä vanhoihin leileihin. Silloinhan viini rikkoo ne ja sekä viini että leilit menevät hukkaan. Ei, uusi viini on laskettava uusiin leileihin.” Luuk. 5:36 Jeesus esitti heille vielä vertauksen: ”Ei kukaan leikkaa uudesta viitasta paikkaa ja ompele sitä vanhaan viittaan. Silloinhan uusi viitta menee pilalle eikä myöskään uudesta kankaasta otettu paikka sovi vanhaan. Luuk. 5:37 Eikä kukaan laske uutta viiniä vanhoihin leileihin. Silloinhan uusi viini rikkoo leilit, viini valuu maahan ja leilit ovat pilalla. Luuk. 5:38 Ei, uusi viini on laskettava uusiin leileihin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Hyvin kysyt, se täytyy myöntää, niinpä vastaan kysymyksellä: Kuinka kukaan voi huutaa avukseen Jumalaa, jollei usko, että Jumala on?

  Jumala on tehnyt uuden liiton ja purkanut vanhan. Sen tähden puhumme Vanhasta testamentista ja Uudesta testamentista. Vanhaitestamentti on vahvistettu Kristuksen saattamaan työ kautta loppuun ja Uusiliitto on astunut voimaan Kristuksen verenkautta. Tuon Liiton Jumala on solminut ihmisen kanssa ja se vahvistetaan kasteessa.

  Kun ihminen kastetaan, niin kaikki ne lupaukset, jotka Jumala on luvannut ihmiselle Uuden liiton kautta, astuvat voimaan, kuten perimisoikeus. Nyt odotamme perintöä, joka on valmistettuna meille Taivaassa. (Näin siis Raamattu opettaa) Olemme ja elämme toivossa, joka on vahva Kristuksessa, eikä omissa teoissa.

  Kaikki on Uskon kautta, joka taas tulee ja syntyy Sanan kautta. Apostoleista lähtien on kastettu ihmisiä Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen. Vanha on kuollut ja uusia astunut voimaan. Se liitto joka oli lain kautta (se joka täyttää lain on saava sen kautta elämän) loppui, koska se oli käynyt rikkomusten paljouden ja lihan heikkouden tähden voimattomaksi ja Jumala näki hyväksi asettaa uuden lain, joka tulee Jumalan Pojan Uskon mukaan.

  Kristitty siis vaeltaa uskonlain mukaan.

  Synnintunto on merkki lain voimasta, ja Pyhä Henki toimii herättämällä ja kääntämällä ihmisen näkemään, että kaikki ei ole kunnossa ja ihminen huomaa kulkevansa pois päin Jumalsta, eli ihminen tunnistaa synnin ja tunnustaa sen. Jo tämä on Jumalan teko ihmisessä. Vain uskova ihminen toimii näin, sillä vain uskova ihminen kääntyy Jumalan puoleen. On varmaa, että vauvana kastettu, joka on saanut lapsena oppia tuntemaan Kristuksen kautta Jumalan ja sitten vanhempana eksyy omille teilleen ja saa piston sydämmeensä omien polkujensa pimeyden tähden ja tulee katumukseen ja sen kautta takaisin Herran eteen, ei tee sitä sen tähden, ettei usko vaan sen tähden, että uskoo Jumalan olevan.

  On Raamatun ilmoituksen mukaan harhaa erottaa vesi ja Henki. Kun ihminen kastetaan vauvana, niin hänelle annetaan Lahjaksi kaikki Jumalan lupaukset.

  On taas täysin eri asia, kun pakana, joka ei ole koskaan kuullut lapsuudessaan Kristuksesta ja sitten saa kuulla ja uskoo kuulemansa, ja hänet kastetaan niin, hän saa saman Lahjan, kuin se, joka on jo vauvana kastettu. Näin se menee Raamatun mukaan.

  Lapsi kasteen halveksiminen kertoo vain siitä harhasta, minkä jotkut ovat keksineet saattaakseen ihmisen epävarmuuteen siitä, minkä Lahjan Jumala on ihmiselle kasteessa valmistanut. Kasteen tulee antaa olla sellaisenaan Jumalan Lahja, joka ihminen saa kun hänet kastetaan Kristukseen. Uskon kautta on kaikki, niin myös Kristillinen kaste, sillä uskosta uskoon on seurakunta kastanut ihmisiä ja opettanut Kristusta maailmalle.

  Uuteen leiliin ei siis voi laittaa mitään vanhaa, koska vanha lakiliitto ei siis enää päde, eikä sitä saa laittaa Uuden liiton päälle, koska se ei ole enää voimassa. Ne jotka luottavat lakiliittoon, saavat sen mukaan palkan, joka on kuolema. Uusi liitto taas on Pelastuksen lIitto Kristuksen kautta. Elämä on vain Uuden liiton lupauksen mukaan, nyt toivossa, mutta kerran näkemisessä, kunhan vain pysymme Jumalan Pojan Uskossa.

  Saatana joukkoineen on Uskon vihollinen ja pyrkii saamaan ihmisen puolelleen, jotta ihminen ajatuisi jälleen lain alle. Apostolit varoittavat kaikissa kirjeissä juuri siitä, ettei kukaan jäisi Armosta osattomaksi.

