Luterilainen kirkko teki mainosvideon Jehovan todistajien toiminnasta

Tähän on tultu. Luterilainen kirkko teki mainosvideon Jehovan todistajien toiminnasta. What were they thinking?

Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen valittelee tiedon puutetta. Hänen mukaansa "me opetamme lapsille, että se, mikä on Jumalan tahdon mukaista on hyvää ja mikä ei, on pahaa, mutta suuri yleisö ei ymmärrä käyttämiämme raamatullisia termejä. Tästä johtunevat kummalliset epäluulot."

Mutta kylhän näitä Jehovan todistajien käyttämiä raamatullisia termejä voi yrittää selittää, ei ulkopuoliset ole ihan tyhmiä. Leinonen ei tähän ryhdy, vaan kertoo painotoiminnasta. Tiedottajaa jeesatakseni ja tietoa lisätäkseni, selitän joitain keskeisiä Jehovan todistajien käyttämiä termejä.

Karttaminen = Jos eroat Jehovan todistajista, yhteisöön kuuluvat eivät saa tervehtiä sinua tai puhua kanssasi rangaistusten uhalla. Koskee myös omaisia ja sukulaisia. Yhteisössä kasvanut menettää usein kaikki läheisensä erotessaan siitä.

Harmagedon = Lähitulevaisuudessa hyvän ja pahan viimeisessä taistelussa nykyinen maailma hävitetään. Jehovan todistajilla on toivo säilyä elossa rakentamaan maasta paratiisia kuten Jumala oli suunnitellut ennen syntiinlankeemusta.

Demonit = Pahoja henkiä, jotka voivat olla yhteydessä ihmisiin ja pelotella heitä esimerkiksi tekeytymällä kuolleiksi ihmisiksi. Demonit ovat tällä hetkellä hyvin vihaisia, koska ne tietävät, että niillä on enää lyhyt aika jäljellä eksyttää ihmisiä.

Så där. Ei vaadita kummoisia hoksottimia havaitsemaan, että herkemmät lapset saattavat vähän ahdistua tästä. Jehovan todistajien tiedottajan mukaan mitään ongelmaa ei kuitenkaan ole ja hän puhuisi mieluummin Jehovan todistajien Suomen keskuspaikan siivoustöistä, lamppujen vaihdosta ja sen sellaisesta. Myös se on ongelma. Kummallista, että toimittajat lähtevät mukaan tähän.

6 kommenttia

 • Mika Turunen sanoo:

  Olennaista ja ehkä jopa tärkeintä on se, että Jehovan todistajat eivät ole kristillinen kirkko. Tämä purkautuu jo sillä, kun hahmottelee sen millainen on kolmiyhteinen Jumala ja vertaa Jehovan todistajien opetukseen. Ihan jo Apostolinen uskontunnustus antaa tähän hyvät eväät.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Joni Valkila sanoo:

  Omasta mielestäni Jumalan tarkan olemuksen pohtiminen on ehkä turhinta mitä on.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Lahtinen sanoo:

  Luterilainen kirkko nykyään ymmärtää tärkeimmäksi tehtäväkseen monipuolisen lähetystyön. Täällä Suomessa luterilainen kirkko sisälähetystoiminnassaan on keskittynyt toistaiseksi lähinnä islamin ja buddhalaisuuden edistämiseen, samoin ateismin ja agnostisuuden ajamiseen, sekä toisaalta kaikkinaisen perinteisen kristinuskon epäilyyn ja kieltämiseen ohella. Nyt myös jehovalaisuuden mainostus on pop?

  Ehkä tässä vielä saadaan nähdä scientologian ja saatanisminkin mainostamista ja edistystyötä. Kirkon piikkiin. Kirkollahan on varaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Turunen sanoo:

  Joni, pohtiminen on jopa välttämätöntä, niin että saadaan selville ajattelun erot. Muutenhan kaikki peittyisi sanahelinän alle.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jussi Tynkkynen sanoo:

  Jehovan todistajien tiedottajan mukaan mitään ongelmaa ei kuitenkaan ole ja hän puhuisi mieluummin Jehovan todistajien Suomen keskuspaikan siivoustöistä, lamppujen vaihdosta ja sen sellaisesta. Myös se on ongelma. Kummallista, että toimittajat lähtevät mukaan tähän.

  Ihmettelen myös miksi tuollainen mitäänsanomaton video ylipäätään tehtiin. Eihän siinä ole lainkaan uskonnollista/hengellistä sisältöä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Lahtinen sanoo:

  Kun se kristinusko on kirkosta jo niin kulunut ja suorastaan passe. Tällä alkavalla syksyn trendillä kannattaa suosia tummia ja maanläheisiä värejä, jalkineissa mokkanahkaa, ja uskonnoksi voi vaihtaa vaikka jehovalaisuuden.

  Vuodenvaihteessa trendisuositukset kevääksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja