Matti Vuolanteen runo

VASTARANNALLE (Mark. 4:35-41)

Ei välky mikään kauniimmin kuin järvi Gennesaretin. Ja niin kuin helmi loistossaan, se kruunaa Luojan luoman maan. Niin tyyntä on ja rauhaisaa, niin jylhää sekä mahtavaa.

Nyt lähtee vene rannasta, opetuslasten soutama. On Jeesukselta käsky se näin mennä vastarannalle. Vaikk itse käy Hän nukkumaan, niin vastaa käskysanastaan.

Vaan yllättäen myrskysää nyt vuorilta jo syöksähtää, ja tuulen sekä aallokon valtaama koko järvi on. Kuin kiehuessa kattilan tuo myrsky täyttää ulapan.

Näin raivotessa myrskyn sen tuo joukko epätoivoinen nyt herättää jo Mestarin. Sanansa arvovaltaisin jo myrskyn raivon vaimentaa, niin tyyneksi Hän meren saa.

On meillä sama lupaus ja siinä uskon uskallus: Ei elämämme myrskytkään voi riistää Hänen kädestään. On vastuullansa varmuus se: Pääsemme vastarannalle!

Matti Vuolanne, Hovinarri, s. 34

14 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. Ps. 91:11

  Älä pidä mitään tehtävää liian vähäisenä, mitään paikkaa liian pienenä, mitään työtä liian alhaisena, jos se on sinun osaksesi annettu. Jumala pitää sitä niin tärkeänä, että hän lähettää enkelinsä varjelemaan sinua siinä.

  Mark Guy Pearse

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Veisatkaa Herralle, ylistäkää hänen nimeänsä. Julistakaa päivästä päivään hänen pelastustekojansa. Ps. 96:2

  Ilmoita asiaton kommentti