  Kristuksessa Elävä ihminen, elää Uuden liiton mukaan, eikä paikkaa enää elämäänsä lain kudelmilla, koska tietää sen turhaksi. Uuteen ei voi ottaa mitään vanhaa, sillä se pilaa koko Armon Evankeliumin. Lailla on oma paikkansa ja se pysyy loppuun asti Tuomion tähden, mutta sitä ei saa sekoittaa Armoon, joka myöskin pysyy loppuun asti Kristuksen tähden, sillä kukaan ei voi sitä ottaa pois, kuhan vain pysymme Kristuksessa vahvoina loppuun asti.

  Seuraavassa on mielestäni yksi Paavalin tärkeimpiä kirjeitä, jossa puhuu kuolettamisesta, joka tarkoittaa, että pidämme kuolleena itseämme ja kaikkia omia tekojemme, jotka ovat ilmeisiä ihmisessä, meidän ei tule enää katsoa niihin, vaan Kristukseen. Jos katsomme itseemme ja omaan saastaisuuteen ja raadollisuuteen, niin emme tule kestämään uskossa, jossa kaikki synti on jo voitettu Kristuksessa Enne me rakastamme omaa vaellustaan lihan mukaan, nyt Kristuksessa ollessamme vihaamme sitä, joka meissä lihan mukaan vaikuttaa:

  ”Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä. Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa; kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkkaudessa. Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte. Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne. Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan. Ja tässä ei ole kreikkalaista eikä juutalaista, ei ympärileikkausta eikä ympärileikkaamattomuutta, ei barbaaria, ei skyyttalaista, ei orjaa, ei vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Kristus. Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen, kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa. Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side. Kol.3:1-14

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen toteat :”Kun ihminen kastetaan, niin kaikki ne lupaukset, jotka Jumala on luvannut ihmiselle Uuden liiton kautta, astuvat voimaan…””

  Siis tuostahan seuraisi että ihmisen paatunut sydän olisi JO Jeesuksen parantama eli ihminen kykenisi erottamaan hyvän pahasta, valheen totuudesta ja pimeyden teot valkeudesta?

  Kuinka ”näet” tämän toteutuvan omalla kohdallasi? Erotatko valheen totuudesta, pimeyden teot valkeudesta? Erotatko huonon hedelmän jota väärät profeetat tuottavat?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pasanen! Turhaan kärjistät. Etkä pääse tavoitteeseesi tuolla menetelmällä. Kukaan ei halua tulla nöyryytetyksi julkisesti ja minä ainakin tulkitsen, että otat aina kokonelsonin keskustelukumppanistasi, etkä suostu sellaiseen tasa-arvoiseen ajatustenvaihtoon, joka olisi hyödyllistä myös sinulle. Kun lapsi syntyy, hän ei ole pienikokoinen aikuinen, joka tekee heti taidollisesti asioita. Anna kasvunaikaa. Mieti itse miten pitkä kasvunaikasi on ollut. Salli sitä myös toisille. Lapsi on lapsi ja perillinen heti ensimmäisenä päivänä, vaikka ei osaa aavistaa mitä se tarkoittaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen oikein toteat etten käy ”tasa-arvoista” keskustelua, siis evankeliumissa on selkeästi Jeesuksen Sanat että ihmisillä on paatunut sydän ennen kuin kääntyvät ja Jeesus parantaa heidät.

  Matt. 13:15 Sillä paatunut on tämän kansan sydän, vain vaivoin he kuulevat korvillaan ja silmänsä he ovat ummistaneet, jotta he eivät silmillään näkisi, eivät korvillaan kuulisi eivätkä sydämellään ymmärtäisi, jotta he eivät kääntyisi enkä minä parantaisi heitä.

  Evankeliumissa on ainoa lapsi jolla on ollut Pyhä Henki Johannes kastaja, eikö hänen elämänsä todista jotain siitä mitä Pyhä Henki tahtoo ihmiselle tehdä, ohjaa Jumalan tahdon mukaiseen elämään Jumalan voimassa.

  Niin mielelläänkin kuin ottaisin ”kokonelssonin” jos se auttaisi, niin sitä en tee, eihän väkisin ketään voi uudestisynnyttää, eihän Jeesuskaan saanut kuin muutaman opetuslapsen todella seuraamaan itseään ja lopulta todelliseen uudestisyntymään.

  Huomaatko miten tuon evankeliumia esille, en tuo esille ihmisten henkilökohtaisia syntejä vaan sen valheen mihin he uskovat ja kuvittelevat olevan evankeliumin mukaista.

  Kuten Jeesuskin rukoili Jumalaa ”anna heille anteeksi sillä he eivät tiedä mitä tekevät” niin sama rukous on minullakin, ei sokea tiedä missä on tie, eikä heitä voi ohjata itse kulkemaan oikealla tiellä ennen kuin heidät on parannettu eli sokeita tulee ohjata evankeliumin kautta parantajan Jeesuksen luo että he saisivat näkönsä ja näin pystyisivät seuraamaan oikeaa Tietä ,Jeesusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. Nyt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa.. Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L M Lahtinen youtube.com

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit