LUONNONVARAT EIVÄT LOPU MAAPALLOLTA - EKOKATASTROFI EI UHKAA

Kansalaisia ja kristittyjä, varsinkin asioita tuntemattomia viattomia lapsia, pelotellaan täysin edesvastuuttomasti väitteillä, että luonnonvarat loppuvat ja ekokatastrofi uhkaa ja ilmaston lämpeneminen on kriisi.

Helsingin Yliopiston avaruusfysiikan tutkimusryhmän johtaja kertoi, että 100 kilometrin korkeudessa, termosfäärissä, ilma kylmenee kovaa vauhtia. Milloin tämä kylmyys laskeutuu alemmille ilmakerroksille, tulee nähtäväksi. Geologit ovat todenneet jo vuosia sitten, että maapallon ilmasto on alkanut jäähtyä ja olemme menossa kohti uutta jääkautta. Nämä ovat tieteellisiä tosiasioita, joita poliittiset ideologiat tai toimittajat eivät voi muuttaa.

Luonnonvarojen loppumista voi tutkailla sen tosiasian varassa, että maapallon massa ei pienene, ei häviä avaruuteen, ja että maapallon massaa on 154 km3 per asukas! En minä ainakaan tätä määrää pysty kuluttamaan. Elintarvikkeiden loppumista voi peilata sitä tosiasiaa vastaan, että maapallon pinta-alaa on noin 7 hehtaaria per asukas. Alle puoli hehtaaria riittää elättämään yhden ihmisen vuoden ajan. Eli maapallo voisi ruokkia yli 14 kertaa suuremman väkimäärän, eli yli 100 miljardia ihmistä, mikäli nykyaikaiset viljelymetodit otetaan käyttöön kaikkialla.

Luonnon monimuotoisuus on pelkkä poliittinen fraasi. Ihmisen huolella hoitama luonto ja metsä on paljon viihtyisämpi ja tuottoisampi kuin lahopuita sikin sokin oleva rappeutuva metsä. Lajeja kuolee joka päivä, mutta uusia lajeja myös syntyy joka päivä. Tätä voisi kutsua Jumalan luomistyön jatkumoksi, ei miksikään ekokatastrofiksi.

Kirkon ilmasto-ohjelma perustuu aivan liiaksi yksipuolisiin poliittisiin ideologioihin, ei tosiasioihin. Kirkon näkökulmasta tärkeintä olisi ihmisen pelastaminen. Kun evankelista Reinhard Bonnke aikoinaan meni Afrikkaan, tullimies kysyi aikooko hän pelastaa norsut. Bonnke vastasi, ei, hän aikoo pelastaa ihmiset.

Fysiikkaa ja kemiaa lukeneet ihmiset ymmärtävät, että on olemassa aineen häviämättömyyden laki. Eli esimerkiksi vettä ei kuluteta vaan vettä käytetään. Vettä on maapallolla niin paljon, että se ei lopu koskaan, sillä se on kahden eniten esiintyvän alkuaineen yhdiste, hapen ja vedyn. Kun oleskelet kotona olohuoneessa, jonka mitat ovat 4x5 metriä ja korkeus 2,5 metriä, eli sen tilavuus on 50 m3 ja suhteellinen kosteus 40%, tarkoittaa se sitä, että oikeissa paine-lämpötilaolosuhteissa siitä olohuoneesta saadaan vettä 20 m3! Kun suomalainen ihminen käyttää keskimäärin 70 m3 vettä vuodessa, riittää olohuoneestasi vettä lähes neljäksi kuukaudeksi. Ja kun olet sen käyttänyt, täyttyy olohuoneesi heti uudelleen samalla kosteudella eli vesimäärällä.

Olenkin yrittänyt saada vastausta, mitkä uusiutuvat luonnonvarat olemme käyttäneet loppuun jo ns "ylikulutuspäivään" mennessä. En ole keneltäkään saanut vastausta. Ehkä sinä lukija tiedät kertoa niistä minulle, niin voisin kommentoida asiaa tosiasioiden pohjalta.

