Luther-säätiö ja minä

Vuodesta 2008 alkaen olen käynyt Lähetyshiippakuntaan kuuluvan seurakunnan messuissa. Kohta Vantaalla, jos armollinen ja hyvä Jumala suo. Odotan innolla ensimmäistä messua 6.12. klo 10:30 Vantaan seurakunnassamme osoitteessa Leinikkitie 36, Hiekkaharjun nuorisotila Kolmekuutosen alasalissa.

Luther-säätiö

Mitä odotat uudelta kirkkovuodelta?

Mikä merkitys sinulle on seurakunnan kokoontumisilla?

Miksi juuri seurakuntalaiset, jotka kokoontuvat Herran päivänä tekevät oikean kirkon, ei seinät tai penkit; mikä merkitys Kirkon pomolla Herralla Jeesuksella Kristuksella on sinulle?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

. . . . .

Seuraava blogi:

Joulu – Kaikkivaltias Jumala syntyi ihmiseksi (17.12.2015)

6 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Minä odotan innolla tutustua eri kristittyihin seurakunnassani.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Minä odotan, että maassa olisi rauha ja hyvä tahto Jumalan ja ihmisten kesken.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pylkkänen sanoo:

  ”Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaiken, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu ihmiskäsin tehdyssä temppelissä,eikä häntä voida ihmiskäsin palvella, ikään kuin hän,jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken. ” ( Apt.17:24-25 )

  Meidän Jumalamme on kaikkialla läsnäoleva. Jumala on valinut asuinsijakaseen sellaisen ihmissydämmen, jolla on nöyrä ja arka tunto hänen sanansa edesssä. Apostoli Paavali kirjoittaa: ” Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on teissä oleva Pyhän Hengen temppeli. Tämän hengen olette saaneet Jumalalta, ettekä ole itsenne omat. Te olette kalliisti ostetut.Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne” ( 1. Kor.6: 19-20 )

  Mutta mikä seurakunta, kirkko on ? ” Seitsemän vuotis lapsikin tietää, Jumalan kiitos, tietää mitä kirkko on; sen muodostavat pyhät uskovat ja ” ne karitsat”, jotka kuulevat paimenensa äänen ( Luther) Me voimme tuntea pyhän kristikansan siitä, että sillä on Jumalan pyhä sana.Ei kristillistä kirkkoa tee kirkoksi ulkonainen parmeus, korkeat kateraalit kultaisin koristeineen ja patsaineen. Vain ja ainoasta pyhän kristillisen kirkon tunnistaa, siitä onko sillä puhdas Jumalan sana, valvooko se opetustaan ja paimeniaan, onko se uskollinen niille kirkon tuntomerkeille, joista sen erottaa oikean väärästä ja totuuden harhasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos erinomaisesta kommentista, Martti. Lähetyshiippakuntaan kuuluvaan seurakuntaan on turvallista tulla. Kristus itse puhuu paimenen suulla messussa. Onnetonta olisi, jos papin saarna olisi vain papin omia mielipiteitä ja ajatuksia. Meistä jokainen kuuluu Kristuksen kuninkaaliseen papistoon. Siitä huolimatta seurakunta on syntisten sairaala, johon kaikki voivat tulla juuri sellaisena kuin on. Pyhässä kasteessa Jumala antoi meille kaikki aarteet, mitä elämiseen ja autuuteen tarvitsemme.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Vantaalla on ensimmäinen messu pidetty. Messussa oli 62 ehtoollisvierasta. Ylistys ja kiitos Jumalalle!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit