Vai että kirkon syy!
Jo on aikoihin eletty. Kirkko ja AKT samassa lauseessa. Yhteiskuntasopimus kellahti ja syyllisiä haetaan. Myös kirkolle tarjotaan pahan pojan/tytön roolia. Ainakin mikäli on uskominen Helsingin Sanomien Teemu Luukkaa. Ja miksi emme uskoisi.
Hän kirjoitti: "Syyttely alkoi heti keskiviikkona viimeisen kokouksen jälkeen. Mätkiminen on helppoa, sillä epäonnistuminen johtui kaikista osapuolista eli hallituksesta, palkansaajista ja työnantajista. Kirkkokaan ei ole syytön."
Ja myöhemmin kirkon syyllisyyden luonne paljastuu: "Loppiaisen ja helatorstain siirto viikonloppuun olisi sopinut kaikille. Se on kirkon käsissä, joka oli asiassa jyrkkä kuin AKT. Kirkon kanta vaikeutti neuvotteluja merkittävästi."
No niin. Siinä sen kuulitte.
Suomi on kaltevalla pinnalla ja kirkko vain katselee kädet ristissä.
Hallituksen ns. pakkolakipakettiin loppiaisen ja helatosrtain palkattomuus sisältyy - ellei kirkon sitten onnistu kaataa koko hallitusta.
- Olli Seppälä -
19 kommenttia
Työttömyys alkoi kohota 1970-luvun alusta kun siirryttiin viisipäiväiseen työviikoon. Työvaltainen ja yksinkertainen työ alkoi kadota Suomesta. Devalvaatioilla hoidettiin kilpailukykyä pitkään ja nykyään lisävelalla tehtävällä kiihdytyksellä. Ennen velkaa otettiin suhdanneongelmiin, mutta nyt valitettavasti jatkuvasti yli kasvun luoman puitteen. Nyt kun devalvaatiota ei ole olemassa, niin menetykset työpaikoissa ovat huimia. Ruotsin tuore kasvutieto on +3,5 %/BKT ja siellä asioita voidaan hoitaa eri tavoin ja hoidetaan myös joustoilla aloittain ja devalvaatio on käytettävissä..
Jumalan käsky on kuusi päivää työtä tee, kuten Jumalakin teki ja tämän käskyn opettamisen hylkääminen on yhtenä syynä pitkällä aikajänteellä kehittyneeseen työttömyyteen. Teollisuuspiirin päällikkö ollessani näin tämän kamalan kehityksen, kun moni ala katosi Suomesta (TEVANAKE). Tätä käsitystä tukee työajan pituuden erojen ja työttömyyden erojen suhde verrattaessa Japanin, USA;n ja Euroopan työttömyyttä ja vuosittaisten työaikojen keskenään (esim. noin 30 vuoden kehitystä).
Risto,sinä vetoat siis Raamatuun täysin tarkoitushakuisesti. Jos otat Raamatusta mallin työviikon työpäiviin niin ota sieltä sitten mukaan myös tuolloisen työpäivän pituus ja olemattomat lomat! Rusinoiden poimiminen pullasta on näet läpinäkyvää.
Kyse oli josseista huolimatta Sinun logiikastasi Risto, ei siis minun pyrkimyksistäni.
Risto, pidät siis kiinni työpäivien viikotaisesta lukumäärästä Raamattuun vedoten, mutta et raamatullisesta työpäivän pituudesta etkä siitä että Raamattu ei määrää lomia. No olikiso siis Jumalan tahdon mukaista että työtä tehtäisiin 6 päivää vikossa esim. 4 tuntia per työpäivä? Sinun logiikkasi se ässä Risto hämärää on eikä se kiemurrellen muuksi muutu.
Risto, kiertelet ja väistelet,. minä en puhu nyt kilpailukyvystä vaan sinun logiikastasi kun vetoat tyoviikon päivien lukumäärässä Raamattuun.
Mielestäni se oikea syy näihin kaikkiin ongelmiin on puoluepolitiikka, joka kokee, että valtion on oltava vain heidän eturyhmänsä ”saavutettuja etuja” puolustava organisaatio. Puoluepolitiikka perustuu ”kieroiluun”, jonka avulla kansalaisissa herätetään jatkuvaa vihaa ja epäluuloa vastustajiksi vaikka asiattomin perustein leimattuja kohtaan.
Koko sodan jälkeisen kokemukseni perusteella voin sanoa, että tässä yhteiskunnassa se todellinen ”riskihanke” ainakin omasta mielestäni on ollut ryhtyä muulle väestölle kuuluneen sosiaaliturvan ulkopuolelle jätetyksi pienyrittäjäksi, joista monien kohdalla todella vain riskit ovat näyttäneet toteutuvan.
Ilmoita asiaton kommentti