Kirkko puhuu ilmastokriisistä, jota ei todellisuudessa ole olemassakaan. Kun Espoossa vuoden keskilämpötila on +6 astetta ja asiantuntijoiden tutkimuksen perusteella suomalaiselle ihmiselle paras lämpötila olisi +14 astetta, tulisi Espoossa ilman keskilämpötilan nousta 8 astetta, jotta voisimme optimaalisen hyvin. Helsingin Sanomissa oli 30.1.2007 käyrä CO2 pitoisuuksista 300 miljoonan vuoden ajalta, Korkeimmillaan se oli 3.000 ppm ja sitten se laski olemaan 380 ppm ja nyt se on noussut olemaan noin 410 ppm. Eli olemme nyt historiallisesti CO2-pitoisuuksien alimmalla tasolla!  Missä on  se kriisi, josta lapset, nuoret ja keski-ikiset naiset saavat yhä enenevässä määrin mielenterveysongelmia.

Olkaa ystävät levollisella mielellä. Mitään ekokatastrofia tai ilman hallitsematonta lämpenemistä ei tapahdu ilman Jumalan sallimusta!

Kirkon ilmasto-ohjelma löytyy tiivistettynä 1. Mooses 2:15.

Erkki O Auranen

 

 

50 kommenttia

 • Antero Syrjänen sanoo:

  Erkki O Kauranen: ”Kun oleskelet kotona olohuoneessa, jonka mitat ovat 4×5 metriä ja korkeus 2,5 metriä, eli sen tilavuus on 50 m3 ja suhteellinen kosteus 40%, tarkoittaa se sitä, että oikeissa paine-lämpötilaolosuhteissa siitä olohuoneesta saadaan vettä 20 m3! Kun suomalainen ihminen käyttää keskimäärin 70 m3 vettä vuodessa, riittää olohuoneestasi vettä lähes neljäksi kuukaudeksi.”

  Tässä lienee jokin väärinymmärrys suhteellisen kosteuden termiin liittyen.

  Olohuoneesta ei tule yhtäkään kuutiollista vettä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tenka Ksenia Issakainen sanoo:

   No näin. Jos suhteellinen kosteus on 40 % ja lämpötila on 20°, niin viidestäkymmenestä kuutiosta saisi reilu kolme desiä eli 0,0003 kuutiometriä vettä. Tietysti huone pitäisi esim. jollain konstilla ja energialla jäähdyttää hurjan pakkasen puolelle, jotta saisi edes osan härmistymään.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tenka Ksenia Issakainen sanoo:

   Kun maailmassa miljardi ihmistä on ilman puhdasta vettä ja melkein yhtä moni kärsii aliravitsemuksesta, on vähän huonoa huumoria sanoa että ottakaa vain nykyaikaiset viljelysmenetelmät käyttöön, ja vettähän nyt saa vaikka olkkarin ilmasta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Erkki O Kauranen: ”Lajeja kuolee joka päivä, mutta uusia lajeja myös syntyy joka päivä.”

  Uusien lajien kehittyminen on hieman pidempi prosessi, ei niitä joka päivä tupsahtele. Ja vaikka jotain pienelijöitä ja hyönteisiä tupsahtelisikin, se ei auta isompien eläinten ja nisäkkäiden sukupuuttoon. Niiden kehittyminen taas ottaa aikaa kauemmin kuin kymmeniä tuhansia vuosia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tenka Ksenia Issakainen sanoo:

  Huhhuh, melkoinen trollaus. En nyt ruoki enempää mutta tuohon loppukaneettiin voisi puuttua: mitäs syytä on kuvitella, että Jumala ei sallisi ihmisen aiheuttaa ekokatastrofia? Ihminen on vapaa tekemään vaikka mitä kamaluuksia kuten on nähty.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Pihkala sanoo:

  Tervettä kritiikkiä! Eliömaailma tosin rappeutuu, muut syyt eivät ole yksin ihmisen toiminnan vaikutuksista.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Kertonee jotain oleellista lähdekritiikin tasosta, jos blogi pitää sisällään useita täysin paikkaansapitämättömiä väitteitä, ja sitä pidetään silti terveenä kritiikkinä.

   Jos Jumala on, olisi mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa, kun Jumala lukisi viimeisellä tuomiolla lakia tämän sortin uskoville, joille epärehellisyys ja disinformaatio on ihan ok, kunhan sillä pönkitetään omia harhoja.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kammottavan vastuuton kirjoitus. Tosiasia on,että esim. Saksassa juotava vesi on jo 7 kertaa puhdistettua. Seuraava mailmansota käytäneekin taistellen puhtaasta vedestä. Mutta tämäkös aurasia kiinnosta,heidät kun temmataan katastrofin keskeltä taivaaseen…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Väisänen sanoo:

  Luomiskertomus blogistin kannattaa lukea uudelleen.

  Toki siellä kirjoitetaan vallitsemisesta luonnossa, mutta kahdeksantena päivänä Jumala kielsi eikä käskenyt kuten kuudentena päivänä.

  Näin blogisti sivuuttaa Jumalan suurenmoiset lahjat tässä hetkessä jotka silloin Ihmisen anomalian erijatkuvuus sai omassatunnossa ja kyvyssään valita.

  Kyse on asiasta missä Ihminen historiassaan hitaasti mutta kuitenkin pääsisi eteenpäin moraalisessa huomaamisessaan noustakseen ajassa henkisessä tasossaan, ja tätähän Jeesus tuli kirkastamaan.

  Onko meillä ollut hyvää traditiota edellisen huomaamisessa opetuksessa ja hengellisessä tiennäytössä.

  Kun kirkkoa katsotaan on vastaus kieltävä koska edellisen kirkko mitätöi perisyntikäsityksessään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Jännittävää, kumpi ehtii ensin: ekokatastrofi vai jääkausi? Kumpikaan ei liene kovin ”terveellinen” ihmisille tai elämälle ylipäänsä. Outoja ideologioita.

  Onneksi Raamatulla ei ole koskaan peloteltu ihmisiä… Onkohan sekin ”ideologiaa”?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Pihkala sanoo:

  Joo en ole blogistin kanssa samaa mieltä kaikista kirjoituksessa ,enkä Bonkea pidä oikeana ,mutta pikaisen lukemisen jälkeen kritiikki on paikallaan,kun sitä luonnonvarojen loppumista ja ilmastohömppää tulee joka tuutista ,joka on ideologista. Maahanmuutto on ilmastomuutoksen aiheuttamaa väite jo etukäteen pönkittää syy ettei sitä voisi kritisoida ,vaikka muuttoliikkeen suurimmat syyt on aivan jossain muualla. Karille , Suomessa ei tietääkseni ole tässä ajassa kukaan kuollut julistetun raamatun sanan takia,mutta ilmastomuutospelottelun takia on itsemurhia tehty.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tenka Ksenia Issakainen sanoo:

   ”ilmastomuutospelottelun takia on itsemurhia tehty”

   Ai jaa? Missä?

   Useimpia kyllä ahdistavat pikemminkin denialistit kuin ilmastonmuutosta koskevat tiedot.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Suomessa ei tietääkseni ole tässä ajassa kukaan kuollut julistetun Raamatun sanan takia.” Tietosi on rajallista. Tällaiset kuolinsyyt lienevät yleensä vaitiolovelvollisuuden takana tai muuten luottamuksellisia tietoja.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Esim. mielisairaaloissa helvetinpelosta mahdollisesti tehdyt itsemurhat eivät ole julkisia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Erkki O Auranen sanoo:

   Itsemurha on aina sielunvihollisen keino saada ihmisiä valtakuntaansa. Itsemurha on täysin laillinen teko Suomessa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Pihkala sanoo:

  Tenka ,omaiset ei varmaa ole kiinnostuneita sinun uteluista! Ilmastomuutos on jatkuvaa ja sitä ei kiellä kukaan, mutta suuntaa ei tiedä kukaan.Denialisti sanan käyttö sellaisissa asioista joissa ei ole tieteellistä konsensusta ei kannata heitellä. Jos ilmastomuutosteeman ympärillä ei nää ideologiaa niin on itse aivopesun kohteena.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tenka Ksenia Issakainen sanoo:

   Kyllä on tieteellinen konsensus esim. siitä – paljonko ilma sisältää vettä – että termosfäärin lämpötila on parikintuhatta astetta eikä tämä ”kylmyys” ole ”laskeutumassa” mihinkään – että sillä ei ole kauheasti väliä minkään kannalta montako kuutiokilometriä Maapallon sisäosaa kullekin ihmiselle riittäisi, jos tarpeelliset raaka-aineet ovat vähissä tai kohtuuttoman kalliita – että Maa ei todellakaan elättäisi yli sadan miljardin väestöä – että sään ääri-ilmiöt ovat lisääntyneet ja näin aiheuttaneet mm. satojen tuhoutumista – että on tärkeää varjella luonnon monimuotoisuutta

   Noin alkajaisiksi.

   ”omaiset ei varmaa ole kiinnostuneita sinun uteluista”

   Mutta omaiset tykkää siitä, että levittelet tällaisessa yhteydessä vihjailuja heidän läheistensä itsemurhien motiiveista?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tenka Ksenia Issakainen sanoo:

   Jaha pahoittelut, ranskalaiset viivat ei toimineet.

   Joo, onhan siinä toki sellainen ideologia että yritetään turvata inhimilliset elinolot myös jälkipolville sekä mm. se luonnon monimuotoisuus. On sitä huonompiakin ideologioita nähty.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Pihkala sanoo:

  Tenka, älä ummista silmiä! Peruskoulun opettajat Lukion opettajat, psykiatrit,terapeutit – kysy-kysy Lue lehtiä!! Välitän vaikka ne uhrit on useimmat niitä joiden vanhemmat kiivailevat kotona ja somessa levittäen myrkyllistä ajattelua. Tekoja ympäristönsuojelun hyväksi eikä lisätä saasteita lisää, jota tuo älytön ideologia tuottaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tenka Ksenia Issakainen sanoo:

   ”Tekoja ympäristönsuojelun hyväksi”

   Ahaa, ajatteletko että ne jotka kantaa huolta ilmastonmuutoksesta ynnä muista ympäristökriiseistä ei tekisi asian hyväksi mitään? Olet väärässä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Kammottavan vastuuton kirjoitus. Tosiasia on,että esim. Saksassa juotava vesi on jo 7 kertaa puhdistettua. Seuraava mailmansota käytäneekin taistellen puhtaasta vedestä. Mutta tämäkös aurasia kiinnosta,heidät kun temmataan katastrofin keskeltä taivaaseen…

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Erkki O Auranen sanoo:

   Seppo Heinola voisi vähän reissata maailmalla, niin voisi kokea kuin minäkin, että vettä on kaikkialla, myös puhdasta, jos vaan pidetään eläimet pois kaivoilta ulostamasta. Rakensin Etelä-Algeriaan Tindoufiin YK:lle suurkanalan vuonna 1986 ja porasimme keskelle hiekkaerämaata 50 metriä syvän kaivon, josta tuli vettä niin että saimme 10 hehtaarin viljelyspuutarhan aikaiseksi! Vettä on maapalo pullollaan. Kaivoksissakin kivet vuotavat vettä. Käy katsomassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Erkki O Auranen

  Olen kaivosinsinööri ja pappikin jo kohta 20 vuotta. Kokemusta on kansainvälisestä kaupasta, sillä olen allekirjoittanut vientiprojektisopimuksia seitsemällä eri kielellä ja toiminut kaupallisena attasheana Pekingin suurlähetystössämme hoitaen metallisteollisuuden vientiä Kiinaan ja Pohjois-Koreaan. Konepajayrittäjänä yritykseni meni konkurssiin 1980 ja olin 27 vuotta ulosotossa varattomana kokien kaikki sen elämän "ihanuudet", mm 22 vuotta konkurssin jälkeen täysi-ikäisten lasteni omaisuuksien (asunto auto, kesämökki) ulosmittaukset sivullisen ulosmittauksena, vaikka lapset olivat 2-9 vuotiaita yrityskonkurssini ajankohtana. Olen kirjottanut viisi kirjaa, mm Kiinakaupan käsikirja, Kirjeitä niille, jotka unohtavat oikean tien, Henkivaltojen Taistelu Suomessa, Tutustu Pyhään Henkeen, Strangling the North Koreans. Radio- ja TV-ohjelmia olen tennyt useita satoja mm Radio Dei, Radio Patmos ja Taivas TV7 kanaville.